Πολιτική

Ανδρουλάκης: Έμφαση στο δίπολο αξιοπιστίας και σοβαρότητας

Ανδρουλάκης: Έμφαση στο δίπολο αξιοπιστίας και σοβαρότητας

Πηγή Φωτογραφίας: [369684] ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ (EUROKINISSI)

Αποφασισμένος να μην ακολουθήσει επ' ουδενί το ύφος του Κασσελάκη, εμφανίζεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Στη Χαριλάου Τρικούπη, όπου σταθερά εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι οι επιδόσεις του ΠΑΣΟΚ στην κάλπη θα ξεπεράσουν τις δημοσκοπικές εκτιμήσεις για την πορεία του κόμματος, επενδύουν στο δίπολο σοβαρότητα και αξιοπιστία για να προσεγγίσουν τους ψηφοφόρους της «γκρίζας ζώνης». Δεν είναι λίγοι εκείνοι στο ΠΑΣΟΚ που πιστεύουν ότι στους σημερινούς αναποφάσιστους τοποθετούνται κάποιοι από τους παλαιούς ψηφοφόρους του κόμματος την εποχή της παντοδυναμίας του, οι οποίοι περιπλανήθηκαν κάνοντας άλλες επιλογές, αλλά τίποτα δεν τους κάλυψε επαρκώς. Οπως επισημαίνει στενός συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη, οι ψηφοφόροι που εμφανίζονται αναποφάσιστοι ή προσανατολίζονται στο λευκό ή στην αποχή θα μπορούσαν να πειστούν από την ανάγκη να προκύψει σοβαρή αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση της Ν.Δ. Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη δεν μπορεί να παίξει αυτόν τον ρόλο.

Για να ενισχύσει αυτή την άποψη, η Χαριλάου Τρικούπη επανέφερε με συνέπεια στο προσκήνιο όλες τις πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν πέρυσι κατά της κυβερνητικής πολιτικής, καθώς επίσης και τις προτάσεις της για τα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών. “Όσοι επιλέγουν να απέχουν συχνά απογοητεύονται από την απόδοση του πολιτικού συστήματος, αλλά επιθυμούμε να δείξουμε ότι αυτό δεν είναι ένας γενικός κανόνας, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες, ολοκληρωμένες και μετρήσιμες προτάσεις στην πρωτοβουλία μας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων με ουσιαστικό ενδιαφέρον και εναλλακτικές επιλογές”, σημειώνουν στελέχη του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος.

Στο ΠΑΣΟΚ, σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές, συγκρατούν το στοιχείο πως ένας στους τέσσερις εκλογείς της «γκρίζας ζώνης» εμφανίζεται να προέρχεται από τη Ν.Δ. Όπως υποστηρίζουν, αυτοί οι ψηφοφόροι δεν μπήκαν στη λογική της συσπείρωσης στην τελική ευθεία και, προφανώς, δεν έχει καμφθεί η δυσαρέσκεια που τους απομάκρυνε από το κυβερνών κόμμα, το οποίο ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές. Επομένως αναζητούν εναλλακτική πρόταση, όπως και οι ψηφοφόροι που εμφανίζονται να προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό το κενό είναι να αναζητήσουν εναλλακτικές και αξιόπιστες προτάσεις που πιστεύουν ότι μπορούν να καλυφθούν παρουσιάζοντας πολιτικές προτάσεις, στις οποίες οι ψηφοφόροι, χωρίς εξαιρέσεις, μπορούν να βρουν αυτό που ψάχνουν. Επιπλέον, εκτιμούν ότι οι ψηφοφόροι που δεν έχουν ακόμη αποφασίσει ποια εκλογική στάση θα τηρήσουν, μπορούν να βασίζονται στο ΠΑΣΟΚ συγκρίνοντας τα ψηφοδέλτια με αυτά που έχουν επιλεγεί για στελέχωση. Η Χαριλάου Τρικούπη θεωρεί τον εαυτό της εξαιρετικό σε αυτόν τον τομέα.

Σημαντική θεωρούν, τέλος, την προσωπική απήχηση του Νίκου Ανδρουλάκη ως μιας σταθερής, αξιόπιστης, υπεύθυνης και πολιτικά ώριμης φωνής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments