Πολιτική

Η Κρήτη στην κορυφή των προτεραιοτήτων Ανδρουλάκη

Η Κρήτη στην κορυφή των προτεραιοτήτων Ανδρουλάκη

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, Η Κρήτη στην κορυφή

Εκλογικό προβάδισμα στο (άλλοτε) "πράσινο νησί".

Στην περιοχή που διακρίνεται «χαμηλά» στην τηλεοπτική οθόνη, όταν το βράδυ της 9ης Ιουνίου θα εμφανίζεται ο έγχρωμος εκλογικός χάρτης της χώρας, εκεί δηλαδή όπου θα επικεντρωθούν τα βλέμματα όλων στο επιτελείο της Χαριλάου Τρικούπη, περιοδεύει αυτές τις ημέρες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι τυχαία η επιλογή της Κρήτης για την πρώτη μεγάλη τετραήμερη περιοδεία του κ. Ανδρουλάκη: “Εδώ στην Κρήτη ελπίζω ότι τα δημοκρατικά κόμματα θα κάνουν το νησί ξανά πράσινο για τον αγώνα για τη δημοκρατία και την ελευθερία”.

Στην προμνημονιακή εποχή, το νησί, το πέμπτο μεγαλύτερο σε έκταση νησί της Μεσογειου, θεωρούνταν παραδοσιακά το “κάστρο” του ΠΑΣΟΚ, εκπροσωπώντας τη λεγόμενη “δημοκρατική παράταξη” κατά τη διάρκεια του δικομματισμού. Ωστόσο, το κάστρο “έπεσε” το 2009 και έκτοτε βρίσκεται διαδοχικά στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Όλο το νησί έγινε μπλε για τις εθνικές εκλογές του 2023. Είναι σαφές ότι υπάρχει εύλογη αναταραχή και ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έχει στοχοποιηθεί. Σε δηλώσεις του στο Ρέθυμνο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι η απάντηση στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης πρέπει να καταδειχθεί με “ένα μήνυμα αποδοκιμασίας στις 9 Ιουνίου κατά της Ν.Δ., ώστε να υπάρξει ένα σοβαρό και ισχυρό κόμμα της αντιπολίτευσης που θα αποτελέσει επιλογή για τις μελλοντικές κυβερνήσεις στις επόμενες εθνικές εκλογές. Αυτός είναι ο στόχος μας”.

Στις τελευταίες ευρωεκλογές (2019), το ΠΑΣΟΚ στο νομό Ρεθύμνου βρέθηκε στην τρίτη θέση πίσω αΣτις τελευταίες εθνικές εκλογές τα πράγματα άλλαξαν για τη Χαριλάου Τρικούπη, που είδε τα ποσοστά της να αυξάνονται και τη θέση της να βελτιώνεται έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, στοιχείο όχι «αμελητέο», ειδικά ενόψει της επικείμενης αναμέτρησης όπου δίνεται η μάχη της δεύτερης θέσης ανάμεσα σε Κασσελάκη – Ανδρουλάκη. Μπορεί ο χάρτης της Κρήτης να έγινε όλος μπλε πριν από έναν χρόνο, ωστόσο το ΠΑΣΟΚ πέρασε στη δεύτερη θέση σε τρεις από τους τέσσερις νομούς (Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Λασίθι).πό τον ΣΥΡΙΖΑ με 13,46%. Ήταν επίσης τρίτο στα Χανιά (7,19%), στο Ηράκλειο (13,05%) και στο Λασίθι (15,10%).

Όσον αφορά την επικαιρότητα, ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε και πάλι στο θέμα της ακρίβειας στις χθεσινές του δηλώσεις: “Για τον πρωθυπουργό, το γεγονός ότι οι Έλληνες επέλεξαν να γιορτάσουν το Πάσχα στα χωριά τους είναι δείκτης ευημερίας. Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ επιβεβαιώνουν πως η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων είναι η χαμηλότερη στην ευρωζώνη και η δεύτερη χαμηλότερη στην ΕΕ. Η ακρίβεια και ο πληθωρισμός, που δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει, δυσκολεύουν την καθημερινότητα εκατομμυρίων Ελλήνων. Η απάντηση σε αυτήν την αλαζονεία πρέπει να είναι ένα μήνυμα αποδοκιμασίας την 9η Ιουνίου και ένα μήνυμα στήριξης της Δημοκρατικής Παράταξης για να υπάρχει σοβαρή, ισχυρή αντιπολίτευση που θα είναι και μελλοντική κυβερνητική επιλογή στις επόμενες εθνικές εκλογές. Αυτός είναι ο στόχος μας. Και, εδώ από την Κρήτη, εύχομαι η Δημοκρατική Παράταξη να ξανακάνει πράσινο το νησί των αγώνων της δημοκρατίας και της ελευθερίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments