Διεθνή

Περισσότεροι από 10.000 μετανάστες έχουν διασχίσει την Μάγχη φέτος

Περισσότεροι από 10.000 μετανάστες έχουν διασχίσει την Μάγχη φέτος

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, Περισσότεροι από 10.000 μετανάστες

Πρόκειται για νέο ρεκόρ ως προς τον διάπλου της Μάγχης.

Περισσότεροι από 10.000 μετανάστες έχουν φτάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο αφού διέσχισαν τη Μάγχη από την αρχή του έτους, ρεκόρ που σημειώθηκε στη μέση της εκστρατείας για τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Ιουλίου στη χώρα.

Η παράνομη μετανάστευση είναι ένα μείζον ζήτημα στην εκστρατεία που ξεκίνησε επίσημα την Τετάρτη, με την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών από τον συντηρητικό πρωθυπουργό Rishi Sunak .

Ο τελευταίος είχε υποσχεθεί να βάλει τέλος στην άφιξη παράτυπων μεταναστών και μάλιστα το είχε θέσει στις προτεραιότητές του. Ωστόσο, την Παρασκευή, πέντε νέα σκάφη έφτασαν στη νότια Αγγλία, με 288 μετανάστες επί του σκάφους, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών που δημοσιεύθηκαν το Σάββατο. Από την αρχή του έτους, 10.170 άτομα κατάφεραν να διασχίσουν τη Μάγχη. Πολλοί προέρχονται από το Αφγανιστάν, το Ιράν και την Τουρκία. Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση άνω του 35% σε σύγκριση με πέρυσι.

Η συντηρητική κυβέρνηση ήλπιζε να αποτρέψει τους μετανάστες από το να έρθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο με το νόμο της για απέλαση χιλιάδων αιτούντων άσυλο στη Ρουάντα. Την Πέμπτη, ο Rishi Sunak παραδέχτηκε ότι αυτό το πολύ αμφιλεγόμενο έργο πιθανότατα δεν θα εφαρμοστεί πριν από τις εκλογές. Είπε ότι ήθελε να δει τις πρώτες πτήσεις να απογειώνονται μετά τις εκλογές εάν κερδίσει. «Ο Ρίσι Σουνάκ θα αναλάβει τολμηρή δράση για να σταματήσει τις βάρκες» των μεταναστών, επέμεινε ο υπουργός Εσωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι το Σάββατο.

Οι Εργατικοί, που έχουν προβάδισμα πάνω από 20 μονάδες στις δημοσκοπήσεις έναντι των Συντηρητικών, έχουν υποσχεθεί ότι θα εγκαταλείψουν την πολιτική απέλασης μεταναστών στη Ρουάντα, επικρίνοντας ένα δαπανηρό και αναποτελεσματικό «κόλπο» . «Η κυβέρνηση έχασε τον έλεγχο των συνόρων μας », δήλωσε ο Keir Starmer, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης και μελλοντικός πρωθυπουργός εάν οι Εργατικοί κερδίσουν τις εκλογές.

Το Εργατικό Κόμμα πιστεύει επίσης ότι η μετανάστευση είναι πολύ υψηλή και έχει υποσχεθεί να χρησιμοποιήσει μέσα εμπνευσμένα από τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας για την καταπολέμηση των συμμοριών λαθρεμπορίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments