Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Πυρά για τον άτυπο εκπρόσωπο Σπηλιωτόπουλο, αντιδράσεις για τις «προγραφές» Σπίρτζη-Βασιλειάδη

ΣΥΡΙΖΑ: Πυρά για τον άτυπο εκπρόσωπο Σπηλιωτόπουλο, αντιδράσεις για τις «προγραφές» Σπίρτζη-Βασιλειάδη

Πηγή Φωτογραφίας: ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΣΚΗΣΕ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΑΡΗΣ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)

Εσωτερικό μέτωπο και για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού με βολές Λινού κατά Πολάκη.

Εμφανείς ρωγμές στην εικόνα ενότητας παρουσιάζει τις τελευταίες ώρες ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς τα όσα ειπώθηκαν μόνο χθες -και δημόσια- αποτυπώνουν το τεταμένο κλίμα στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία εμφανίζεται διχασμένη σε επίπεδο διατυπώσεων μεταξύ ηγεσίας και στελεχών.

Αφετηρία για να… «παγώσουν» βουλευτές και στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτέλεσε αρχικά η εμφάνιση του Άρη Σπηλιωτόπουλου σε ρόλο «σκιώδη Εκπροσώπου Τύπου» όπως σχολίαζαν αρκετοί από τους «συντρόφους» του, ο οποίος επιχείρησε να δικαιολογήσει την αποστροφή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη περί «υπουργών που σκοτώνουν παιδιά». «Αυτό που είπε ο κ. Κασσελάκης σημαίνει ότι κάποιος έχει παραμελήσει τα καθήκοντά του που δημιουργεί συνθήκες από τις οποίες έχουν χαθεί ζωές. Το “σκοτώνει” είναι μια φράση που σε έναν προφορικό λόγο τη λες για την αμέλεια ή και θετικά. Δεν έχετε ακούσει νέα παιδιά να λένε “αυτό το παγωτό σκοτώνει”;» είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΙ ο κ. Σπηλιωτόπουλος, με στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παρακολουθούν σχεδόν εμβρόντητα, όπως περιγράφουν, τον νέο πολιτικό αναλυτή της Κουμουνδούρου σε προωθημένο ρόλο.

Μάλιστα, το μούδιασμα απέναντι στα λεγόμενα του κ. Σπηλιωτόπουλου έφτασε ως την αυλή των Κασσελίστας, καθώς πολλοί διερωτήθηκαν αναφορικά με τη θεσμική του ιδιότητα, με δεδομένο ότι ο κ. Σπηλιωτόπουλος επελέγη για την επεξεργασία των δεδομένων από τα focus groups στο προεκλογικό επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη, όπως μετέδιδαν επί μέρες κομματικές πηγές.

Η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά άλλωστε, μια ημέρα πριν είχε προχωρήσει στην πολιτική επεξήγηση της επίμαχης αποστροφής του κ. Κασσελάκη, παρουσιάζοντάς την από πλευράς της ως συνεπακόλουθο της θέσης του ΣΥΡΙΖΑ περί «εγκληματικών ευθυνών» στην υπόθεση των Τεμπών. Για το λόγο αυτό, η κυρία Κεχαγιά χαρακτήρισε ως «παρερμηνεία» την ερώτηση που δέχτηκε περί «υπουργών δολοφόνων», αλλά χωρίς να αρνείται την κατεύθυνση των όσων είχε δηλώσει ο κ. Κασσελάκης.

«Έκρηξη» Ζαχαριάδη

Ως εκ τούτου, δεν άργησαν να σημειωθούν και… «εκρήξεις» σε τηλεοπτική μετάδοση, με τον πρώην βουλευτή και υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Ζαχαριάδη να δηλώνει στο Action24 εμφανώς ενοχλημένος πως «ο κύριος Σπηλιωτόπουλος δεν έχει θεσμικό ρόλο, δεν είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ», αλλά είναι ένας σύμβουλος επικοινωνίας με επαγγελματική σχέση. «Από που και ως που», όπως είπε, τοποθετείται ο κ. Σπηλιωτόπουλος ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, για να προσθέσει πως «εγώ δεν έχω ακούσει φράση παγωτό να σκοτώνει». «Ο καθένας να οριστεί και να περιοριστεί» στο ρόλο του, συνέστησε ακόμη ο κ. Ζαχαριάδης, ενώ σφοδρότατη υπήρξε και η αντίδρασή του, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις των Θανάση Οικονόμου και Βαγγέλη Αντώναρου περί ενδεχόμενης διαγραφής των Χρήστου Σπίρτζη και Γιώργου Βασιλειάδη.

Ο ίδιος χαρακτήρισε επιπλέον ως «ακατανόητες και βαθύτατα προσβλητικές» τις δηλώσεις αυτές και διερωτήθηκε: «είναι ο κ. Οικονόμου στην Επιτροπή Δεοντολογίας; Είναι ο κ. Αντώναρος στην Επιτροπή Δεοντολογίας;». «Θέλει μια προσοχή απέναντι στους ανθρώπους που βρήκε μέσα στο κόμμα» συνέχισε ο κ. Ζαχαριάδης, λέγοντας πως πρόκειται για «βαθύτατα προβληματική δήλωση» και κάλεσε τον κ. Οικονόμου να «ζητήσει συγγνώμη και να το διορθώσει». «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα κόμμα που λειτουργεί με προγραφές» παρατήρησε ακόμη ο κ. Ζαχαριάδης και συνέχισε, λέγοντας πως «που αποσκοπεί αυτό το κλίμα; Έχουμε κομματόμετρο;», διερωτήθηκε. Ειδικά για τον Βαγγέλη Αντώναρο, υποστήριξε πως εκείνος έφυγε από ένα κόμμα που οδήγησε την Ελλάδα στη χρεοκοπία και ήρθε σε ένα κόμμα που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια. Στον αντίποδα, «αυτοί έχουν δώσει τη ζωή τους για αυτό το κόμμα» εξήγησε για τους κυρίους Βασιλειάδη και Σπίρτζη, προσθέτοντας ότι «κανένας δεν έχει το δικαίωμα να το παίζει δικαστής». «Ούτε ο Πρόεδρος έχει αυτό το δικαίωμα στο ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε ο κ. Ζαχαριάδης στα περί διαγραφών, περιγράφοντας πως αρμόδια είναι «η Επιτροπή Δεοντολογίας. Αν έχει πρόβλημα, μπορεί να πάει εκεί», κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments