Πολιτική

Πονοκέφαλος η αποχή για τα κομματικά επιτελεία

Πονοκέφαλος η αποχή για τα κομματικά επιτελεία

Πηγή Φωτογραφίας: ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 / ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΕ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ / ΛΑΜΙΑ (ΝΑΣΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Στην τελική ευθεία η προεκλογική περίοδος.

Ο κίνδυνος των υψηλών ποσοστών αποχής από την εκλογική αναμέτρηση της 9ης Ιουνίου και η πολιτική αστάθεια, που το αποτέλεσμα της κάλπης θα μπορούσε να δημιουργήσει -ακόμη και με την «υποσημείωση» ότι δεν πρόκειται για εθνικές εκλογές- προκαλούν τον μεγαλύτερο προβληματισμό στο κυβερνητικό επιτελείο, την ώρα, που η προεκλογική περίοδος εισέρχεται στην τελική ευθεία.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι επισημαίνουν ότι η αποχή αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για τη Δημοκρατία και ότι η πολιτική αστάθεια δεν είναι πολιτικά αποδεκτή. Υπογραμμίζουν ότι η σταθερότητα είναι απαραίτητη για την πρόοδο της χώρας και την επίτευξη της ευρωπαϊκής κανονικότητας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει τη σημασία των ευρωεκλογών για την καθημερινότητα των πολιτών και τις ευρωπαϊκές αποφάσεις που αφορούν την Ελλάδα. Επισημαίνεται επίσης ότι η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη έχει ενισχυθεί τα τελευταία χρόνια και ότι οι ευρωπαϊκές εξελίξεις μετά τις εκλογές έχουν μεγάλη σημασία για τη χώρα.

Στις δημόσιες τοποθετήσεις του, ο πρωθυπουργός δίνει έμφαση σε όσα συνέβησαν τα τελευταία χρόνια, στις αποφάσεις, που ελήφθησαν και είχαν άμεσο αντίκτυπο στο εσωτερικό, Από την Κοινή Αγροτική Πολιτική, τη μεταναστευτική πολιτική, αλλά και το Ταμείο Ανάκαμψης, για το οποίο ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει συχνά ότι διαπραγματεύτηκε προσωπικά.

Το Μέγαρο Μαξίμου επισημαίνει ότι τα μεγάλα θέματα που θα κριθούν από τις αποφάσεις των Βρυξελλών τα επόμενα χρόνια θα επηρεάσουν άμεσα την Ελλάδα και τις εξελίξεις στη χώρα. Οι ευρωεκλογές θα κρίνουν τη δυνατότητα της Ελλάδας να διεκδικεί στην Ευρώπη και να εξασφαλίζει οφέλη για τους πολίτες της σε μια κρίσιμη συγκυρία.

Η Νέα Δημοκρατία, ως το ισχυρότερο κεντροδεξιό κόμμα στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, επιδιώκει να διατηρήσει τη θέση της για να μπορέσει να διαπραγματευτεί τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική. Κύριο θέμα διαπραγμάτευσης είναι πώς οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι θα μπορέσουν να προχωρήσουν στην πράσινη μετάβαση χωρίς να επηρεαστούν τα εισοδήματά τους. Επιπλέον, η Νέα Δημοκρατία θέλει να προωθήσει την ιδέα του Έλληνα πρωθυπουργού για τη δημιουργία ενός κοινού ευρωπαϊκού αμυντικού ταμείου που θα χρηματοδοτεί επενδύσεις στην ελληνική άμυνα και θα διατηρεί τη γεωπολιτική σταθερότητα της Ευρώπης. Ακόμη, επιμένει σε μια δίκαιη και αυστηρή μεταναστευτική πολιτική με ευρωπαϊκή στήριξη και προωθεί μία ενιαία δημογραφική πολιτική.

Η επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναγνωρίστηκε ως σημαντική συμβολή στον συνολικό προβληματισμό για το μέλλον της ενιαίας αγοράς στην Ευρώπη. Αυτό αναδεικνύει τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ευρώπη στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι πολυεθνικές εταιρείες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εστιάζει στην προεκλογική του εκστρατεία σε σημαντικά εσωτερικά θέματα όπως η υγεία, η παιδεία και η εξωτερική πολιτική. Με την υποστήριξη της εκλογικής του βάσης, προσπαθεί να συνεχίσει το έργο της κυβέρνησης και τις μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί. Επιπλέον, τονίζει τη σημασία της συνεργασίας στο ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως για παράδειγμα τη χρηματοδότηση με ευρωπαϊκούς πόρους σημαντικών έργων υποδομής και την πίεση προς τη Βόρεια Μακεδονία για την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Απέναντι στην αντιπολίτευση, η στρατηγική του Μεγάρου Μαξίμου είναι να αναδείξει την έλλειψη πολιτικής πρότασης ή τον κίνδυνο από τις οικονομικές προτάσεις, που κατατίθενται, κυρίως από την αξιωματική αντιπολίτευση, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μιλά για «απολιτίκ lifestyle λαϊκισμό» από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στο κυβερνητικό στόχαστρο μπαίνουν πλέον ανοιχτά και τα κόμματα στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, με τον πρωθυπουργό να μιλά για πατριδοκάπηλους, στον απόηχο του μπαράζ περιοδειών του στη βόρεια Ελλάδα, όπου οι κύριοι Βελόπουλος και Νατσιός καταγράφουν τα υψηλότερα ποσοστά τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments