Ελλάδα

Παίδων «Αγία Σοφία»: Δεν αναστέλλονται τελικά τα χειρουργεία

Παίδων «Αγία Σοφία»: Δεν αναστέλλονται τελικά τα χειρουργεία

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ//EUROKINISSI)

Αίσιο τέλος στην υπόθεση, καθώς γιατροί - υπουργείο και διοίκηση βρήκαν τη λύση

Σε συμφωνία με τη διοίκηση και το Υπουργείο Υγείας ήρθαν οι γιατροί του νοσοκομείου παίδων «Αγία Σοφία», προκειμένου να μην μπει λουκέτο στα τακτικά χειρουργεία από 1ης Ιουνίου.

Έτσι η αναστολή των χειρουγείων που είχαν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι, καταγγέλλοντας παράλληλα εξοντωτικές συνθήκες εργασίας, δεκάδες χρωστούμενα ρεπό και κυρίως υποστελέχωση, δεν θα πραγματοποιηθεί.

Αναισθησιολόγοι σε έλλειψη

Μέρος της λύσης του προβλήματος φαίνεται να είναι και η επιστροφή μιας επικουρικής αναισθησιολόγου που είχε μετακινηθεί σε άλλη νοσοκομειακή μονάδα και το κενό που άφησε δεν είχε καλυφθεί μέχρι σήμερα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η λύση της μετακίνησης προσωπικού από άλλα νοσοκομεία προς το παίδων είχε προκριθεί ξανά στο παρελθόν

Ωστόσο, μια από τις τρεις χειρουργικές κλινικές που σήμερα λειτουργούν στο «Αγία Σοφία» δεν θα αποφύγει το λουκέτο από τις 27 Μαΐου, καθώς το προσωπικό φαίνεται πως δεν επαρκεί.

Από…πάντα

Η κατάσταση, πάντως, σε σχέση με την υποστελέχωση στο συγκεκριμένο νοσοκομείο είναι διαχρονική, αφού, με βάση και παλαιότερες καταγγελίες, λείπουν οι ίδιες ειδικότητες (π.χ. αναισθησιολογοι).

Ενδεικτικά, το παίδων «Αγία Σοφία» λειτουργεί τα τελευταία χρόνια με 12 αναισθησιολόγους, αντί για 17 όπως προβλέπει το πρόγραμμά του και -κυρίως- όπως απαιτούν οι συνθήκες.

Μάλιστα, από το ρεπορτάζ προκύπτει πως οι 3 από τους 12 εργαζόμενους αυτής της ειδικότητας προσελήφθησαν, μετά τις αλλεπάλληλες  κινητοποιήσεις των εργαζομένων, που είχαν προχωρήσει ξανά σε κλείσιμο των τακτικών χειρουργείων αδυνατώντας να ανταπεξέλθουν στα περιστατικά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments