Πολιτική

Δημοσκόπηση Alco: Αυτοί είναι οι πιο δημοφιλείς υπουργοί

Δημοσκόπηση Alco: Αυτοί είναι οι πιο δημοφιλείς υπουργοί

Πηγή Φωτογραφίας: [369241] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Το 41% δηλώνει ότι δεν το ενδιαφέρει ιδιαίτερα οι Ευρωεκλογές

Το β’ μέρος της δημοσκόπησής της για λογαριασμό του Alpha παρουσίασε η Alco. Στη δημοφιλία των υπουργών πρώτος καταγράφεται ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας με 27%. Ακολουθεί ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης με 14%, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης με 6%, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 6% και ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης με 4%.

Μεταξύ των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας τα αντίστοιχα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής: Νίκος Δένδιας 50%Κυριάκος Πιερρακάκης 24%Άδωνις Γεωργιάδης 20%Μιχάλης Χρυσοχοΐδης 17%, Κωστής Χατζηδάκης 9%.

Στην ερώτηση «πόσο σας ενδιαφέρον οι εκλογές», «πολύ» απαντά το 22% και «αρκετά» το 36%. «Λίγο» δηλώνει το 21% και «καθόλου» το 20%.

Σε ό,τι αφορά την κατανομή των ψηφοφόρων των Σπαρτιατών, η Ελληνική Λύση δείχνει να υποδέχεται την πλειοψηφία τους με 36% και ακολουθεί η απάντηση «δεν έχω αποφασίσει» με 27%Φωνή Λογικής δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 19%Νίκη το 9% και άλλο κόμμα το 6%. Τέλος την αποχή δηλώνει πως θα προτιμήσει το 3%.

Στο επίπεδο των συσπειρώσεων, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει 66%, με το 18% να δηλώνει πως δεν έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει, το 7% να επιλέγει την αποχή, το 3% του Δημοκράτες, το 3% τη Φωνή Λογικής, το 2% την Ελληνική Λύση και το 1% άλλο κόμμα.

Ίδια ακριβώς συσπείρωση και για τον ΣΥΡΙΖΑ που χάνει ψηφοφόρους προς: Τη Νέα Αριστερά 10%«δεν έχω αποφασίσει» 10%, ΚΚΕ 4%Άλλο κόμμα 4%ΠΑΣΟΚ 2%, Κόσμος 2%, Αποχή 2%.

Η συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ φτάνει το 85%. Το κόμμα χάνει 7% προς του Δημοκράτες4% δηλώνει ότι δεν έχει αποφασίσειΝέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ παίρνουν από 1% όσο και άλλα κόμματα, ενώ 1% κατευθύνεται προς την αποχή.

Τέλος στο τι ψήφισαν το 2023 όσοι δηλώνουν αναποφάσιστοι:

  •  Νέα Δημοκρατία 46%
  •  Δεν απαντώ 18%
  •  ΣΥΡΙΖΑ 11%
  •  Σπαρτιάτες 8%
  •  Άλλο κόμμα 8%
  •  ΠΑΣΟΚ 2%
  •  Ελληνική Λύση 2%
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments

Latest News

09.11.2025 | 01:03

Ζελένσκι: «Μπαράζ Τρομοκρατίας» με 450 Drones και 45 Πυραύλους – Νεκρή στη Ντνίπρο, Ζημιές σε Ενέργεια

09.11.2025 | 00:37

Pfizer: 10 Δισ. Δολάρια για Metsera – Νικάει Novo Nordisk σε Πόλεμο Προσφορών

09.11.2025 | 00:20

Αγροτικές επιδοτήσεις: Το 2025 “υβριδικό σύστημα”, το 2026 πλήρης ψηφιακή επανάσταση

09.11.2025 | 00:19

Σαμαράς κατά Μητσοτάκη: «Μετέτρεψε τη ΝΔ σε υβρίδιο σημιτικού ΠΑΣΟΚ – Με διέγραψε άρον άρον»

08.11.2025 | 23:25

ΔΥΠΑ: Σε δόσεις οι πληρωμές στους νέους επιχειρηματίες – Αναλυτικά τα ποσά

08.11.2025 | 23:05

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Επεκτείνεται σε χονδρεμπόριο,ενέργεια, χρηματοπιστωτικές εταιρείες και τουρισμό

08.11.2025 | 22:45

ΔΥΠΑ: Ξεκίνησαν οι πληρωμές σε πάνω από 10.000 νέους επιχειρηματίες 30–59 ετών

08.11.2025 | 22:28

Βόλος: Συνελήφθη λιμενικός από τους «αδιάφθορους» της ΕΛΑΣ – Πλήρωνε ανήλικους ρομά για να συνευρεθούν ερωτικά

08.11.2025 | 17:38

ΧΑΜΟΣ! Απίστευτος καβγάς Γκλέτσου – Χρηστίδου στον «αέρα»: «Μου στήσατε παγίδα» [vid]

08.11.2025 | 14:36

Βρισηίδα Ανδριώτου: «Με εκμεταλλεύτηκαν, τα έχασα όλα, αλλά δεν τα παράτησα ποτέ»

08.11.2025 | 10:15

Παρασκευή Κερασιώτη: Τρυφερές στιγμές με τον γιο της και η ευχή που μένει ανεκπλήρωτη [pics]

07.11.2025 | 17:59

Τα 'χασε η Καινούργιου, της το αποκάλυψε ο Μπουρδούμης: «Για αυτό δεν είχα έρθει ποτέ στην εκπομπή σου..»

07.11.2025 | 17:37

Σοκ! Με μαυρισμένο μάτι και αίματα στο πρόσωπο η Πέγκυ Τρικαλιώτη- Τι συνέβη [pics]

07.11.2025 | 01:43

Ελένη Πετρουλάκη για την κατάθλιψη: «Σκέφτηκα να δώσω τέλος στη ζωή μου»

07.11.2025 | 01:17

Η Ιωάννα Τούνη έκανε πρώτη φορά βεντούζες – Η ανάρτηση της στο Ιnstagram

07.11.2025 | 01:10

Συγκλονίζει η Έλενα Χριστοπούλου: «Με σημάδεψε και στο τέλος με πυροβόλησε»

08.11.2025 | 13:24

Ο Αλ Σάρα στον Λευκό Οίκο: Η Συρία ανοίγει νέα σελίδα στη διεθνή διπλωματία

07.11.2025 | 12:51

Η Ευρώπη προετοιμάζεται για πόλεμο: Η Rheinmetall οδηγεί τον επανεξοπλισμό κατά της Ρωσίας

07.11.2025 | 12:44

Συρία: Άρση κυρώσεων σε Αλ Σάρα – Νέα εποχή διεθνούς εμπλοκής και γεωπολιτικών ευκαιριών

07.11.2025 | 12:11

Η Τουρκία στην INTERPOL: Υποψήφια για προεδρία,ανησυχίες για κατάχρηση

07.11.2025 | 11:53

Τουρκία-Ιράκ: Ιστορική συμφωνία για «πετρέλαιο έναντι νερού» για υδραυλικά έργα

07.11.2025 | 11:21

Η «Μεγάλη Μετατόπιση»: Ρωσία προς Ανατολή, ΗΠΑ στην Ευρώπη, Ε.Ε. σε υποχώρηση

07.11.2025 | 10:50

Ρωσία – Τουρκία: Σε διαπραγματεύσεις για ανανέωση συμβολαίων φυσικού αερίου εν μέσω διεθνών πιέσεων

06.11.2025 | 05:12

Ερντογάν στέλνει όπλα στον Μπουρχάν – “Αν πέσει το Χαρτούμ, χάνουμε Λιβύη, Σομαλία και Γαλάζια Πατρίδα!

Άδωνις: «American model» για όπλα! – Οι επικρίσεις χτυπούν κόκκινο [vid,pics]

Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ: Προσωπική άποψη για οπλοκατοχή, στήριξη στα μέτρα Χρυσοχοΐδη – Η Ελλάδα πρέπει να συζητάει!

Άδωνις: «American model» για όπλα! – Οι επικρίσεις χτυπούν κόκκινο [vid,pics]

Άδωνις: Chevron, Αμερική και Ισραήλ φέρνουν την Ελλάδα στην κορυφή! [vid,pics]

Η Αμερική μας ΑΝΕΒΑΖΕΙ! – Η Τουρκία καταρρέει – Η Ελλάδα γίνεται η βασική πύλη LNG στην Ευρώπη!

Άδωνις: Chevron, Αμερική και Ισραήλ φέρνουν την Ελλάδα στην κορυφή! [vid,pics]

Μητσοτάκης: «Η άθληση δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη για όλους μας» – Συνάντηση με μαραθωνοδρόμους

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου μαραθωνοδρόμους και εκπροσώπους της δρομικής κοινότητας, λίγες ώρες πριν από τη διεξαγωγή του 42ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας.

Μητσοτάκης: «Η άθληση δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη για όλους μας» – Συνάντηση με μαραθωνοδρόμους

Μητσοτάκης για Πολεμική Αεροπορία: «Τα ελληνικά φτερά πιο ισχυρά από ποτέ – Δύναμη αποτροπής κάθε απειλής»

Με αφορμή την εορτή της Πολεμικής Αεροπορίας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε τη σημασία της Πολεμικής Αεροπορίας ως ασπίδα προστασίας της χώρας, εξασφαλίζοντας την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή και ενισχύοντας τη δύναμη αποτροπής κάθε απειλής.

Μητσοτάκης για Πολεμική Αεροπορία: «Τα ελληνικά φτερά πιο ισχυρά από ποτέ – Δύναμη αποτροπής κάθε απειλής»

Άδωνις Γεωργιάδης: «Η Καρυστιανού φλερτάρει με την πολιτική – και η Κωνσταντοπούλου χάνει τον ύπνο της»

Ο Άδωνις δεν σχολιάζει απλώς, αναλύει με στρατηγική ακρίβεια. Σε μια αποκλειστική τοποθέτηση, ο Υπουργός Υγείας ξεδιπλώνει τα παρασκήνια που λίγοι βλέπουν: την πολιτική «σκακιέρα» πίσω από την ένταση Καρυστιανού – Κωνσταντοπούλου.

Άδωνις Γεωργιάδης: «Η Καρυστιανού φλερτάρει με την πολιτική – και η Κωνσταντοπούλου χάνει τον ύπνο της»

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ταχυδρομεία του 19ου αιώνα δεν έχουν θέση στην Ελλάδα του 21ου» [vid,pics]

Ο Υπουργός Υγείας υπερασπίζεται τη μεταρρύθμιση στα ΕΛΤΑ ως αναγκαίο βήμα εκσυγχρονισμού, ενάντια στην πολιτική αδράνεια και τη συνωμοσιολογία.

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ταχυδρομεία του 19ου αιώνα δεν έχουν θέση στην Ελλάδα του 21ου» [vid,pics]

Ο Μητσοτάκης “δείχνει την Τουρκία”: «Όχι φυσικό αέριο από την πίσω πόρτα» – Η Ελλάδα πύλη της Ευρώπης

Από το Ζάππειο ο πρωθυπουργός στέλνει μήνυμα στην Άγκυρα και αναδεικνύει τη χώρα ως ενεργειακό κόμβο της Ε.Ε. – Ελληνοαμερικανικό “μπλόκο” στο ρωσικό αέριο και νέες συμμαχίες με την Ουάσιγκτον.

Ο Μητσοτάκης “δείχνει την Τουρκία”: «Όχι φυσικό αέριο από την πίσω πόρτα» – Η Ελλάδα πύλη της Ευρώπης

Βορίδης: Ούτε ψήγμα εμπλοκής μου - Από ένα πρόσωπο μόνο οι κατηγορίες εναντίον μου

Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν ο κ. Βορίδης για τον πρώην πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, Γρηγόρη Βάρρα, απορρίπτοντας όλους τους ισχυρισμούς του για τους λόγους αποπομπής του από τον Οργανισμό.

Βορίδης: Ούτε ψήγμα εμπλοκής μου – Από ένα πρόσωπο μόνο οι κατηγορίες εναντίον μου