Τεχνολογία

Ο νέος παίκτης στη σκηνή των AI chatbots, που θα κάνει θραύση

Ο νέος παίκτης στη σκηνή των AI chatbots, που θα κάνει θραύση

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Η κατάταξη άλλαξε και στην πρώτη θέση βρίσκεται νέος "παίκτης".

Η κατάταξη άλλαξε και στην πρώτη θέση βρίσκεται νέος "παίκτης".

Μιλάμε συνεχώς για τεχνητή νοημοσύνη, αλλά το μόνο που γνωρίζουν και χρησιμοποιούν οι περισσότεροι είναι το ChatGPT. O λόγος, φυσικά, είναι ότι η OpenAI έχει δημιουργήσει ένα από τα καλύτερα συστήματα και το large language model (LLM – “μεγάλο γλωσσικό μοντέλο”) της κατατάσσεται σταθερά ως το καλύτερο μεταξύ των ανταγωνιστών του, από την εισαγωγή του GPT-3.5, μέχρι το GPT-4 και το GPT-4o.

Αλλά τώρα φαίνεται ότι υπάρχει ένας νέος παίκτης στη σκηνή των AI chatbots, που θα κάνει θραύση.

Η νέα τεχνητή νοημοσύνη

Αυτήν την εβδομάδα, το Claude 3 Opus από την Anthropic, ξεπέρασε για πρώτη φορά το GPT-4 στo Chatbot Arena, κάνοντας τον προγραμματιστή, Nick Dobos, να δηλώσει: “Ο βασιλιάς πέθανε. Αν ελέγξετε την κατάταξη, το Claude εξακολουθεί να προηγείται του GPT. Το Claude 3 Opus έχει βαθμολογία 1253 στην κατάταξη, ενώ το GPT-4-1106-preview έχει 1251, καθώς ακολουθείται στενά από το GPT -4-0125-anteview, με 1248”.

Τα άλλα LLM της Anthropic τα πάνε επίσης καλά. Το Claude 3 Sonnet είναι πέμπτο στη λίστα, ακριβώς κάτω από το Gemini Pro της Google (και τα δύο κατατάσσονται στην τέταρτη θέση), ενώ το Claude 3 Haiku, το LLM της Anthropic για αποδοτική επεξεργασία, κατατάσσεται ακριβώς κάτω από την έκδοση 0613 του GPT-4.

Πηγή: esquire.com.gr//Παύλος Κρούστης

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments