Διεθνή

Κομισιόν: Οι απειλές της Χεζμπολάχ κατά της Κύπρου είναι απειλές κατά της ΕΕ

Κομισιόν: Οι απειλές της Χεζμπολάχ κατά της Κύπρου είναι απειλές κατά της ΕΕ

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters.com

Οι δηλώσεις του Πέτερ Στάνο.

Την ξεκάθαρη στήριξη της ΕΕ προς την Κύπρο μετά τις απειλές που εξαπέλυσε ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα εξέφρασε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα εξωτερικών υποθέσεων, Πίτερ Στάνο κατά την ενημέρωση των ανταποκριτών στις Βρυξέλλες.

Ο Πίτερ Στάνο τόνισε ότι «η Κύπρος είναι κράτος μέλος της ΕΕ και αυτό σημαίνει ότι η ΕΕ και η Κύπρος είναι ΕΕ. Αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε απειλή προς κάποιο από τα κράτη-μέλη μας είναι απειλή εναντίον της ΕΕ. Υπό αυτό το πρίσμα, η ΕΕ στηρίζει πλήρως την Κύπρο και την δήλωση που έκανε για τις απειλές από την Χεζμπολάχ ο πρόεδρος της Κύπρου» .

«Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στην Κύπρο και να δείχνουμε αλληλεγγύη στην Κύπρο και γι’ αυτό στηρίζουμε τη δήλωση που εκδόθηκε από τον Κύπριο πρόεδρο» προσέθεσε.

Υπ. Δικαιοσύνης Κύπρου: Τα μέτρα κατά της τρομοκρατίας επικαιροποιούνται

Τα μέτρα της Αστυνομίας κατά της τρομοκρατίας επικαιροποιούνται και αξιολογούνται καθημερινά δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του επικεφαλής της Χεζμπολάχ για την Κύπρο, ο Μάριος Χαρτσιώτης είπε ότι λαμβάνονται όλα τα δέοντα μέτρα προστασίας, αναλόγως των πληροφοριών και εξελίξεων και των δημοσίων δηλώσεων διαφόρων παραγόντων.

Παρέπεμψε επίσης στις χθεσινές τοποθετήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι η Κύπρος είναι το μέρος της λύσης σε αυτά τα προβλήματα και όχι μέρος του προβλήματος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments