Οδηγός

ΔΥΠΑ: Στα “σκαριά” νέα προγράμματα για 70.000 ανέργους

ΔΥΠΑ: Στα “σκαριά” νέα προγράμματα για 70.000 ανέργους

Πηγή Φωτογραφίας: freepik,Παράλληλα τον Ιούνιο, με μικρή καθυστέρηση, θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για την για την κάλυψη των 30.000 θέσεων κατάρτισης σε «πράσινες» δεξιότητες μόνο από ανέργους από 18 ετών και άνω εγγεγραμμένους στο μητρώο της ΔΥΠΑ.

Παράλληλα τον Ιούνιο, με μικρή καθυστέρηση, θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για την για την κάλυψη των 30.000 θέσεων κατάρτισης σε «πράσινες» δεξιότητες μόνο από ανέργους από 18 ετών και άνω εγγεγραμμένους στο μητρώο της ΔΥΠΑ.

Νέες δράσεις ετοιμάζει η ΔΥΠΑ για την κατάρτιση επαγγελματιών οδηγών για 10.000 ανέργους, αλλά και προσωπικού ιδιωτικής ασφάλειας για 5.500 ανέργους. Παράλληλα τον Ιούνιο, με μικρή καθυστέρηση, θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για την για την κάλυψη των 30.000 θέσεων κατάρτισης σε «πράσινες» δεξιότητες μόνο από ανέργους από 18 ετών και άνω εγγεγραμμένους στο μητρώο της ΔΥΠΑ.

Παράλληλα εντός των επόμενων ημερών θα τρέξουν οι αιτήσεις ένταξης στο νέο πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας 25.000 ανέργων, νέων ηλικίας 18- 29 ετών, σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα συνολικού προϋπολογισμού 200 εκατ. ευρώ που θα υλοποιήσει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης.

Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 7 μηνών και οι ωφελούμενοι θα απασχολούνται με καθεστώς πλήρους απασχόλησης, λαμβάνοντας από τη ΔΥΠΑ τον κατώτατο μισθό 830 ευρώ μηνιαίως και την αντίστοιχη αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας. Ακόμη για τον χρόνο συμμετοχής τους στο πρόγραμμα υπάγονται στη μικτή ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ.

Ειδικότερα, οι ωφελούμενοι θα λάβουν:

  • μηνιαία αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο μισθό
  • αναλογία δώρων εορτών
  • αναλογία επιδόματος αδείας
  • μικτή ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ

Η δράση περιλαμβάνει ενέργειες προετοιμασίας και απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας, με σκοπό την προώθηση της ένταξης στην αγορά εργασίας έως 25.000 άνεργων νέων και θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του ανοιχτού τύπου προγραμμάτων (open framework model), δηλαδή θα παραμείνει ανοιχτή ως προς την υποβολή των αιτήσεων μέχρι την κάλυψη των θέσεων ή την εξάντληση του προϋπολογισμού.

Οι άνεργοι που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων των ΚΠΑ2 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, οι οποίοι βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Η επιλογή των ανέργων θα γίνεται από τον εργασιακό σύμβουλο της ΔΥΠΑ ο οποίος θα αναζητά από το μητρώο της Δ.ΥΠ.Α., τα άτομα που πληρούν τις προδιαγραφές της ζητούμενης θέσης προεργασίας. Η επιλογή και υπόδειξη των υποψηφίων θα πραγματοποιείται λαμβάνοντας υπόψη, τα τυπικά τους προσόντα, καθώς και τις δεξιότητες και την επαγγελματική τους εμπειρία, ώστε να επιτυγχάνεται η αποτελεσματικότερη σύζευξη προσόντων και θέσης εργασίας.

Πρόκειται για το πρώτο πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί από τον διοικητή της ΔΥΠΑ Σπύρο Πρωτοψάλτη με πόρους από το νέο ΕΣΠΑ «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή» 2021-2027 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments