Πολιτική

Όλοι εναντίον όλων στην τελική στροφή πριν την ευρωκάλπη

Όλοι εναντίον όλων στην τελική στροφή πριν την ευρωκάλπη

Πηγή Φωτογραφίας: [364687] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Στο επίπεδο των πολιτικών αρχηγών εστιάζεται ολοένα και περισσότερο η πολιτική διαπάλη.

Η αντιπαράθεση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ εντείνεται καθώς πλησιάζουμε προς τις εκλογές, με τους Κυριάκο Μητσοτάκη, Στέφανο Κασσελάκη και Νίκο Ανδρουλάκη να αναλαμβάνουν το βάρος της προεκλογικής εκστρατείας. Η προσπάθεια ανάδειξης των αδυναμιών των αντιπάλων κεντρίζει το ενδιαφέρον, με σκοπό τη συσπείρωση των ψηφοφόρων και την ενίσχυση του κομματικού ακροατηρίου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορεί τον Στέφανο Κασσελάκη για lifestyle πολιτική και ασυνάρτητο λόγο, ενώ επισημαίνει ότι ούτε αυτός ούτε ο Νίκος Ανδρουλάκης ασχολούνται με τα θέματα της Ευρώπης και της κρισιμότητας των ευρωεκλογών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συντηρεί το μέτωπο με την κυβέρνηση, ενώ οξύνει την αντιπαράθεση με το ΠΑΣΟΚ δηλώνοντας ότι θα ζητήσει από στελέχη του κόμματος να το εγκαταλείψουν και να προσχωρήσουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στη Χαριλάου Τρικούπη αναδεικνύουν πρωτοβουλίες και πολιτικές κινήσεις που θεωρούν ότι προκάλεσαν ρηγματώσεις στην εικόνα παντοδυναμίας της κυβέρνησης, την οποία εγκαλούν για αλαζονεία, ενώ αποδίδουν στον Στέφανο Κασσελάκη κινήσεις εντυπωσιασμού για να βγει από την πολιτική απομόνωση.

Περίπου δύο εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε μια έντονη επίθεση εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη, ανεβάζοντας τη θερμοκρασία του προεκλογικού αγώνα. Κατά τη συνέντευξή του σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για έναν λόγο που χαρακτήρισε ως ασυνάρτητο και τον κάλεσε να μην είναι τόσο απλοϊκός στις εσωκομματικές ισορροπίες. Ο Μητσοτάκης τόνισε ότι ο λαός θα κρίνει τον Κασσελάκη με βάση αυτόν τον λόγο.

Ασκώντας κριτική στον τρόπο που πολιτεύεται, ανέφερε ότι χρησιμοποιεί έναν “απολιτίκ λαϊκισμό” και υπογράμμισε τη σημασία της κοστολόγησης του προγράμματός του και της πολιτικής κριτικής. Η κριτική προς τον κ. Κασσελάκη δεν ήταν απλώς ένα σχήμα λόγου, αλλά είχε σαφή στόχευση.Αναφέρθηκε στον “lifestyle λαϊκισμό” που συνδέεται με τις χειρότερες μέρες του ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε τον κ. Κασσελάκη να είναι πιο ταπεινός και λιγότερο αυταρχικός, κατηγορώντας τον ότι δίνει βάση στα τρολ του Διαδικτύου.

Η Κουμουνδούρου λίγο μετά «σήκωσε το γάντι» και με εκτενές δελτίο Τύπου επιτέθηκε στον κ. Μητσοτάκη, λέγοντας πως ο πρωθυπουργός «ενοχλείται» από τις τεκμηριωμένες θέσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης «που αντί να στέλνει ανούσιες επιστολές στην Κομισιόν, αφουγκράζεται τα προβλήματα των πολιτών και προτείνει σοβαρές λύσεις», και «γνωρίζει πως δεν θα καταφέρει να εμποδίσει τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ και τον αγώνα που δίνει ο πρόεδρός του για μια καλύτερη ζωή για τον ελληνικό λαό».

Φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός, στην τελική ευθεία προς την κάλπη, επιδιώκει να ανεβάσει τους τόνους με την επίθεσή του κατά του Στέφανου Κασσελάκη, με στόχο να ενεργοποιήσει τις κεντροδεξιές δυνάμεις και να πιέσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Στόχος του είναι να διατηρήσει τη διαφορά με το δεύτερο κόμμα κοντά σε αυτήν που υπήρχε στις προηγούμενες εκλογές. Επιπλέον, διατυπώνει επικρίσεις κατά του Νίκου Ανδρουλάκη και χαρακτηρίζει τον Δημήτρη Νατσιό και τον Κυριάκο Βελόπουλο “πατριδοκάπηλους”, προβάλλοντας τη Νέα Δημοκρατία ως τη μοναδική αξιόπιστη λύση για τη χώρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments