Ελλάδα

Χαλκίδα: “Έδωσα 5.000 ευρώ, είπα και ευχαριστώ” – Τι λέει θύμα του κυκλώματος των εφοριακών

Χαλκίδα: “Έδωσα 5.000 ευρώ, είπα και ευχαριστώ” – Τι λέει θύμα του κυκλώματος των εφοριακών

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΚΒΙΑΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ (EUROKINISSI)

Χαλκίδα: “Έδωσα 5.000 ευρώ, είπα και ευχαριστώ” - Τι λέει θύμα του κυκλώματος των εφοριακών

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την δράση του κυκλώματος των εφοριακών στην Χαλκίδα που εκβίαζε επιχειρηματίες καθώς νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας, με πρωταγωνίστρια την προϊσταμένη της ΔΟΥ.

Τόσο η ίδια όσο και ακόμη μία υπάλληλος κρίθηκαν προφυλακιστέες χθες, μετά την ολοκλήρωση της απολογίας τους, ενώ άλλα πέντε μέλη αφέθηκαν ελεύθερα με περιοριστικούς όρους.

Θυμίζουμε ότι προσωρινά κρατούμενες κρίθηκαν, μετά τις απολογίες τους, η προϊσταμένη και μια ακόμη υπάλληλος της ΔΟΥ Χαλκίδας που εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση εκβιασμών. Η υπόθεση αφορά εκτεταμένο κύκλωμα εκβιασμών επιχειρηματιών, ενώ οι υπόλοιποι πέντε συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

“Της έδωσα 5.000 ευρώ, της είπα και ευχαριστώ”

Επιχειρηματίας που κλήθηκε να καταθέσει για την υπόθεση στις Αρχές φέρεται να είπε ότι «μου ζήτησε (σ.σ.: μια υπάλληλος της ΔΟΥ) τα χρήματα να της τα δώσω εκείνη τη στιγμή», περιγράφοντας το πώς κατέβαλλε χρηματικά ποσά για να «ξεμπλοκάρει» την επιστροφή φόρου, καθοδηγούμενος από το κύκλωμα των εφοριακών.

«Πήγα στην τράπεζα, έβγαλα τα χρήματα και επέστρεψα στη ΔΟΥ Χαλκίδας, όπου συνάντησα την υπεύθυνη φορολογικής ενημερότητας στο γραφείο της και πάλι. Της έδωσα τα χρήματα (5.000 ευρώ), τα έβαλε σε έναν φάκελο, τον οποίο φάκελο μετά τον έβαλε σε ένα ντοσιέ και μαζί πήγαμε στη διευθύντρια προκειμένου, όπως μου δήλωσε, να την ευχαριστήσω. Εκεί ακούμπησε το ντοσιέ με τα χρήματα στο γραφείο της διευθύντριας, λέγοντάς της ότι “ο κύριος Ζ. θέλει να σας ευχαριστήσει”, ενώ ταυτόχρονα μου ανέφερε χαρακτηριστικά “πες ευχαριστώ στη διευθύντρια”, κάτι το οποίο έκανα καθώς δεν υπήρχε άλλη επιλογή», είπε ο επιχειρηματίας.

Αρνούνται κάθε σχέση με την υπόθεση, αποδίδουν σκοπιμότητα σε επιχειρηματία

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι κατηγορούμενες αρνούνται όλες τις κατηγορίες. Μάλιστα αναφορικά με τα ποσά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η διευθύντρια της ΔΟΥ υποστηρίζει ότι έχουν να κάνουν με έσοδα της ΔΟΥ ενώ λέει ότι ο επιχειρηματίας που κατήγγειλε εκβιασμό την παγίδευσε.

Σχετικά με τα ποσά που αναγράφονται στο σημειωματάριο, η διευθύντρια της ΔΟΥ Χαλκίδας υποστήριξε πως αφορούν έσοδα-έξοδα της εφορίας.

Να σημειωθεί ότι οι διωκόμενοι προϊστάμενοι παύθηκαν από τις θέσεις τους, ενώ το σύνολο των διωκόμενων υπαλλήλων απαλλάχθηκαν από τα καθήκοντά τους.

Πρόκειται για την 50χρονη προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας, τον 52χρονο υποδιευθυντή, τρεις υπαλλήλους 67, 54 και 50 ετών, μια 56χρονη που φέρεται να είχε τον ρόλο της διεκπεραιώτριας, καθώς και έναν 62χρονο λογιστή.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα ένας υπάλληλος της Εφορίας, τέσσερις λογιστές και ένας ιδιώτης που δεν συνελήφθησαν καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο.

Ταυτόχρονα, άρχισε η διαδικασία για να τεθούν σε αργία μέσα σε 30 ημέρες, όπως προβλέπει ο νόμος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments