Samsung

Samsung
Η Samsung είναι ένας όμιλος που καλύπτει εξαιρετικά ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων.

Η Samsung ιδρύθηκε το 1938 από τον Lee Byung-chul. Αρχικά ήταν ένα κατάστημα λιανικής πώλησης, αλλά λίγο μετά τον πόλεμο της Κορέας, ο ιδρυτής της εταιρίας επέκτεινε τις δραστηριότητες στα οικοδομικά υλικά, τις οικοδομές και από το 1969 στα ηλεκτρονικά. Τα μεγάλα σχέδια έφτασαν μέχρι τη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού,αλλά το εγχείρημα σταμάτησε για πολιτικούς λόγους.

Με την πάροδο των ετών η Samsung από μια απλή εταιρία κατάφερε να γίνει ένας όμιλος επιχειρήσεων αποτελείται από πολυάριθμες θυγατρικές εταιρίες και είναι ο μεγαλύτερος όμιλος επιχειρήσεων, Τζέμπολ της Νότιας Κορέας.  Όπως όλοι στην Τζέμπολ, κατά τις διάρκεια της Κρίσης της Ασίας αποχώρησε από ορισμένες δραστηριότητες και συγκεντρώθηκε στις δραστηριότητες με το μεγαλύτερο κύκλο εργασιών.

Απασχολεί 370.000 άτομα και πληρώνει φόρους ύψους περίπου 8% των εισοδημάτων της χώρας. Ο όμιλος καλύπτει εξαιρετικά ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων. Η γνωστότερη θυγατρική του ομίλου είναι η Samsung Electronics. Άλλη πολύ σημαντική θυγατρική του ομίλου είναι η Samsung Heavy Industries, η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ναυπηγική βιομηχανία στον πλανήτη.[1] Η έδρα του ομίλου βρίσκεται στην πόλη Σούουον, μόλις 48 χλμ από την πρωτεύουσα.

Η Samsung Electronics είναι η εταιρία του ομίλου που είναι υπεύθυνη για τα κινητά, τα τάμπλετς και όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές. Μερικά από τα σπουδαιότερα επιτεύγματα της εταιρίας είναι τα εξής:

  • H εταιρία λανσάρει το Samsung Galaxy S4, κάνοντας ρεκόρ πωλήσεων για τα δεδομένα της, αγγίζοντας τις 10.000.000 συσκευές τον πρώτο μήνα κυκλοφορίας.
  • 19 Ιανουαρίου 2012: Ντεμπούτο για το Premium Samsung Apps Store. Το Premium Samsung Apps Store για smartphones της Samsung με λειτουργικό Android είναι γεγονός και προσφέρει στο κοινό πληθώρα δωρεάν, αλλά και επί πληρωμή εφαρμογών για όλες τις κατηγορίες.
  • Ιανουάριος 2012: Η Samsung ανακοινώνει το λανσάρισμα του smartphone Samsung Galaxy Y DUOS. Το μεγάλο πλεονέκτημα του
  • Samsung Galaxy Y DUOS είναι το σύστημα DUAL SIM, το οποίο μεγιστοποιεί την ευελιξία της επικοινωνίας, επιτρέποντας την παράλληλη λειτουργία δύο ξεχωριστών τηλεφωνικών αριθμών και την ταυτόχρονη χρήση των δεδομένων τους στην ίδια συσκευή. Άλλα χαρακτηριστικά του είναι ο επεξεργαστής 833MHz, η μνήμη RAM των 290MB και η άνετη οθόνη 3.14 ιντσών, LCD, με μεγάλη ανάλυση. Οι διαστάσεις του είναι μόλις 109.8x60x12 mm, κάτι εντυπωσιακό αν αναλογιστεί κανείς τις δυνατότητές του.
  • Ιανουάριος 2012: Η Samsung μπαίνει στην αγορά των Ultrabooks. Ακολουθώντας τις προσταγές της εποχής, ή μάλλον της Intel, η Samsung ανακοίνωσε τα πρώτα της μοντέλα που εντάσσονται στη νέα κατηγορία των Ultrabooks. Η ομάδα Series 5 Ultrabook 53OU περιλαμβάνει φορητούς υπολογιστές στις 13 και 14 ίντσες.
  • 20 Δεκεμβρίου 2011: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Samsung HDD από τη Seagate. Το deal ανάμεσα στη Seagate και τη Samsung περνά πλέον σε φάση υλοποίησης, με την πρώτη να εξαγοράζει το τμήμα σκληρών δίσκων των Κορεατών.
  • 28 Νοεμβρίου 2011: Επίσημη πρεμιέρα του νέου smartphone Samsung Galaxy Nexus, το οποίο είναι το πρώτο κινητό που λειτουργεί με το ολοκαίνουριο λειτουργικό σύστημα Android 4.0 Ice Cream Sandwich.Το Samsung GT – I9250 Galaxy Nexus έχει οθόνη μεγέθους 4.65 “, ανάλυση Camera 5 MP, δυνατότητα αναπαραγωγής και εγγραφής video, ενσωματωμένο flash, ενσωματωμένη camera, και GPS.
  • 4 Νοεμβρίου 2011: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκινά έρευνα σε Apple και Samsung για τις ευρεσιτεχνίες. Η έρευνα αφορά την παραβίαση αντι-μονοπωλιακών τακτικών όπως αυτές ορίζονται εντός της Ένωσης. Οι ευρεσιτεχνίες που θα ελεγχθούν αφορούν την βιομηχανία κινητής τηλεφωνίας.

Η ανθρωπιστική πλευρά της Samsung

Η Samsung δωρίζει περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια ετησίως στο Ιατρικό Κέντρο της Samsung, έναν μη κερδοσκοπικό φορέα παροχής υγειονομικής περίθαλψης που ιδρύθηκε από τον όμιλο το 1994. Το ιατρικό κέντρο της Samsung περιλαμβάνει το νοσοκομείο Samsung Seoul, το νοσοκομείο Kangbook της Samsung, το νοσοκομείο Samsung Changwon, το κέντρο καρκίνου του Samsung και το ερευνητικό κέντρο Samsung Life Sciences. Το Κέντρο Καρκίνου της Samsung, που βρίσκεται στη Σεούλ, είναι το μεγαλύτερο κέντρο καρκίνου στην Ασία. Το Ιατρικό Κέντρο της Samsung και η φαρμακευτική πολυεθνική Pfizer συμφώνησαν να συνεργαστούν για την έρευνα για τον εντοπισμό των γενωμικών μηχανισμών που ευθύνονται για κλινικές εκβάσεις στο ηπατοκυτταρικό καρκίνωμα.

Samsung σχετικές ειδήσεις:

  • Τέλος το WhatsApp από την Πρωτοχρονιά για εκατομμύρια χρήστες

    Τέλος το WhatsApp από την Πρωτοχρονιά για εκατομμύρια χρήστες

    WhatsApp: Μία νέα αναβάθμιση του WhatsApp θα στερήσει την εφαρμογή από εκατομμύρια συσκευές κινητής τηλεφωνίας, στις οποίες πλέον δεν θα μπορεί να λειτουργήσει, καθώς το λογισμικό τους δεν θα ανταποκρίνεται στις νέες απαιτήσεις.

    Τέλος το WhatsApp από την Πρωτοχρονιά για εκατομμύρια χρήστες
  • Η COSMOTE φέρνει πρώτη στην Ελλάδα το 5G

    Η COSMOTE φέρνει πρώτη στην Ελλάδα το 5G

    COSMOTE 5G: Η COSMOTE φέρνει πρώτη στην Ελλάδα το μέλλον των τηλεπικοινωνιών, προχωρώντας στην εμπορική διάθεση δικτύου 5G σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη κι άλλες πόλεις στην Ελλάδα, ενώ σε συγκεκριμένες περιοχές οι μέγιστες ταχύτητες αγγίζουν ή και ξεπερνούν το 1Gbps. Πρωτοπορώντας για μια ακόμη φορά, η COSMOTE εξελίσσει το μεγαλύτερο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα για να προσφέρει πρώτη στους συνδρομητές της υπηρεσίες 5ης γενιάς, δημιουργώντας νέες προοπτικές για την ψηφιακή ανάπτυξη της χώρας.

    Η COSMOTE φέρνει πρώτη στην Ελλάδα το 5G
  • iPhone 12: Αυτό είναι το κόστος των υλικών

    Αυτό είναι το κόστος των υλικών του iPhone 12

    iPhone 12: Το νέο μοντέλο της Apple έχει αρκετά χαμηλότερο κόστος κατασκευής σε σχέση με την τιμή πώλησης του.

    iPhone 12: Αυτό είναι το κόστος των υλικών
  • IPhone 12: Το χαρακτηριστικό που φημολογείται ότι θα έχει και θα κάνει αίσθηση

    Το χαρακτηριστικό που φημολογείται ότι θα έχει το iPhone 12 και θα κάνει αίσθηση

    IPhone 12: Η τρέχουσα οθόνη όπως και των περισσοτέρων smartphones και υπολογιστών, είναι στα 60Hz ή 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο.

    IPhone 12: Το χαρακτηριστικό που φημολογείται ότι θα έχει και θα κάνει αίσθηση