Πολιτική

Στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη o Μητσοτάκης για την παρουσίαση της ψηφιακής πλατφόρμας erga.gov.gr

Στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη o Μητσοτάκης για την παρουσίαση της ψηφιακής πλατφόρμας erga.gov.gr

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη o Μητσοτάκης για την παρουσίαση της ψηφιακής πλατφόρμας erga.gov.gr

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Συναντήσεις με φορείς της πόλης

Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει αύριο, Τρίτη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπως ενημερώνει το Γραφείο τύπου του πρωθυπουργού.

Συγκεκριμένα, στις 11 το πρωί ο πρωθυπουργός θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση με θέμα: «Εθνική Στρατηγική για την Περιφερειακή Ανάπτυξη / Παρουσίαση Ψηφιακής Πλατφόρμας erga.gov.gr», στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συναντήσεις με παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ποια οικονομικά μέτρα θα περιλαμβάνει το «καλάθι» της ΔΕΘΑντίστροφα μετρά το κυβερνητικό επιτελείο για την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου, όπου στην καθιερωμένη ομιλία του ο πρωθυπουργός θα προβεί σε μια σειρά εξαγγελιών.

Πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, στο Μαξίμου κρατούν χαμηλά τον πήχη αναφορικά με τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, μιας και τα δημοσιονομικά δεν επιτρέπουν την παραμικρή παρέκκλιση.

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Καλύπτει διεθνείς πολιτικές εξελίξεις, γεωπολιτικές ανακατατάξεις, διπλωματικές σχέσεις και ζητήματα διεθνούς ασφάλειας. Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ, έχοντας παρακολουθήσει σημαντικά γεγονότα που διαμόρφωσαν το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό. Απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική.

Latest News

16.10.2026 | 18:56

Συναγερμός στις τράπεζες: Η G7 ετοιμάζει εικονικές κυβερνοεπιθέσεις με Τεχνητή Νοημοσύνη – Φόβοι για παγκόσμιο σοκ

16.10.2026 | 18:51

Μαζωνάκης: ΣΟΚ με 8 ουσίες στο αίμα του – Τι αποκαλύφθηκε

16.10.2026 | 18:48

Ολυμπιακός: Μετανιωμένος ο Ντόρσεϊ – Κρίνουν οι Αγγελόπουλοι

16.10.2026 | 18:43

Θεσσαλονίκη: Έστηναν τον τζόγο με ένα κλικ – Λεία 1 εκατ. ευρώ

16.10.2026 | 18:36

Λονδίνο: Ο «πατέρας» του Canary Wharf επιστρέφει με ουρανοξύστη 300 μέτρων – Επένδυση-ορόσημο στο Σίτι

16.10.2026 | 18:30

«Μπουρλότο» Πολάκη στον ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά νέα ηγεσία, «καρφώνει» Φάμελλο – Στα χαρακώματα Δούρου και Παππάς

16.10.2026 | 18:29

Ευαγγελία Μουμούρη: Συγκινεί με την εξομολόγηση για τις "πληγές" της - "Κρυβόμουν πίσω από το γέλιο για χρόνια"

16.10.2026 | 18:20

Κυρανάκης: «Δεν θα κάνει κόμμα ο Σαμαράς» – Πυρά κατά Τσίπρα και μήνυμα αυτοδυναμίας της ΝΔ

16.10.2026 | 18:51

Μαζωνάκης: ΣΟΚ με 8 ουσίες στο αίμα του – Τι αποκαλύφθηκε

16.10.2026 | 18:29

Ευαγγελία Μουμούρη: Συγκινεί με την εξομολόγηση για τις "πληγές" της - "Κρυβόμουν πίσω από το γέλιο για χρόνια"

16.10.2026 | 17:09

Σπάραξε η Χρυσή: Πως έμαθε για τον θάνατο του πατέρα της – Το τηλέφωνο που της έπεσε από τα χέρια

16.10.2026 | 14:58

ΣΟΚ στην οικογένεια Μαζωνάκη: Ποιος δίνει μάχη με τον καρκίνο;

16.10.2026 | 12:46

Η Άννα Βίσση κάνει την ανατροπή – Ποιον κορυφαίο συνθέτη προσέγγισε και τι ετοιμάζει!

16.10.2026 | 12:13

Γκίλφοϊλ: «Μας έδειχνε γεννητικά όργανα εραστών της»–Το «σκοτεινό» παρελθόν & οι καταγγελίες για παρενόχληση

16.10.2026 | 11:56

ΧΑΜΟΣ με τη δήλωση της Αγγελικής Ηλιάδη: «Άντρας με άντρα και γυναίκα με γυναίκα δεν είναι νορμάλ οικογένεια»

16.10.2026 | 09:11

Στέφανος Νεδέλκος: Τι αποκαλύπτει ο σύντροφος της Σίσσυς Χρηστίδου- "Δεν χρειάζεται να…"

16.10.2026 | 12:00

Ρούμπιν κατά Μπάρακ: «Θα γκρεμίσει την κληρονομιά Τραμπ» — Συναγερμός για τη στροφή υπέρ Τουρκίας

15.10.2026 | 22:40

Τουρκικό «τελεσίγραφο» για την Κρήτη: Η Λιβύη απειλεί την Αθήνα – Στο στόχαστρο η Chevron

15.10.2026 | 22:19

Βόμβα Νετανιάχου: «Πήρα τηλέφωνο τον Αλ Σάρα μετά τους βομβαρδισμούς» – Το μυστικό Ισραήλ–Συρίας

15.10.2026 | 20:56

Συναγερμός στο ΝΑΤΟ για τη Μαύρη Θάλασσα: Έκτακτη συνεδρίαση μετά τα πλήγματα με drones σε πλοία

15.10.2026 | 20:45

Φωτιά στα σύνορα Αιγύπτου–Ισραήλ: Ο Σίσι απαντά στις απειλές Σμότριτς για κατάληψη του Σινά

15.10.2026 | 20:40

Ρήγμα Άγκυρας–Μπακού: Η μαντίλα, το Ισραήλ και το γεωπολιτικό παιχνίδι στον Καύκασο

15.10.2026 | 18:47

Γαλλία–Γερμανία στριμώχνουν τη Βρετανία: «Δασμοί στην Κίνα ή εκτός ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας»

15.10.2026 | 17:53

Ζελένσκι εναντίον Τραμπ: «Τέλος η ανακωχή» – Χτυπά τα διυλιστήρια Πούτιν και καταγγέλλει τις ΗΠΑ

Κεραμέως: Ανατροπές στις γονικές άδειες – 9μηνη μητρότητα, 500.000 εργαζόμενοι στην Ψηφιακή Κάρτα

Νέες διευκολύνσεις για τους εργαζόμενους γονείς, κατάργηση περιορισμών στη γονική άδεια και αυστηρότεροι κανόνες για την Τεχνητή Νοημοσύνη στην εργασία. Η Νίκη Κεραμέως παρουσιάζει τις επόμενες παρεμβάσεις του υπουργείου, με την ανεργία στο 7,4% και νέα προγράμματα απασχόλησης για γυναίκες και κατοίκους της περιφέρειας.

Κεραμέως: Ανατροπές στις γονικές άδειες – 9μηνη μητρότητα, 500.000 εργαζόμενοι στην Ψηφιακή Κάρτα

Τσίπρας μετωπικά κατά Μητσοτάκη, καρφιά σε Ανδρουλάκη: «Τρομαγμένος με το 25% – Δεν θα του κάνω τη χάρη»

Πολιτικό σφυροκόπημα από τον Αλέξη Τσίπρα στην Πολιτική Επιτροπή της ΕΛΑΣ – Επίθεση για ακρίβεια, καρτέλ και Γκιλφόιλ, αιχμές κατά ΠΑΣΟΚ και ξεκάθαρο μήνυμα: «Γεννηθήκαμε για να είμαστε ο αντίπαλος πόλος της ΝΔ».

Τσίπρας μετωπικά κατά Μητσοτάκη, καρφιά σε Ανδρουλάκη: «Τρομαγμένος με το 25% – Δεν θα του κάνω τη χάρη»

Συρίγος: «Λεφτά υπάρχουν, αλλά η ΕΕ βάζει φρένο» – Η μάχη για το πετρέλαιο θέρμανσης

Ο Άγγελος Συρίγος εξηγεί γιατί η κυβέρνηση δεν μπορεί να αξιοποιήσει ανεμπόδιστα τα δημοσιονομικά διαθέσιμα για την ενεργειακή κρίση. Τα 46 εκατ. ευρώ για 15 ημέρες, η σύγκρουση στις Βρυξέλλες και το αίτημα 16 χωρών για μεγαλύτερη ευελιξία.

Συρίγος: «Λεφτά υπάρχουν, αλλά η ΕΕ βάζει φρένο» – Η μάχη για το πετρέλαιο θέρμανσης

Καλαφάτης από το ΝΟΗΣΙΣ: «Η καινοτομία ξεκινά από το Δημοτικό» – Το στοίχημα για τη νέα γενιά

Μήνυμα για τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την επιστήμη, την έρευνα και τις νέες τεχνολογίες έστειλε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Σταύρος Καλαφάτης από τη Θεσσαλονίκη. Στο επίκεντρο η δημιουργικότητα, η κριτική σκέψη και η προετοιμασία των μαθητών για την εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Καλαφάτης από το ΝΟΗΣΙΣ: «Η καινοτομία ξεκινά από το Δημοτικό» – Το στοίχημα για τη νέα γενιά

Μητσοτάκης – Μεϊμαράκης: Τετ α τετ στις Βρυξέλλες με φόντο τις ευρωπαϊκές εξελίξεις και τη Νέα Δημοκρατία

Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ και ευρωβουλευτή – Στο επίκεντρο το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, οι συσχετισμοί στο Ευρωκοινοβούλιο και η ευρωπαϊκή πολιτική επικαιρότητα.

Μητσοτάκης – Μεϊμαράκης: Τετ α τετ στις Βρυξέλλες με φόντο τις ευρωπαϊκές εξελίξεις και τη Νέα Δημοκρατία

Αγαπηδάκη–Πολάκης: «Εδώ δεν είναι κανάλι να κάνετε σόου» – Σύγκρουση για 95 εκατ. ευρώ στην υγεία των παιδιών

Έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή για τη χρηματοδότηση της UNICEF και πρόγραμμα προαγωγής της παιδικής υγείας. Ο Παύλος Πολάκης κατήγγειλε προεκλογική προσωπική προβολή της Ειρήνης Αγαπηδάκη, η οποία απέρριψε τις αιτιάσεις και υποστήριξε ότι ο βουλευτής επιχειρεί να πλήξει την ίδια αντί να συζητήσει το έργο της.

Αγαπηδάκη–Πολάκης: «Εδώ δεν είναι κανάλι να κάνετε σόου» – Σύγκρουση για 95 εκατ. ευρώ στην υγεία των παιδιών

Δουδωνής κατά Καρτερού: «Τρώει ακόμα μαρούλια από το Τσέρνομπιλ» – Νέο επεισόδιο με βίντεο και βαριές αιχμές

Συνεχίζεται η δημόσια αντιπαράθεση του βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ με τον Θανάση Καρτερό, με αφορμή την κριτική προς τον Νίκο Ανδρουλάκη. Ο Παναγιώτης Δουδωνής απαντά με νέο βίντεο, χρησιμοποιώντας τη φράση περί «βλακόμετρου» και «μετρητή ραδιενέργειας», ενώ ο Καρτερός αμφισβητεί προηγούμενους ισχυρισμούς του βουλευτή.

Δουδωνής κατά Καρτερού: «Τρώει ακόμα μαρούλια από το Τσέρνομπιλ» – Νέο επεισόδιο με βίντεο και βαριές αιχμές

Μαρκόπουλος κατά Τσίπρα: «Αχρείαστο το τρίτο μνημόνιο» – «Αντιπολίτευση του άρπα κόλλα»

Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος της ΝΔ απαντά στην κριτική για την ακρίβεια, αποκαλύπτει το χρονοδιάγραμμα για το επίδομα θέρμανσης και τις 120 δόσεις, υπερασπίζεται τη δημοσιονομική προσοχή της κυβέρνησης και εξαπολύει επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα.

Μαρκόπουλος κατά Τσίπρα: «Αχρείαστο το τρίτο μνημόνιο» – «Αντιπολίτευση του άρπα κόλλα»