Πολιτική

Δένδιας για τα 5 χρόνια από την οριοθέτηση ΑΟΖ με Ιταλία: Η πατρίδα μας έκλεισε μια εκκρεμότητα 45 ετών

Δένδιας για τα 5 χρόνια από την οριοθέτηση ΑΟΖ με Ιταλία: Η πατρίδα μας έκλεισε μια εκκρεμότητα 45 ετών

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Δένδιας για τα 5 χρόνια από την οριοθέτηση ΑΟΖ με Ιταλία: Η πατρίδα μας έκλεισε μια εκκρεμότητα 45 ετών

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
«Επέκτεινε τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο»

Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Δένδιας αναφερόμενος στα 5 χρόνια από τη συμφωνία για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ιταλία είπε υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, με ανάρτηση στο Χ: «Η πατρίδα μας έκλεισε μια εκκρεμότητα 45 ετών και επέκτεινε τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο».

«Μεγαλώσαμε την Ελλάδα, με μία Συμφωνία η οποία αποδεικνύει την προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)» επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας.

Ο κ. Δένδιας συνοδεύει την ανάρτηση στο Χ με μια φωτογραφία όπου ίδιος και ο τότε υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, Luigi Di Maio, συνυπογράφουν τη συμφωνία.

Πηγή: pagenews.gr

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Καλύπτει διεθνείς πολιτικές εξελίξεις, γεωπολιτικές ανακατατάξεις, διπλωματικές σχέσεις και ζητήματα διεθνούς ασφάλειας. Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ, έχοντας παρακολουθήσει σημαντικά γεγονότα που διαμόρφωσαν το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό. Απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική.