Πολιτική

ΛΑΡΚΟ: Αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΛΑΡΚΟ: Αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Πηγή Φωτογραφίας: [370267] ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ / EUROKINISSI)

Ο Νίκος Παππάς, σε παρέμβασή σχολίασε και την παράταση για τα πόθεν έσχες διαμηνύοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει την τροπολογία

Αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για την τροπολογία που αφορά τη ΛΑΡΚΟ και τη «μεταμεσονύχτια κυβερνητική τροπολογία», η οποία, μεταξύ άλλων, προβλέπει ότι κατά τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για αξιόποινη πράξη σε τραπεζικές υποθέσεις, η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή θα ζητά από την Τράπεζα της Ελλάδας την πρόταση δύο επιθεωρητών αυτής, αναμένεται να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, όπως τόνισε ο Νίκος Παππάς, σε παρέμβασή του κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

«Επίσης, μέσω αυτής της μεταμεσονύχτιας τοπολογίας, δίνετε παράταση για τα πόθεν έσχες. Αποδεικνύεται, έτσι, πόσο υποκριτική ήταν η στάση της Ν.Δ. πριν από τις εκλογές. Εμείς θα επαναφέρουμε την  τροπολογία για το πόθεν έσχες με την πρόσθετη πρόνοια να κατατίθενται και οι ρυθμίσεις δανείων για τους υπόχρεους. Έχει μία φωτογραφική υφή η διάταξη που έχετε φέρει και αφορά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Αναφερόμενος στην ανακοίνωση του υπουργείου περί έκτακτης φορολόγησης των υπερκερδών των διυλιστηρίων για το 2023, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τομεάρχης Οικονομικών και Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επεσήμανε: «Βγήκε μια ανακοίνωση ότι θα φορολογηθούν τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων κατά 33%.

Είναι ο κατώτατος συντελεστής που προβλέπεται από τον σχετικό κανονισμό 1854/2022. Δεν τολμάτε να πάτε ούτε μία ποσοστιαία μονάδα πάνω από αυτό που επιβάλλει ο κανονισμός».

Για να συμπληρώσει αμέσως μετά: «Σε συζήτηση που είχε γίνει εντός της Εθνικής Αντιπροσωπείας, ο κ. Θεοχάρης είχε πει ότι για το 2023 δεν υπάρχουν υπερκέρδη των διυλιστηρίων. Καλωσορίζουμε την κυβέρνηση στην πραγματικότητα των υπερκερδών και ρωτάμε αν προτίθενται να πάνε στον ανώτατο προβλεπόμενο φορολογικό συντελεστή».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments