Πολιτική

Ανδρουλάκης: Ικανοποίηση από την προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ

Ανδρουλάκης: Ικανοποίηση από την προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ

Πηγή Φωτογραφίας: [369795] ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ECONOMIST (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Ικανοποίηση στη Χαριλάου Τρικούπη από το ήθος της προεκλογικής εκστρατείας και το επίπεδο του πολιτικού λόγου.

Λίγες ημέρες απομένουν για να ανοίξει η κάλπη των ευρωεκλογών και στη Χαριλάου Τρικούπη υπάρχει διάχυτη ικανοποίηση για το πώς εξελίχθηκε η προεκλογική εκστρατεία. Το ΠΑΣΟΚ επέλεξε να κινηθεί πολιτικά και να αναδείξει θέματα, να μιλήσει για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και να στραφεί στη βάση της κοινωνίας που έχει απογοητευτεί από την κυβερνητική πολιτική.

Στην Κρήτη, όπου ξεκίνησε, θα πραγματοποιήσει την τελευταία του ομιλία στις 7 Ιουνίου, ενώ δύο ημέρες νωρίτερα στις 5 του μήνα θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στην Αθήνα.

Μέχρι στιγμής το ΠαΣοΚ οργανωτικά κινήθηκε κυρίως στην επαρχία που έχει αυξημένες δυνάμεις και σε πολλούς νομούς βγήκε δεύτερο. Η επαρχία άλλωστε το κράτησε ζωντανό στα δύσκολα χρόνια της δεκαετίας που πέρασε και φέρνει ψήφους στην κάλπη της 9ης Ιουνίου από κάθε γεωγραφικό διαμέρισμα. Οι παραδοσιακοί δεσμοί της δημοκρατικής παράταξης με την Κρήτη, οι σχέσεις του ΠαΣοΚ με τον προοδευτικό κόσμο των νησιών, με τους ακρίτες, τις μειονότητες, τις πράσινες κάλπες της δυτικής Ελλάδας, αλλά και η κεντρική περιοδεία που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλία με τον Νίκολας Σμιτ και την ανάδειξη των προβλημάτων που άφησε η κακοκαιρία Ντάνιελ, καθώς και οι μνήμες από την τραγωδία των Τεμπών, ήταν η αρχή κι αποτελούν προανάκρουσμα των όσων θα ακολουθήσουν.

Στο ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζουν ότι έχουν επιτύχει τις βασικές τους πολιτικές επιδιώξεις:

  1. Μίλησαν πολιτικά. Δηλαδή δεν μπήκαν στην προώθηση μιας lifestyle ατζέντας, όπως για παράδειγμα έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης
  2. Ανέδειξαν κοινωνικά ζητήματα, όπως η ακρίβεια, το κράτος Δικαίου, εξωτερική πολιτική. Ο Νίκος Ανδρουλάκης σε όλες τις δημόσιες παρεμβάσεις τους φρόντιζε (και θα φροντίζει μέχρι τις 9 Ιουνίου) να μιλήσει για ένα συγκεκριμένο ζήτημα, προτείνοντας και μάλιστα λύσεις, όπως για παράδειγμα την Golden Visa.
  3. Αντιπαρατέθηκε με τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Υπήρξε το μόνο κόμμα που «επέφερε» σημαντικά πλήγματα στην κυβέρνηση, με κορυφαίο την απομάκρυνση δύο εκ των στενότερων συνεργατών του πρωθυπουργού.

Στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι η μόνη αξιόπιστη αντιπολίτευση είναι το δικό του κόμμα. Υποστηρίζουν ότι η παράταξη έχει τη δυνατότητα να προσφέρει μια νέα προοπτική και ότι υπάρχει μεγάλη υποστήριξη για αυτό.

Παρά ταύτα, αναγνωρίζουν ότι οι δημοσκοπήσεις δεν είναι πολύ ευνοϊκές για το κόμμα τους, καθώς παραμένουν στην τρίτη θέση. Ωστόσο, επιμένουν ότι τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων τα τελευταία χρόνια είναι χαμηλότερα από την πραγματικότητα. Παρ’ όλα αυτά, δίνουν μεγάλη σημασία στην τελευταία έρευνα της GPO και ιδιαίτερα στο ερώτημα για το ποιος θα πρέπει να ηγηθεί της Κεντροαριστεράς. Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, βρίσκεται στην πρώτη θέση με 16%, ακολουθούμενος με μικρή διαφορά από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, με ποσοστό 13,4%. Αυτό το στοιχείο θα μπορούσε να δώσει μια προβάδισμα στο ΠΑΣΟΚ, ενόψει του μέλλοντος, το οποίο δεν αναμένεται να είναι εύκολο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments