SPOTLIGHTS

Επενδύσεις εκατομμυρίων από μεγάλα brands στην Ελλάδα -Ποια καταστήματα άνοιξαν το α’ τρίμηνο του 2024

Επενδύσεις εκατομμυρίων από μεγάλα brands στην Ελλάδα -Ποια καταστήματα άνοιξαν το α’ τρίμηνο του 2024

Πηγή Φωτογραφίας: FACEBOOK/My Golden Hall

Τα καταστήματα που άνοιξαν το α' τρίμηνο του 2024

Εντονο ενδιαφέρον από διεθνή brands για να επενδύσουν στην Ελλάδα, σημειώθηκε το α’ τρίμηνο του 2024.

Η αυξημένη δραστηριότητα περιλαμβάνει την επέκταση διεθνών εμπορικών σημάτων σε όλη την επικράτεια, σύμφωνα με έρευνα της Cushman & Wakefield Proprius.

Τα καταστήματα που άνοιξαν το α’ τρίμηνο του 2024

Στα νέα ανοιγματα περιλαμβάνεται η δυναμική επέκταση της Pepco, η οποία άνοιξε το 30ό κατάστημά της στο Καλαμάτα.

Επιπρόσθετα, εγκαίνια είχαμε για το νέο κατάστημα της Collective, το κατάστημα-ναυαρχίδα της Puma και το κατάστημα Georg Jensen, όλα στην αγορά της Γλυφάδας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @pepco_gr

Επιλέον, τρία νέα καταστήματα άνοιξαν στο εμπορικό κέντρο River West και συγκεκριμένα Guess, Starbucks και Nike West Athens.

Ξεχωρίζουν επίσης, το νέο κατάστημα Goody’s F&B στη Ρόδο και το νέο κατάστημα Kiko Milano στη Νέα Σμύρνη.

Επιπρόσθετα, τα δύο πρώτα καταστήματα Sinsay άνοιξαν στην Αττική -στο Αιγάλεω και στον Πειραιά- ενώ τρία νέα καταστήματα αναμένεται να λειτουργήσουν προσεχώς στα εμπορικά πάρκα Smart Park, Top Parks Πειραιώς και Top Parks Πάτρας. Ενα κατάστημα της Salomon άνοιξε αυτό το τρίμηνο στο The Mall Athens, όπως επίσης και το Funky Buddha στο Golden Hall, ενώ ο όμιλος Bagatelle ανοίγει το δεύτερο κατάστημά του στην Astir Marina και η Folli Folie εξασφάλισε ένα νέο κατάστημα στην οδό Ερμού.

Τέλος, αναπτύσσεται το νέο εμπορικό πάρκο της Trade Estates στο Ηράκλειο Κρήτης, έκτασης 7.885,61 τ.μ. με τρία καταστήματα εκ των οποίων το ένα είναι της ΙΚΕΑ.

Γραφειακοί χώροι

Η απορρόφηση γραφειακών χώρων για το πρώτο τρίμηνο του 2024 ανήλθε σε 30.000 τ.μ., παρουσιάζοντας μείωση 12% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σημειώνει η Cushman & Wakefield Proprius.

Ο όγκος των επενδύσεων σε γραφεία ανήλθε σε 58 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2024, με μία μόνο συναλλαγή από θεσμικό επενδυτή και όλες τις τις υπόλοιπες για σκοπούς ιδιοκατοίκησης, αναδεικνύοντας την επιφυλακτικότητα των θεσμικών επενδυτών κυρίως λόγω των υψηλών επιτοκίων.

Οι μεγαλύτερες συναλλαγές περιλαμβάνουν την πώληση του Cecil στο κέντρο της Κηφισιάς στον όμιλο Λασκαρίδη, την αγορά νέων κεντρικών γραφείων από την Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου στη Θεσσαλονίκη και την αγορά κτιρίου γραφείων 1.681 τ.μ. στην οδό Ηρακλείτου 7, από την Trastor.

Σύμφωνα με την Cushman & Wakefield Proprius, αναμένεται αύξηση του όγκου των επενδύσεων, με την ανάκαμψη της δραστηριότητας κυρίως κατά τη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου. Το επενδυτικό κλίμα βελτιώνεται σε όλη την αγορά, με αυξανόμενη αισιοδοξία για τις οικονομικές προοπτικές σε συνδυασμό με την προσδοκία μείωσης των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ανοδος των ενοικίων σε δημοφιλείς εμπορικούς δρόμους

Τα μεγάλα εμπορικά σήματα λιανικής ανέφεραν αύξηση των πωλήσεων για το 2023 με τζίρο 68,14 δισ. ευρώ, 7% υψηλότερο από το 2022, όπως σημειώνεται και σε έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ.

Η κατηγορία με τη μεγαλύτερη αύξηση ήταν οι πωλήσεις ειδών φροντίδας και ακολούθησαν τα παιχνίδια, ενώ η Αττική είναι η περιοχή που παρουσίασε τη μεγαλύτερη αύξηση και ακολουθεί η Κρήτη.

Δεδομένης της αύξησης του τζίρου αλλά και της ανισορροπίας προσφοράς και ζήτησης που παρατηρείται στην αγορά λιανικού εμπορίου, τα προνομιακά ενοίκια στις αγορές των κεντρικών δρόμων αναφέρουν ανοδικές πιέσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments