Ολυμπιακός – ΑΕΚ 0-1: Η Ένωση άλωσε το Καραϊσκάκης και πήγε στο +5 από ΠΑΟΚ και ερυθρόλευκους
Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI/Ολυμπιακός – ΑΕΚ 0-1: Η Ένωση άλωσε το Καραϊσκάκης και πήγε στο +5 από ΠΑΟΚ και ερυθρόλευκους
Η ΑΕΚ πήρε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Γεώργιος Καραϊσκάκης και έκανε καθοριστικό βήμα για τον τίτλο, αυξάνοντας τη διαφορά στους πέντε βαθμούς τόσο από τους ερυθρόλευκους όσο και από τον ΠΑΟΚ.
Το γκολ που πέτυχε ο Κοϊτά μόλις στο 4ο λεπτό αποδείχθηκε αρκετό για τη νίκη της Ένωσης. Οι γηπεδούχοι πίεσαν, αλλά δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν, ενώ στην τελευταία φάση του αγώνα το γκολ του Γιαζίτσι ακυρώθηκε μετά από παρέμβαση του VAR για οφσάιντ του Πιρόλα.
Το ματς
Η ΑΕΚ ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη της φάση. Ο Περέιρα έψαξε τον Γιόβιτς, ο Ντάνι Γκαρθία έβαλε την κόντρα και η μπάλα στρώθηκε στον Κοϊτά, ο οποίος εκτέλεσε σωστά και άνοιξε το σκορ.
Ο Ολυμπιακός πήρε την κατοχή και προσπάθησε να αντιδράσει κυρίως με στατικές φάσεις και γεμίσματα. Η καλύτερη στιγμή του ήταν στο 21′, όταν ο Ταρέμι έστρωσε στον Ελ Κααμπί, αλλά το πλασέ του Μαροκινού πέρασε εκτός.
Στο δεύτερο μέρος οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν να πιέζουν, αλλά η ΑΕΚ παρέμεινε συμπαγής και δεν επέτρεψε μεγάλες ευκαιρίες. Στο 69′ ο Πενράις δοκίμασε από μακριά, ενώ στο 70′ ο Μάνταλος είχε κι αυτός μια προσπάθεια.
Στο 90+7′ ο Γιαζίτσι σκόραρε για τον Ολυμπιακό, αλλά το γκολ ακυρώθηκε μετά από έλεγχο VAR για οφσάιντ του Πιρόλα, καθώς θεωρήθηκε ότι επηρέαζε τη φάση.
Με τη νίκη αυτή η ΑΕΚ έδειξε ότι είναι φουλ για τον τίτλο, ενώ ο Ολυμπιακός έχασε σημαντικό έδαφος στην κούρσα του πρωταθλήματος.
Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Πιρόλα, Μπρούνο, Γκαρθία (58′ Μπουζακίτης), Έσε (83′ Νασιμέντο), Μαρτίνς (71′ Γιαζίτσι), Ποντένσε (58′ Τσικίνιο), Ταρέμι (71′ Κλέιτον), Ελ Κααμπί.
ΑΕΚ: Στρακόσα, Ρότα, Μουκουντί, Ρέλβας, Πενράις, Μαρίν, Πινέδα, Περέιρα (65′ Μάνταλος), Κοϊτά (81′ Ζοάο Μάριο), Βάργκα (81′ Ζίνι), Γιόβιτς (65′ Γκατσίνοβιτς).
Πηγή: Pagenews.gr
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας