Πολιτική

Γεραπετρίτης από Τήνο: “Η Ελλάδα στο απόγειο της ισχύος και αυτό να το θυμούνται όσοι την επιβουλεύονται”

Γεραπετρίτης από Τήνο: “Η Ελλάδα στο απόγειο της ισχύος και αυτό να το θυμούνται όσοι την επιβουλεύονται”

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi/Γεραπετρίτης από Τήνο: "Η Ελλάδα στο απόγειο της ισχύος της και αυτό να το θυμούνται όσοι την επιβουλεύονται"

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, βρίσκεται στην Τήνο για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως "η Ελλάδα είναι ταγμένη να μεγαλουργεί μέσα από τη βαθιά και μεγάλη ιστορία της"

Μήνυμα προς όσους επιβουλεύονται την Ελλάδα έστειλε από την Τήνο όπου βρίσκεται για τους εορτασμούς του Δεκαπενταύγουστου ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης. Ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε -μεταξύ άλλων- πως «η Ελλάδα είναι πάλι παρούσα στο απόγειο της ισχύος της με το σθένος των Ελλήνων και τη φώτιση της Παναγίας. Στο απόγειο της ισχύος που το γνωρίζουν οι φίλοι αλλά θα πρέπει να το θυμούνται και όσοι επιβουλεύονται τη χώρα μας».

«Από την αρχόντισσα του Αιγαίου από την Παναγία της Τήνου στέλνω μήνυμα πίστης, ελπίδας, αισιοδοξίας σε όλο τον ελληνισμό. Τη μεγάλη αυτή ημέρα της ορθοδοξίας και τη μεγάλη ημέρα του γένους, η Ελλάδα ταγμένη πάντα να υπηρετεί τις αξίες της ελευθερίας και τη δημοκρατίας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, είναι πάλι παρούσα στο απόγειο τις ισχύος της με στο σθένος των Ελλήνων και τη φώτιση της Παναγίας. Στο απόγειο της ισχύος που το γνωρίζουν οι φίλοι αλλά θα πρέπει να το θυμούνται και όσοι το επιβουλεύονται γιατί η Ελλάδα είναι ταγμένη να μεγαλουργεί μέσα από τη βαθιά και μεγάλη ιστορία της», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Στην Ιερά Μονή Μεταμόρφωση του Σωτήρος στο Βαρύπετρο Χανίων παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία με την ευκαιρία της εορτής Κοιμήσεως της Θεοτόκου σήμερα 15 Αυγούστου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από νωρίς το πρωί ο πρωθυπουργός συνοδευόμενος από την ηγουμένη Θεοξένη, της Ιεράς Μονής εισήλθε στο καθολικό, προσκύνησε και παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στην οποία ψαλτικά συμμετέχουν αποκλειστικά οι μοναχές που διαβιούν και μονάζουν.

Τη λειτουργία παρακολούθησαν ο βουλευτής Χανίων Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, εκπροσώποι των αρχών, της Περιφέρειας και της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς επίσης πλήθος πιστών. Σε δήλωση του ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε, σε όλα τα μεγάλα ιερά προσκυνήματα της Παναγίας και τα απομακρυσμένες εξωκλήσια που γιορτάζουν σήμερα την μεγάλη αυτή γιορτή της ορθοδοξία.

Πηγή: pagenews.gr

Αφροδίτη Πάνου
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Αφροδίτη Πάνου Κοινοβουλευτική Συντάκτρια
Εξειδικεύεται στο κοινοβουλευτικό και πολιτικό ρεπορτάζ, με καθημερινή κάλυψη των εργασιών της Βουλής, των νομοθετικών πρωτοβουλιών και των πολιτικών εξελίξεων. Παρακολουθεί στενά τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και αναλύει ζητήματα δημόσιας πολιτικής και θεσμικής λειτουργίας. Διαθέτει σημαντική εμπειρία στην πολιτική δημοσιογραφία, την κάλυψη κοινοβουλευτικών θεμάτων και τη διαχείριση πολιτικού περιεχομένου.