Ελλάδα

Στο νοσοκομείο παραμένει ο 9χρονος που καταπλακώθηκε από πόρτα [vid]

Στο νοσοκομείο παραμένει ο 9χρονος που καταπλακώθηκε από πόρτα [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [369717] ΠΤΩΣΗ ΚΑΓΚΕΛΟΠΟΡΤΑΣ ΜΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΜΑΘΗΤΗ ΣΤΟ 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Το σχολείο διαψεύδει τους ισχυρισμούς των εργολάβων

Στο νοσοκομείο παραμένει ο εννιάχρονος μαθητής, που τραυματίστηκε, όταν καταπλακώθηκε από πόρτα που κατέρρευσε στο σχολείο του στην Κηφισιά. Δύο εικοσιτετράωρα μετά τον τραυματισμό του, το παιδί δείχνει σημάδια βελτίωσης.

Στην εκπομπή «LIVE NEWS» μέλη των οικογενειών των τριών συλληφθέντωνπου ανέλαβαν να βάλουν την καινούρια πόρτα στο σχολείο, λένε πως αυτή τη στιγμή προτεραιότητα όλων είναι η υγεία του ανήλικου αγοριού.

Ειδικός πραγματογνώμων που έχει οριστεί θα εξετάσει τι ακριβώς συνέβη και η σιδερένια πόρτα των 150 κιλών καταπλάκωσε ένα παιδάκι εννέα ετών.

«Έχει διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση στην παρούσα φάση. Οι εντολείς μου δεν έχουν αποκτήσει την ιδιότητα του κατηγορουμένου», ανέφερε ο δικηγόρος των εργολάβων.

Διαψεύδει το σχολείο τους ισχυρισμούς των εργολάβων

Η πλευρά των εργολάβων ισχυρίζεται ότι η κατασκευή δεν είχε ολοκληρωθεί πλήρως και ότι δόθηκαν τα κλειδιά στους υπεύθυνους του δημοτικού σχολείου, ωστόσο, όπως λένε, είχαν ενημερώσει ότι δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, γιατί έπρεπε να γίνει σκυροδέτηση.

«Δεν έχω στην παρούσα φάση πρόσβαση στη δικογραφία, δεν έχω επαρκή ενημέρωση, δεν είμαι σε θέση να τοποθετηθώ σε ό,τι αφορά τους εντολείς μου. Ό,τι αφορά τώρα τις αιτίες του ατυχήματος και οι ίδιοι απορούν», συμπλήρωσε ο δικηγόρος των εργολάβων.

Το σχολείο διαψεύδει τους ισχυρισμούς των εργολάβων. Λένε ότι στο σημείο δεν είχε μπει καμία κορδέλα και δεν ενημέρωσε κανείς για την επικινδυνότητα.

«Διαβεβαίωσε τους εκπαιδευτικούς και τον διευθυντή ότι η πόρτα είναι ασφαλής, τελείωσαν οι διεργασίες, μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν και για αυτό η πόρτα χρησιμοποιήθηκε, γιατί, αν τους έλεγαν όχι, υπήρχαν και άλλες δύο πόρτες, που μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν», είπε ο Δημήτρης Πολυχρονίδης, πρόεδρος συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αμαρουσίου.

Οι τρεις εργολάβοι μετά το αυτόφωρο αφέθηκαν ελεύθεροι και, σύμφωνα με τον δικηγόρο τους, επισκέφτηκαν το νοσοκομείο, για να δουν τον εννιάχρονο μαθητή και να μιλήσουν με τους γονείς του.

«Το μέγιστο είναι, σε ό,τι αφορά τους εντολείς μου, η υγεία του ανήλικου μαθητή. Αυτό προέχει. Προσπαθούν να βοηθήσουν, να συνδράμουν, όχι μόνο οικονομικά, για τη γρήγορη ανάρρωση του ανήλικου μαθητή. Έχουν επισκεφτεί το νοσοκομείο, θα είναι δίπλα του. Θα τον ξαναεπισκεφτούν. Ευτυχώς αποφεύχθηκαν τα χειρότερα», συμπλήρωσε ο δικηγόρος των εργολάβων.

Η έρευνα συνεχίζεται, ώστε να αποδοθούν ευθύνες για τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν ένα εννιάχρονο παιδάκι στο νοσοκομείο.

«Υπάρχουν μάρτυρες ότι έχουν πει να μη γίνει χρήση της πόρτας»

O δικηγόρος του εργολάβου και των άλλων κατηγορουμένων, Φίλιππος Σκαμπαρδώνης, μίλησε στην εκπομπή του Mega για την υπόθεση.

«Η θέση τους είναι πως δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία. Υπάρχουν και αυτόπτες μάρτυρες, που έχουν πει να μη γίνει χρήση της πόρτας. Κλειδώθηκε η πόρτα και δόθηκε εντολή στους υπευθύνους να μη χρησιμοποιηθεί. Υπήρχαν προστατευτικές κορδέλες και εντολή να μη γίνει χρήση της πόρτας. Ο εργολάβος είναι πιστοποιημένος. Αν υπήρχαν ευθύνες των εργολάβων, ο εισαγγελέας θα έστελνε απευθείας την εκδίκαση της υποθέσεως. Ο εργολάβος είναι επαγγελματίας 40 χρόνια», τόνισε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments