Πολιτική

Άδωνις: Να πείσουμε και τον τελευταίο συμπολίτη μας

Άδωνις: Να πείσουμε και τον τελευταίο συμπολίτη μας

Πηγή Φωτογραφίας: [365849] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ "ΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2024" / 3η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

"Δεν θεωρώ τίποτα δεδομένο", υπογραμμίζει ο υπουργός Υγείας.

Στην επικείμενη αναμέτρηση των ευρωεκλογών 2024 αναφέρεται ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, υπογραμμίζοντας πως «δεν θεωρώ τίποτα κλειδωμένο» και προσθέτοντας «έχουμε καθήκον να προσπαθούμε να πείσουμε και τον τελευταίο συμπολίτη μας μέχρι την τελευταία μέρα».

Σε συνέντευξή του στο ethnos.gr ο Άδωνις Γεωργιάδης επισημαίνει πως «η Νέα Δημοκρατία εκτελεί κατά γράμμα το προεκλογικό της πρόγραμμα με συνέπεια και με αποφασιστικότητα». Και αναφορικά με όσους μπορεί να έχουν δυσαρεστηθεί από επιμέρους επιλογές δεν νομίζει πως αυτό «θα τους οδηγούσε στο να βάλουν τη χώρα σε λάθος δρόμο».

Ο υπουργός Υγείας υπογραμμίζει πως «η ολοκλήρωση εντός προθεσμιών όλων των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης, η ολοκλήρωση του προγράμματος προσλήψεων του προσωπικού και η ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων για τη στενή συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στο ΕΣΥ πιστεύω ότι θα είναι οι άξονες που θα κινηθούμε για να πάμε ένα βήμα μπρος». Τονίζει ακόμα πως «η αντιπολίτευση δεν έχει κάνει καμία πρόταση. Μας λένε “διπλασιάστε τους μισθούς”. Με ποια δισεκατομμύρια κανείς όμως δεν μας λέει».

Παράλληλα στην συνέντευξή του ο κ. Γεωργιάδης σημειώνει πως «η νέα Κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας συμπεριφέρεται με τον ανεύθυνο τρόπο που όλοι είχαμε προβλέψει. Δυστυχώς, η Συμφωνία των Πρεσπών δένει την Ελλάδα χειροπόδαρα και δεν προβλέπει κυρώσεις για το μέρος που συστηματικά την παραβιάζει». Επισημαίνει δε πως «το μόνο που μπορεί να κάνει η Ελλάδα είναι να παρακολουθεί στενά την εφαρμογή της ή την παραβίασή της από την γειτονική μας χώρα και στην περίπτωση που αυτή συνεχιστεί να ενεργοποιήσει το άρθρο 19 της Συμφωνίας των Πρεσπών».

«Δεν βλέπω τον λόγο οι παραδοσιακοί Νεοδημοκράτες να μας καταψηφίσουν» Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις ευρωεκλογές δίνουν ένα καθαρό προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία. Σας ανησυχεί το ενδεχόμενο αυτό να οδηγήσει ένα κομμάτι ψηφοφόρων σε αυξημένα ποσοστά αποχής;

Όλα με ανησυχούν στις εκλογές, δεν θεωρώ τίποτα κλειδωμένο. Για αυτό κάνουμε τις περιοδείες, μιλάμε με τον κόσμο και ενημερώνουμε για την πολιτική μας. Αν θεωρούσαμε ότι είμαστε σίγουροι νικητές δεν θα κάναμε τίποτα από όλα αυτά. Έχουμε καθήκον να προσπαθούμε να πείσουμε και τον τελευταίο συμπολίτη μας μέχρι την τελευταία μέρα.

Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για «αλαζονεία του 41%» και καλεί τους πολίτες να στείλουν μήνυμα στις ευρωεκλογές. Τι θα λέγατε σε «παραδοσιακούς» ψηφοφόρους της Ν.Δ. που μπορεί να έχουν δυσαρεστηθεί από κάποιες επιλογές και σκέφτονται να στραφούν σε μία ψήφο διαμαρτυρίας στις ευρωεκλογές;

Δεν βλέπω τον λόγο γιατί οι παραδοσιακοί Νεοδημοκράτες θα καταψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία. Η Νέα Δημοκρατία εκτελεί κατά γράμμα το προεκλογικό της πρόγραμμα με συνέπεια και με αποφασιστικότητα. Παρά ταύτα πολλοί μπορεί να έχουν δυσαρεστηθεί από επιμέρους επιλογές μας αλλά δεν νομίζω ότι η όποια δυσαρέσκεια επιμέρους επιλογών θα τους οδηγούσε στο να βάλουν τη χώρα σε λάθος δρόμο. Αναφέρομαι στην παραδοσιακή μας βάση. Οι υπόλοιποι ψηφοφόροι που δεν έχουν ψηφίσει Νέα Δημοκρατία ή ψηφίζουν συγκυριακά, μπορεί να έχουν περισσότερους λόγους που θα θέλουν να μας καταψηφίσουν. Σε αυτούς λοιπόν έχω να πω ότι αν μας κρίνουν δίκαια θα δουν ότι ο Πρωθυπουργός εργάζεται πολύ εντατικά και η κυβέρνησή μας είναι μια εργατική Κυβέρνηση. Πιστεύω στη δίκαιη κρίση των συμπολιτών μου και την εμπιστεύομαι.

Τα θέματα της υγείας έχουν πυροδοτήσει και μία έντονη πολιτική αντιπαράθεση. Ποιες είναι οι τρεις προτεραιότητες του υπουργείου το επόμενο διάστημα και τι απαντάτε στην κριτική της αντιπολίτευσης ;

Η ολοκλήρωση εντός προθεσμιών όλων των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης, η ολοκλήρωση του προγράμματος προσλήψεων του προσωπικού και η ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων για τη στενή συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στο ΕΣΥ πιστεύω ότι θα είναι οι άξονες που θα κινηθούμε για να πάμε ένα βήμα μπρος. Η αντιπολίτευση δεν έχει κάνει καμία πρόταση. Μας λένε «διπλασιάστε τους μισθούς». Με ποια δισεκατομμύρια κανείς όμως δεν μας λέει.

Μέτρα που μπήκαν σε εφαρμογή το προηγούμενο διάστημα και πυροδότησαν συζητήσεις – όπως τα απογευματινά χειρουργεία – έχουν αποδώσει ;

Έχω δηλώσει από την πρώτη μέρα ότι τα απογευματινά χειρουργεία θα κριθούν σε διάστημα ενός έτους. Είμαστε μόλις στο δεύτερο μήνα. Η αύξηση των απογευματινών χειρουργείων από τα 300 στα 1000 μεταξύ πρώτου και δεύτερου μήνα είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Έχουμε όμως ακόμα δρόμο.

Πως βλέπετε τις κινήσεις που κάνει η νέα ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας και ποια πρέπει να είναι η απάντηση της κυβέρνησης σε περίπτωση που δεν τηρηθούν από την γείτονα τα όσα προβλέπονται στη Συμφωνία των Πρεσπών ; Μπορεί να υπάρξει καταγγελία της Συμφωνίας από την ελληνική πλευρά;

Η νέα Κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας συμπεριφέρεται με τον ανεύθυνο τρόπο που όλοι είχαμε προβλέψει. Δυστυχώς, η Συμφωνία των Πρεσπών δένει την Ελλάδα χειροπόδαρα και δεν προβλέπει κυρώσεις για το μέρος που συστηματικά την παραβιάζει. Το μόνο που μπορεί να κάνει η Ελλάδα είναι να παρακολουθεί στενά την εφαρμογή της ή την παραβίασή της από την γειτονική μας χώρα και στην περίπτωση που αυτή συνεχιστεί να ενεργοποιήσει το άρθρο 19 της Συμφωνίας των Πρεσπών. Να τηρήσουμε δηλαδή τη Συμφωνία κατά γράμμα.

Την Παρασκευή έγινε στη Βουλή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την ακρίβεια, που αποτελεί τον βασικό «πονοκέφαλο» των νοικοκυριών. Ποιες κινήσεις να αναμένονται από την κυβέρνηση το επόμενο διάστημα στο πεδίο αυτό ;

Δεν έχω αρμοδιότητα πλέον για το θέμα αυτό για να μπορώ να προαναγγείλω επόμενες πολιτικές. Μπορώ να σας πω ότι η Κυβέρνηση παίρνει πολλά μέτρα, ο διάδοχός μου Υπουργός Ανάπτυξης κύριος Σκρέκας εργάζεται πολύ για αυτό το θέμα και του έχω εμπιστοσύνη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments