Οδηγός

ΔΥΠΑ: Ποιοι δικαιούνται το νέο ειδικό επίδομα 760 ευρώ

ΔΥΠΑ: Ποιοι δικαιούνται το νέο ειδικό επίδομα 760 ευρώ

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay//Νέο αυξημένο ειδικό επίδομα από τη ΔΥΠΑ (τ.ΟΑΕΔ), το οποίο φτάνει τα 764 ευρώ και δίνεται με τη μορφή εφάπαξ. Αφορά χιλιάδες δικαιούχους, οι οποίοι μπορούν να το λάβουν με την υποβολή μιας αίτησης.

Νέο αυξημένο ειδικό επίδομα από τη ΔΥΠΑ

Νέο αυξημένο ειδικό επίδομα από τη ΔΥΠΑ (τ.ΟΑΕΔ), το οποίο φτάνει τα 764 ευρώ και δίνεται με τη μορφή εφάπαξ. Αφορά χιλιάδες δικαιούχους, οι οποίοι μπορούν να το λάβουν με την υποβολή μιας αίτησης.

Πρόκειται για το επίδομα γονέων μονογονεϊκής οικογένειας, το οποίο από τα 718,50 ευρώ, αυξήθηκε στα 764,25.

Όπως τονίζεται από την Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης οι δικαιούχοι της παροχής πρέπει να είναι άνεργοι.

Επίδομα ΔΥΠΑ: Ποιες οι προϋποθέσεις για τους δικαιούχους

Προϋποθέσεις για τη χορήγηση του βοηθήματος είναι οι άνεργοι:

  • να είναι εγγεγραμμένοι στο Ψηφιακό Μητρώο Ανέργων της ΔΥΠΑ με μία από τις παραπάνω ιδιότητες κατά την υποβολή της αίτησής τους
  • να έχουν πραγματοποιήσει 1–75 ημέρες ασφάλισης στον e-EΦΚΑ οποτεδήποτε τα τελευταία 2 έτη πριν από την υποβολή της αίτησής τους (ή από την έναρξη της ποινής, για τους αποφυλακισμένους)
  • να έχουν εισόδημα έως 16.000 € οι άγαμοι, 24.000 € οι έγγαμοι (προσαυξανόμενο κατά 5.000 € ανά τέκνο) ή 29.000 € οι μονογονεϊκές οικογένειες (προσαυξανόμενο κατά 5.000 € για κάθε τέκνο μετά το πρώτο) και παράλληλα, το ύψος των συνολικών ακαθαρίστων εσόδων από επιχειρηματική δραστηριότητα της οικογένειας να μην υπερβαίνει τα 80.000 € και
  • να μην είναι παράλληλα δικαιούχοι τακτικής επιδότησης ανεργίας, επιδόματος μακροχρόνια ανέργων, βοηθήματος αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων και ειδικού εποχικού βοηθήματος.

Η παροχή χορηγείται μία φορά ανά 2 έτη.

Επίδομα ΔΥΠΑ: Βήμα βήμα η υποβολή της αίτησης

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της gov.gr με τους κωδικούς TAXISnet, στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/eidiko-boethema-se-eualotes-koinonikes-omades

Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: Αρχική / Εργασία και ασφάλιση / Ανεργία / Ειδικό βοήθημα σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Το νέο Ειδικό Βοήθημα Ευάλωτων Ομάδων αντικαθιστά το ειδικό βοήθημα που χορηγούνταν σε α) επιδοτούμενους ανέργους που παρέμεναν άνεργοι ένα μήνα μετά την εξάντληση της επιδότησής τους, β) μη επιδοτούμενους ανέργους που παρέμεναν άνεργοι για 3 μήνες εντός του ίδιου ημερολογιακού έτους, και γ) μη επιδοτούμενους ανέργους που εργάζονταν σε επιχειρήσεις που διέκοψαν τις εργασίες τους ή που άσκησαν το δικαίωμα της επίσχεσης εργασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις χορήγησης της νέας παροχής και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο της ΔΥΠΑ www.dypa.gov.gr.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments