Πολιτική

Πώς διαβάζει η κυβέρνηση τη δημοσκόπηση της Metron Analysis

Πώς διαβάζει η κυβέρνηση τη δημοσκόπηση της Metron Analysis

Πηγή Φωτογραφίας: ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 / ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΕ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ / ΛΑΜΙΑ (ΝΑΣΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Αισιοδοξία σε Μαξίμου και Πειραιώς.

Τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του το Μέγαρο Μαξίμου δημιουργούν αισιοδοξία για την έως τώρα συσπείρωση της ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται ικανοποιημένος από τα μηνύματα που λαμβάνει από την βάση του κόμματος. Αυτό δημιουργεί την πεποίθηση ότι ο πήχης του 33%, το οποίο είχε λάβει η ΝΔ στις ευρωεκλογές του 2019 είναι εφικτός και υπάρχει η δυνατότητα να ξεπεραστεί. «Πρέπει να συγκρίνουμε ευρωεκλογές με ευρωεκλογές και θέλουμε να προσεγγίσουμε, γιατί όχι να ξεπεράσουμε, το ποσοστό του 2019», όπως δήλωσε στο Star. Παρόλα αυτά υπάρχει ο πονοκέφαλος της αυξημένης αποχής καθώς υπάρχει κόπωση στο εκλογικό σώμα από τις συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις της περασμένης χρονιάς και οι ευρωεκλογές πάντα αντιμετωπίζονται πιο «χαλαρά» από τους πολίτες.

Χαρακτηριστικό είναι το εύρημα στη χθεσινή δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega σύμφωνα με την οποία ενδιαφέρον για την προσεχή εκλογική αναμέτρηση έχει μόνο το 59% των ερωτηθέντων. Η αύξηση της συμμετοχής εκτιμάται στην Πειραιώς ότι θα ευνοούσε τη ΝΔ διότι διαθέτει μεγαλύτερες δεξαμενές για να αντλήσει ψήφους, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι η αποχή θα λειτουργήσει απαραίτητα εις βάρος της. Ο κ. Μητσοτάκης εκτιμά ότι θα συμπιέσει κυρίως τα κόμματα που κινούνται στα δεξιά της κυβερνητικής παράταξης και αντλούν μόνο από ένα συγκεκριμένο εκλογικό κοινό και άρα σε κατακερματισμό της ακραίας ψήφου. Κομματικές πηγές πιστεύουν ότι οι περιοδείες του Πρωθυπουργού στη Βόρεια Ελλάδα και η ένταση των διλημμάτων που έχουν τεθεί λειτουργούν θετικά για τη ΝΔ, σταμάτησαν οι διαρροές και αυξήθηκε η συσπείρωση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments