Κόσμος

Ελληνόκτητο πλοίο δέχθηκε επίθεση στα Στενά του Ορμούζ

Ελληνόκτητο πλοίο δέχθηκε επίθεση στα Στενά του Ορμούζ

Πηγή Φωτογραφίας: AP Photo//Ελληνόκτητο πλοίο δέχθηκε επίθεση στα Στενά του Ορμούζ

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος έλαβαν βοήθεια από την ακτοφυλακή του Ομάν

Συναγερμός σήμανε στα Στενά του Ορμούζ, καθώς η βρετανική υπηρεσία ασφάλειας της ναυσιπλοΐας UKMTO ανακοίνωσε ότι έλαβε αναφορά για πλοίο που επλήγη από βλήμα άγνωστης προέλευσης, κατά τη διάρκεια της διέλευσής του από τη στρατηγικής σημασίας θαλάσσια περιοχή.

Από το χτύπημα προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές στο μηχανοστάσιο του πλοίου, ενώ, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ένας άνθρωπος από το πλήρωμα έχασε τη ζωή του. Πηγές που επικαλείται το Reuters ανέφεραν ότι πρόκειται για το ελληνόκτητο bulk carrier Minoan Dignity, το οποίο φέρει σημαία Λιβερίας.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι το πλοίο δέχθηκε πλήγμα από βλήμα άγνωστης προέλευσης, ενώ βρισκόταν σε διαδικασία εξόδου από τα Στενά του Ορμούζ. Το θύμα φέρεται να είναι ο αρχιμηχανικός του πλοίου, ο οποίος βρισκόταν στο μηχανοστάσιο όταν σημειώθηκε το περιστατικό.

Μετά το χτύπημα, τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος έλαβαν βοήθεια από την ακτοφυλακή του Ομάν. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την κατάσταση του πλοίου ή τις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε η επίθεση.

Η UKMTO υπογράμμισε ότι δεν έχουν αναφερθεί περιβαλλοντικές επιπτώσεις από το περιστατικό, ενώ οι αρμόδιες αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα προκειμένου να εξακριβωθούν τα αίτια και η προέλευση του βλήματος.

Το περιστατικό προκαλεί εκ νέου ανησυχία για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ, μία από τις σημαντικότερες θαλάσσιες διόδους παγκοσμίως για τη μεταφορά εμπορευμάτων και ενεργειακών προϊόντων.

Πηγή: pagenews.gr

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Καλύπτει διεθνείς πολιτικές εξελίξεις, γεωπολιτικές ανακατατάξεις, διπλωματικές σχέσεις και ζητήματα διεθνούς ασφάλειας. Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ, έχοντας παρακολουθήσει σημαντικά γεγονότα που διαμόρφωσαν το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό. Απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική.