Διεθνή

Αντιπρόεδρος ΗΠΑ Βανς: «Ελπίζω η σύζυγός μου να ασπαστεί τον Χριστιανισμό» – Σχόλια που διχάζουν

Αντιπρόεδρος ΗΠΑ Βανς: «Ελπίζω η σύζυγός μου να ασπαστεί τον Χριστιανισμό» – Σχόλια που διχάζουν

Πηγή Φωτογραφίας: .eonline.com//wosu.org/Αντιπρόεδρος ΗΠΑ Βανς: «Ελπίζω η σύζυγός μου να ασπαστεί τον Χριστιανισμό» – Σχόλια που διχάζουν

Ο Τζ. Ντ. Βανς υπερασπίζεται τις δηλώσεις του για τη θρησκεία της συζύγου του, κατηγορώντας τους επικριτές του για «αντιχριστιανική προκατάληψη».

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζέι Ντι Βανς, προκάλεσε νέο κύμα αντιδράσεων με τις δηλώσεις του ότι ελπίζει η ινδουίστρια σύζυγός του, Ούσα Βανς, να ασπαστεί τον Χριστιανισμό.

Σε εκδήλωση στο Μισισιπί, προς τιμήν του δολοφονημένου ακτιβιστή Τσάρλι Κερκ, ο Βανς ρωτήθηκε για τον τρόπο που μεγαλώνει τα τρία παιδιά του σε έναν γάμο διαφορετικών θρησκευτικών πεποιθήσεων.

«Ναι, η σύζυγός μου δεν μεγάλωσε ως Χριστιανή. Μεγάλωσε σε μια ινδουιστική οικογένεια, αλλά όχι ιδιαίτερα θρησκευόμενη», είπε ο Βανς. «Τις περισσότερες Κυριακές, η Ούσα έρχεται μαζί μου στην εκκλησία. Ελπίζω τελικά να συγκινηθεί όπως συγκινήθηκα κι εγώ. Αλλά αν δεν το κάνει, δεν υπάρχει πρόβλημα, γιατί όλοι έχουμε ελεύθερη βούληση».

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις και ο Βανς υπερασπίστηκε τα λεγόμενά του μέσω ανάρτησης στο X, κατηγορώντας τους επικριτές του για «αντιχριστιανική προκατάληψη».

«Η χριστιανική μου πίστη μου λέει ότι το Ευαγγέλιο είναι αληθινό και ωφέλιμο για τον άνθρωπο», έγραψε. «Ελπίζω η σύζυγός μου κάποτε να δει τα πράγματα όπως εγώ».

Ο Βανς τόνισε ότι οι Χριστιανοί έχουν πεποιθήσεις, τις οποίες φυσιολογικά θέλουν να μοιραστούν με άλλους, και πως όποιος λέει το αντίθετο έχει ατζέντα. Καθολικός προσηλυτισμένος, έχει συχνά αναλύσει θεολογικά τις πολιτικές του και της κυβέρνησης Τραμπ.

Πρόσφατα επισκέφθηκε το Ισραήλ και παρακολούθησε ιδιωτική λειτουργία στον Ναό του Παναγίου Τάφου, προκαλώντας ξανά σχόλια στα social media.

Στο παρελθόν, ο Βανς συνδέει τον Χριστιανισμό με τις πολιτικές μεταναστευτικής διαχείρισης, λέγοντας ότι η πίστη καλεί τους πολίτες να αγαπούν την οικογένειά τους και να επεκτείνουν αυτή την αγάπη και σε άλλους.

Η στάση του έχει προκαλέσει σχόλια από ειδικούς και πολιτικούς αναλυτές, ενώ ακόμα και ο Πάπας Φραγκίσκος επέκρινε την ερμηνεία του, υπενθυμίζοντας ότι η χριστιανική αγάπη πρέπει να περιλαμβάνει την ανθρωπιά των μεταναστών.

Ο Τζ. Ντ. Βανς συνεχίζει να υπερασπίζεται την πίστη και τις ελπίδες του για τη σύζυγό του, υπογραμμίζοντας ότι η θρησκεία του αποτελεί προσωπική αξία που θέλει να μεταδώσει στην οικογένειά του, χωρίς να επιβάλλεται.

ΗΠΑ: Ποια είναι η πρώτη Ινδουίστρια “δεύτερη κυρία” Oύσα Βανς

Eνσάρκωση του «αμερικανικού ονείρου»

Ινδουίστρια και δικηγόρος καριέρας, η «δεύτερη κυρία» των ΗΠΑ Ούσα Βανς, ασκεί σημαντική επιρροή στον σύζυγό της, τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς

zeugos_vance
ousa_vance__2_

ΗΠΑ: Ζωντανή ενσάρκωση του «αμερικανικού ονείρου» η Ούσα Βανς

Σύμφωνα με τους φίλους της, ωστόσο, η 39χρονη έπαιξε κάθε άλλο παρά δευτερεύοντα ρόλο στην ταχεία άνοδο του συζύγου της στην κεντρική πολιτική σκηνή των ΗΠΑ. Ως σκληρά εργαζόμενο παιδί μεταναστών που πέρασε τα νεανικά της χρόνια ανάμεσα στο Κέιμπριτζ, το Γέιλ και το Ανώτατο Δικαστήριο για να φτάσει στην κορυφή της δημόσιας ζωής, αποτελεί για πολλούς τη ζωντανή ενσάρκωση του «αμερικανικού ονείρου». Ακόμη και ο 40χρονος Τζέι Ντι Βανς νιωθει δέος απέναντι στα διαπιστευτήρια της συζύγου του. Ο πρώην γερουσιαστής του Οχάιο είπε ότι τα επιτεύγματά της τον κάνουν να νιώθει «ταπεινός».

Αποφοίτησε με πτυχίο ιστορίας από το Πανεπιστήμιο Γέιλ και ήταν επίσης υπότροφος στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, όπου πήρε πτυχίο στην πρώιμη σύγχρονη ιστορία. Ήταν φοιτήτρια στη Νομική Σχολή του Γέιλ το 2010 όταν γνώρισε τον Βανς, σε μία περίοδο που συμμετείχαν και οι δύο σε μια ομάδα συζήτησης για την «κοινωνική παρακμή στη λευκή Αμερική».

Η εμπειρία επηρέασε τα best seller απομνημονεύματα του μελλοντικού συζύγου της το 2016 με τιτλο «Hillbilly Elegy» σχετικά με τα παιδικά του χρόνια στη λευκή εργατική τάξη των ΗΠΑ, τη λεγόμενη «Ζώνη της Σκουριάς». Έγινε ταινία του 2020 σε σκηνοθεσία Ρον Χάουαρντ.

Στο βιβλίο του, ο Βανς γράφει πώς «ερωτεύτηκε τρελά» τη μελλοντική του σύζυγο στο Πανεπιστήμιο, περιγράφοντάς την ως… «γενετική ανωμαλία» επειδή διέθετε τόσες πολλές ιδανικές ιδιότητες. Θυμάται επίσης πώς «παραβίασε κάθε κανόνα του σύγχρονου ραντεβού» λέγοντάς της ότι είναι ερωτευμένος μαζί της μετά από ένα και μόνο ραντεβού.

Οι συμφοιτητές της τη θυμούνται ως κάποια που ξεχώριζε στον υπερανταγωνιστικό κόσμο του νόμου του Ivy League για την προθυμία της να δώσει χείρα βοηθείας. Ο Τσαρλς Τάιλερ, τώρα καθηγητής νομικής, είπε στο BBC ότι η Ούσα Βανς περνούσε χρόνο συμβουλεύοντας άλλους φοιτητές σχετικά με το πώς να υποβάλουν αίτηση για τις πολύτιμες δικαστικές θέσεις που ήθελε η ίδια.

Όσο για τις πολιτικές απόψεις της απόψεις έχουν αποτελέσει αντικείμενο πολλών εικασιών. Ενώ ο σύζυγός της έχει διαφωνήσει συχνά με τις «woke» πεποιθήσεις της που λέει ότι προωθούνται από τους Δημοκρατικούς, εκείνη ήταν εγγεγραμμένη Δημοκρατική μόλις πριν από μια δεκαετία. Μέχρι το περασμένο καλοκαίρι ήταν δικηγόρος στο δικηγορικό γραφείο Munger Tolles & Olson του Σαν Φρανσίσκο, το οποίο υπερηφανεύεται για τη φήμη του ως «ριζικά προοδευτικό».

Ωστόσο, κάποτε εργάστηκε για τον Brett Kavanaugh, τώρα δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου, στο εφετείο της Περιφέρειας της Κολούμπια, στη συνέχεια υπαλλήλου του Ανώτατου Δικαστηρίου John Roberts – και οι δύο άνδρες είναι πυλώνες της συντηρητικής πλειοψηφίας του ανώτατου δικαστηρίου.

Ένα πράγμα στο οποίο φαίνεται να συμφωνεί πολύ το ζευγάρι κατηγορηματικά είναι η σημασία της οικογένειας. Οι Βανς παντρεύτηκαν στο Κεντάκι το 2014 και έχουν τρία παιδιά: δύο γιους, τον Γιούαν και τον Βίβεκ, και μια κόρη, τη Μίραμπελ.

ousa_vance__1_

Πηγή: pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Το σχόλιο σας

Loading Comments

Latest News

05.05.2026 | 22:00

Τραμπ κατά Πάπα: «Βάζει σε κίνδυνο τους καθολικούς» – κλιμακώνεται η ένταση ΗΠΑ–Βατικανού

05.05.2026 | 21:54

Σεισμός στη Ρουμανία: Κατέρρευσε η κυβέρνηση – “Ράγισε” το δημοκρατικό τείχος!

05.05.2026 | 21:29

Τραμπ κατά Ιράν: Δεν έχουν καμία ελπίδα, ποτέ δεν είχαν-Δεν θα αφήσουμε τους τρελούς να αποκτήσουν πυρηνικά

05.05.2026 | 21:14

Δένδιας: “Δεν φτιάχνουμε αντιτουρκικά μπλοκ” – Νέο δόγμα ταχύτητας και ευρωπαϊκής αλληλεγγύης

05.05.2026 | 21:04

Οι γεωπολιτικές εξελίξεις στο επίκεντρο του συνεδριακού προγράμματος Ποσειδωνίων 2026

05.05.2026 | 20:56

Γιατί οι ΗΠΑ “κρατούν” την εκεχειρία με το Ιράν παρά τις επιθέσεις στο Ορμούζ

05.05.2026 | 20:48

“Διαφάνεια” στο πετρέλαιο ή νέα γεωπολιτική παγίδα; Το σχέδιο Τραμπ στη Βενεζουέλα

05.05.2026 | 20:24

Άδωνις για Πολάκη: «Καταδίκη-σοκ για συκοφαντική δυσφήμιση – πολιτική κατάρρευση ΣΥΡΙΖΑ»

05.05.2026 | 14:43

Μ.Σταυράκη: «Γάμος προ των πυλών!»–Την έχει αποθηκεύσει «σουλτάνα Μαρίνα» ο Τούρκος σύντροφός της

05.05.2026 | 13:37

Αλέξανδρος Κοψιάλης: «Έκανα φαρμακευτικές ενέσεις τεστοστερόνης και στην αρχή ήταν εθιστικό»

05.05.2026 | 09:46

Σοκάρει ο Θεοφάνους: Ένοπλος εισέβαλε στην τάξη του γιου του και εκτέλεσε δύο μαθητές – «Δεν ήθελε να ξαναπάει σχολείο»

04.05.2026 | 20:17

15 χρόνια χωρίς τον Θανάση Βέγγο: Το συγκινητικό βίντεο της Φίνος Φιλμ [vid]

04.05.2026 | 17:09

Η Μαρία Αντωνά «καρφώνει» τον Λιάγκα: Η συμβουλή που του έδωσε και έγινε πανικός!

04.05.2026 | 14:44

Γκότσης: Σοκ! Μου έδιναν 500.000 ευρώ για να πάω στο Bachelor εξωτερικού και να με διεκδικούν άνδρες

04.05.2026 | 13:15

Ο Ακύλας πάει για πρωτιά-Χαμός με το βίντεο που αναλύει τις «μεταφυσικές» συμπτώσεις [vid]

04.05.2026 | 11:36

Μαρία Λουίζα Βούρου: «Τόλμησε κανείς άλλος;» – Το πρώτο μπάνιο της χρονιάς με κίτρινο μπικίνι που έκλεψε τις εντυπώσεις

05.05.2026 | 12:27

Στα πρόθυρα ανάφλεξης: ΗΠΑ–Ιράν συγκρούονται στα Στενά του Ορμούζ

05.05.2026 | 11:16

Αερογέφυρα ισχύος: Τα ΗΑΕ αγοράζουν βραζιλιάνικα C-390 και “κλειδώνουν” στρατηγικά στο BRICS

05.05.2026 | 01:02

«Δεν μας θέλουν Ευρωπαίους»: Ο Ερντογάν αναθεωρεί την ιστορία και επενδύει στον ρόλο ισχύος

05.05.2026 | 00:31

Ρήγμα στον Κόλπο: Η αποχώρηση των ΗΑΕ από τον OPEC φέρνει γεωπολιτική καταιγίδα

04.05.2026 | 20:42

Τραμπ: Απειλεί με «εξαφάνιση» το Ιράν αν χτυπηθούν πλοία στα Ορμούζ

04.05.2026 | 10:00

Ορμούζ στα όρια πολέμου: Τάνκερ χτυπήθηκε μετά την κίνηση Τραμπ

04.05.2026 | 09:55

Στενά Ορμούζ: Κίνηση-σοκ Τραμπ με ναυτική συνοδεία – Απειλές Ιράν

04.05.2026 | 05:36

WSJ: Ο πόλεμος στο Ιράν αποκαλύπτει τα «μυστικά» του αμερικανικού στρατού

Σε πολιορκία ο Στάρμερ: Εσωκομματική ανταρσία απειλεί να βυθίσει τους Εργατικούς

Με φόντο βαριές εκλογικές απώλειες, υπουργοί προειδοποιούν για «χάος» αν ανοίξει θέμα ηγεσίας

Σε πολιορκία ο Στάρμερ: Εσωκομματική ανταρσία απειλεί να βυθίσει τους Εργατικούς

Ορμούζ σε κρίση: Ο Χέγκσεθ αμφισβητεί τον έλεγχο του Ιράν και προειδοποιεί για ισχύ ΗΠΑ

Η Ουάσιγκτον διαμηνύει «προσωρινή αποστολή ασφάλειας» στα Στενά, ενώ η εκεχειρία με το Ιράν παραμένει εύθραυστη

Ορμούζ σε κρίση: Ο Χέγκσεθ αμφισβητεί τον έλεγχο του Ιράν και προειδοποιεί για ισχύ ΗΠΑ

Ουκρανία: Κατάπαυση πυρός από τα μεσάνυχτα ανακοινώνει ο Ζελένσκι

Κίνηση αποκλιμάκωσης από το Κίεβο με αιχμές προς τη Μόσχα, ενώ η Ρωσία απαντά με δική της εκεχειρία και απειλές αντιποίνων.

Ουκρανία: Κατάπαυση πυρός από τα μεσάνυχτα ανακοινώνει ο Ζελένσκι

Πιερρακάκης: «Δεν είμαστε σε στασιμοπληθωρισμό, αλλά η τάση είναι υπαρκτή»

Προειδοποιήσεις για επίμονο πληθωρισμό και χαμηλότερη ανάπτυξη στην Ευρωζώνη, με φόντο τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή και την άνοδο των τιμών ενέργειας.

Πιερρακάκης: «Δεν είμαστε σε στασιμοπληθωρισμό, αλλά η τάση είναι υπαρκτή»

«Ο Τραμπ θέλει δράση»: Τα σχέδια που δείχνουν ξανά πόλεμο και η «παγίδα» στο Ιράν

Τι κρύβει η επιχείρηση «Ελευθερία» του Τραμπ στο Στενό του Ορμούζ και πού αποσκοπεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ

«Ο Τραμπ θέλει δράση»: Τα σχέδια που δείχνουν ξανά πόλεμο και η «παγίδα» στο Ιράν

Βατικανό: Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ «απαντά» στον Τραμπ με επιλογές επισκόπων

Οι νέοι διορισμοί στις ΗΠΑ στέλνουν μήνυμα ανεξαρτησίας και επαναφέρουν την κοινωνική γραμμή της Εκκλησίας στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης.

Βατικανό: Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ «απαντά» στον Τραμπ με επιλογές επισκόπων

Ρήγμα στη Δύση: Ο Μακρόν «αδειάζει» τον Τραμπ για τον Ορμούζ και φουντώνει η κρίση

Ο Γάλλος πρόεδρος απορρίπτει την αμερικανική μονομέρεια, ζητώντας συμφωνία με το Ιράν – σε τροχιά σύγκρουσης Ευρώπη και ΗΠΑ

Ρήγμα στη Δύση: Ο Μακρόν «αδειάζει» τον Τραμπ για τον Ορμούζ και φουντώνει η κρίση

Ευρωπαϊκή σύνοδος κορυφής χωρίς Μερτς στο Ερεβάν

Στο επίκεντρο η ασφάλεια και η οικονομία: Στην Αρμενία πραγματοποιείται η 8η Σύνοδος Κορυφής της ΕΠΚ για πρώτη φορά χωρίς τον καγκελάριο, τον οποίο εκπροσωπεί ο Μακρόν.

Ευρωπαϊκή σύνοδος κορυφής χωρίς Μερτς στο Ερεβάν