Διεθνή

Μπάιντεν για ένταλμα σύλληψης Νετανιάχου: Δεν αναγνωρίζουμε τη δικαιοδοσία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

Μπάιντεν για ένταλμα σύλληψης Νετανιάχου: Δεν αναγνωρίζουμε τη δικαιοδοσία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

Πηγή Φωτογραφίας: Democratic presidential candidate former Vice President Joe Biden speaks during a campaign event on manufacturing and buying American-made products at UAW Region 1 headquarters in Warren, Mich., Wednesday, Sept. 9, 2020. (AP Photo/Patrick Semansky)

«Δεν υπάρχει ισοδυναμία μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς»

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αναγνωρίζουν τη δικαιοδοσία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και δεν υπάρχει ισοδυναμία μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς», δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Την ίδια ώρα, ο αμερικανικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios μετέδωσε ότι ο διευθυντής της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών CIA, Oυίλιαμς Μπερνς θα ταξιδέψει σύντομα στην Ευρώπη για να έχει συνάντηση με τον διευθυντή της Μοσάντ Νταβίντ Μπαρνέα σε μια προσπάθεια να επαναληφθούν οι συνομιλίες για τους ομήρους στη Γάζα. Ο ιστότοπος επικαλείται Αμερικανούς και Ισραηλινούς αξιωματούχους.

Σημειώνεται ότι την περασμένη Δευτέρα, το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ζήτησε εντάλματα σύλληψης για τον ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ και δύο ακόμα υψηλόβαθμα στελέχη, τον ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον υπουργό Άμυνας, Γιόαβ Γκάλαντ, με την κατηγορία των εγκλημάτων πολέμου και των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας για τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ και τον πόλεμο που ακολούθησε στη Γάζα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments