Πολιτική

Στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη o Μητσοτάκης για την παρουσίαση της ψηφιακής πλατφόρμας erga.gov.gr

Στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη o Μητσοτάκης για την παρουσίαση της ψηφιακής πλατφόρμας erga.gov.gr

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη o Μητσοτάκης για την παρουσίαση της ψηφιακής πλατφόρμας erga.gov.gr

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Συναντήσεις με φορείς της πόλης

Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει αύριο, Τρίτη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπως ενημερώνει το Γραφείο τύπου του πρωθυπουργού.

Συγκεκριμένα, στις 11 το πρωί ο πρωθυπουργός θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση με θέμα: «Εθνική Στρατηγική για την Περιφερειακή Ανάπτυξη / Παρουσίαση Ψηφιακής Πλατφόρμας erga.gov.gr», στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συναντήσεις με παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ποια οικονομικά μέτρα θα περιλαμβάνει το «καλάθι» της ΔΕΘΑντίστροφα μετρά το κυβερνητικό επιτελείο για την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου, όπου στην καθιερωμένη ομιλία του ο πρωθυπουργός θα προβεί σε μια σειρά εξαγγελιών.

Πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, στο Μαξίμου κρατούν χαμηλά τον πήχη αναφορικά με τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, μιας και τα δημοσιονομικά δεν επιτρέπουν την παραμικρή παρέκκλιση.

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Καλύπτει διεθνείς πολιτικές εξελίξεις, γεωπολιτικές ανακατατάξεις, διπλωματικές σχέσεις και ζητήματα διεθνούς ασφάλειας. Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ, έχοντας παρακολουθήσει σημαντικά γεγονότα που διαμόρφωσαν το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό. Απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική.

Latest News

28.08.2026 | 07:11

ΑΑΔΕ: 12 εκατ. ευρώ για 81.000 παιδιά που γεννήθηκαν το 2025 και 2026

28.08.2026 | 07:00

Μετρό και ΔΕΘ ανάβουν φωτιές: Η αντιπολίτευση «πολιορκεί» Μητσοτάκη πριν από τις εξαγγελίες

28.08.2026 | 06:09

Γαλλία: Η μάχη για τον προϋπολογισμό και ο φόβος νέας υποβάθμισης

28.08.2026 | 05:36

Ιράν και ΗΠΑ σε τροχιά κλιμάκωσης με πετρέλαιο, κυρώσεις και Ορμούζ

28.08.2026 | 05:09

Apple: Πρώτο αναδιπλούμενο iPhone Ultra στις αρχές Σεπτεμβρίου

28.08.2026 | 04:31

Bitcoin: Πώς οι εταιρείες διαχείρισης έχασαν 80 δισ. δολάρια

28.08.2026 | 04:05

Ρωσία σε καθεστώς λιτότητας: Περικοπές 35% και μείωση προσωπικού

28.08.2026 | 03:37

Axios: Συνομιλίες ΗΠΑ-Βενεζουέλας για μερίδιο σε πετρελαϊκά κοιτάσματα

27.08.2026 | 21:10

«Έλιωσε» το Instagram η Τούνη: Δεν έβρισκα τον τέλειο άντρα, οπότε αποφάσισα να τον γεννήσω

27.08.2026 | 21:03

Δέσποινα Βανδή: Χωρίς ίχνος μακιγιάζ στα 57 της – Η εμφάνιση on camera που εντυπωσίασε [pics]

27.08.2026 | 20:10

«Έριξε» το Instagram η Καινούργιου: «Η γυναίκα που κρατούσε κάποτε εμένα, κράτησε σήμερα τη δισέγγονή της»

27.08.2026 | 15:05

Κλέλια Ανδριολάτου: «Έβαλε φωτιά» σε πανηγύρι – Ο ξέφρενος χορός που έκανε ΟΛΟΥΣ να γυρίσουν να κοιτάξουν!

27.08.2026 | 09:24

Δημήτρης Κόκοτας: Πώς γνώρισε τη σύζυγό του Κατερίνα – Η ιστορία αγάπης και οι συγκινητικές δηλώσεις της

26.08.2026 | 15:44

Αποστολία Ζώη: Η αλλαγή στα μαλλιά της που έκανε τη Ζανζιβάρη… ακόμα πιο εξωτική – Δείτε την!

26.08.2026 | 13:18

Βανδή: «Λιώνει» για τον Μπισμπίκη–Η αφιέρωση με το «Δεν ξέρω πόσο σ’ αγαπώ» που προκάλεσε πανικό!

26.08.2026 | 12:39

Καινούργιου: Πρώτο ταξίδι στο εξωτερικό με το μωρό της-Γιατί ζητησε τη βοήθεια των ακολούθων της

27.08.2026 | 21:43

Ο πόλεμος με το Ιράν διχάζει την Ουάσιγκτον: «Νίκη» ή έξοδος πριν γίνει νέο Ιράκ;

27.08.2026 | 16:26

Άγκυρα για Ρόδο: Απειλές για βάση UAV – Η Αθήνα απαντά με κυριαρχία και δικαίωμα αυτοάμυνας

27.08.2026 | 16:05

Μόσχα σε Λονδίνο–Παρίσι: «Παίζετε με τη φωτιά» – Απειλές για πλήγματα σε βρετανικούς στόχους

27.08.2026 | 13:00

Το «πρόβλημα Patriot» της Δύσης: Η Αμερική δεν προλαβαίνει να παράγει πυραύλους όσο γρήγορα απαιτεί ο πόλεμος

27.08.2026 | 11:33

Μυστική αποστολή CIA στη Μόσχα: Η Ουάσινγκτον φοβάται «τεστ» του ΝΑΤΟ από τον Πούτιν

27.08.2026 | 10:40

Ελληνικοί Patriot άνοιξαν πυρ στη Σαουδική Αραβία: Τρία βλήματα κατά UAV σε νέα νυχτερινή εμπλοκή

26.08.2026 | 23:00

Κυπριακό: Νέα δυναμική μετά τη συνάντηση Χριστοδουλίδη–Έρχιουρμαν – Ραντεβού κάθε εβδομάδα

26.08.2026 | 22:00

«Πόλεμος» στο στρατόπεδο Τραμπ για τον Τομ Μπάρακ: Στο στόχαστρο ο πρέσβης στην Άγκυρα

Μάχη 151 ψήφων για Ακρίτα: Η ΝΔ λέει «παρών» και βάζει ΠΑΣΟΚ–ΣΥΡΙΖΑ στο ίδιο πολιτικό κάδρο

Η εκλογή νέου αντιπροέδρου μετατρέπεται σε πολιτικό τεστ για τις ισορροπίες της αντιπολίτευσης – Η στήριξη ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ελληνικής Λύσης και Πλεύσης, η σκληρή επίθεση Μαρινάκη και το αριθμητικό θρίλερ

Μάχη 151 ψήφων για Ακρίτα: Η ΝΔ λέει «παρών» και βάζει ΠΑΣΟΚ–ΣΥΡΙΖΑ στο ίδιο πολιτικό κάδρο

Παππάς καλεί Τσίπρα για Ακρίτα: «Πρέπει να πάρει θέση» – Στο επίκεντρο το προεδρείο της Βουλής

Ο Νίκος Παππάς ανεβάζει την πίεση γύρω από την υποψηφιότητα της Έλενας Ακρίτα για αντιπρόεδρο της Βουλής, καταγγέλλοντας «θεσμική διολίσθηση» από τη ΝΔ και καλώντας ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα να τοποθετηθεί δημόσια. Η ψηφοφορία έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου, με τη ΝΔ να προσανατολίζεται στο «παρών» και κόμματα της αντιπολίτευσης να δηλώνουν στήριξη.

Παππάς καλεί Τσίπρα για Ακρίτα: «Πρέπει να πάρει θέση» – Στο επίκεντρο το προεδρείο της Βουλής

Πολάκης: «Με δύο παρεμβάσεις η βενζίνη θα πήγαινε στο 1,20 ευρώ» – Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση

Ο Παύλος Πολάκης αποδίδει την ακρίβεια στα καύσιμα στα υψηλά περιθώρια διύλισης και στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης, υποστηρίζοντας ότι με νομοθετικό πλαφόν στα κέρδη των διυλιστηρίων και μείωση του ΕΦΚ η τιμή της βενζίνης θα μπορούσε, σύμφωνα με τους δικούς του υπολογισμούς, να υποχωρήσει έως και στα 1,20 ευρώ το λίτρο.

Πολάκης: «Με δύο παρεμβάσεις η βενζίνη θα πήγαινε στο 1,20 ευρώ» – Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση

ΝΔ πριν από τη ΔΕΘ: 17 εκλογικές περιφέρειες σε 5 ημέρες – Πολιτικό «σκανάρισμα» όλης της Βόρειας Ελλάδας

Με καθημερινά κυβερνητικά και κομματικά κλιμάκια από τις 31 Αυγούστου έως τις 4 Σεπτεμβρίου, η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί να μετατρέψει τη 90ή ΔΕΘ σε πολιτική εκστρατεία πεδίου. Υπουργοί, υφυπουργοί, βουλευτές και στελέχη θα κινηθούν σε 17 εκλογικές περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας, πριν από την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στις 5 Σεπτεμβρίου.

ΝΔ πριν από τη ΔΕΘ: 17 εκλογικές περιφέρειες σε 5 ημέρες – Πολιτικό «σκανάρισμα» όλης της Βόρειας Ελλάδας

Ταχιάος: «Η Καλαμαριά από σήμερα είναι άλλη πόλη» – Το επόμενο μεγάλο στοίχημα είναι στα δυτικά

Ο Νίκος Ταχιάος παρουσιάζει το Μετρό όχι ως ένα έργο που «τελείωσε», αλλά ως αφετηρία για την πολεοδομική και συγκοινωνιακή αναδιάταξη της Θεσσαλονίκης, με οδό Πόντου, δυτικές επεκτάσεις και νέα τεχνική ωριμότητα στο επίκεντρο.

Ταχιάος: «Η Καλαμαριά από σήμερα είναι άλλη πόλη» – Το επόμενο μεγάλο στοίχημα είναι στα δυτικά

Μαρινάκης κατά ΠΑΣΟΚ: «Διυλίζει τον Στουρνάρα και “καταπίνει” την Ακρίτα»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανεβάζει τους τόνους απέναντι στη Χαριλάου Τρικούπη, με αφορμή τη θετική ψήφο του ΠΑΣΟΚ στην υποψηφιότητα της Έλενας Ακρίτα για την αντιπροεδρία της Βουλής. Στο επίκεντρο της επίθεσης, η σύγκριση με τη στάση του κόμματος απέναντι στον Γιάννη Στουρνάρα και η αιχμή ότι το ΠΑΣΟΚ απομακρύνεται από το πολιτικό αποτύπωμα του «Μένουμε Ευρώπη».

Μαρινάκης κατά ΠΑΣΟΚ: «Διυλίζει τον Στουρνάρα και “καταπίνει” την Ακρίτα»

Τσουκαλάς σε Μαρινάκη: «Καταπίνει αμάσητες τις ψήφους των Σπαρτιατών» – Νέα κόντρα ΝΔ–ΠΑΣΟΚ

Στα ύψη η αντιπαράθεση κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ με αφορμή την υποψηφιότητα της Έλενας Ακρίτα για την αντιπροεδρία της Βουλής. Ο Κώστας Τσουκαλάς απάντησε στον Παύλο Μαρινάκη με αιχμές για τις ψήφους των Σπαρτιατών, ενώ κυβερνητικές πηγές μιλούν για «πανηγυρική επιβεβαίωση» της αρχικής κριτικής προς τη Χαριλάου Τρικούπη.

Τσουκαλάς σε Μαρινάκη: «Καταπίνει αμάσητες τις ψήφους των Σπαρτιατών» – Νέα κόντρα ΝΔ–ΠΑΣΟΚ

ΥΠΕΞ για Νεπάλ: Βαθιά θλίψη για τις πλημμύρες

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε τη βαθιά του συγκίνηση για τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν το Νεπάλ και την Κίνα. Η ανάρτηση αναφέρεται στις οικογένειες των θυμάτων, στους αγνοουμένους και στους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν.

ΥΠΕΞ για Νεπάλ: Βαθιά θλίψη για τις πλημμύρες