Τεχνολογία

iPhone 12: Αυτό είναι το κόστος των υλικών

iPhone 12: Αυτό είναι το κόστος των υλικών
iPhone 12: Το νέο μοντέλο της Apple έχει αρκετά χαμηλότερο κόστος κατασκευής σε σχέση με την τιμή πώλησης του.

Δεν είναι λίγες οι φορές που η Apple έχει δεχτεί έντονη κρητική για το κόστος των προϊόντων της και ειδικότερα του iPhone. Πριν λίγο καιρό η Αμερικανική εταιρία ανακοίνωσε την κυκλοφορία του νεότερου μοντέλου της. Επίσης ιδιαίτερα τσουχτερές οι τιμές γνήσια ανταλλακτικά για τα μοντέλα της Apple από έναν απλό φορτιστή μέχρι την οθόνη. Ωστόσο έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσο κοστίζει η κατασκευή ενός iPhone ; Το ιαπωνικό site Fomalhaut Techno Solutions πραγματοποίησε ένα teardown των νέων iPhone και έδωσε στη δημοσιότητα το κόστος υλικών του iPhone 12 και iPhone 12 Pro, δίνοντάς μας μία ιδέα του κόστους κατασκευής των δύο τηλεφώνων.

Το iPhone 12 κοστίζει στη χώρα μας 969 ευρώ για την έκδοση των 64GB. Η συγκεκριμένη συσκευή έχει κόστος υλικών 373 δολάρια. Από την άλλη πλευρά το iPhone 12 Pro των 128GB που κοστίζει σε εμάς 1.229 ευρώ, έχει κόστος υλικών 406 δολάρια. Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε ότι πρόκειται για εκτίμηση για το κόστος υλικών των τηλεφώνων, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη παραγωγή, έρευνα και ανάπτυξη, marketing, φόρους και άλλα.

Τι κοστίζει ακριβότερα σε κάθε συσκευή

Το ακριβότερα χαρακτηριστικά των τηλεφώνων είναι η OLED οθόνη της Samsung, η οποία εκτιμάται στα 70 δολάρια και το X55 5G modem της Qualcomm το οποίο εκτιμάται στα 90 δολάρια. Ο A14 bionic κοστίζει 40 δολάρια , η RAM 12 δολάρια, ο αποθηκευτικός χώρος 19 δολάρια, ενώ οι Sony αισθητήρες της κάμερας κυμαίνονται στα 7 με 8 δολάρια ο καθένας.

Αξίζει να αναφερθεί πως οι προμηθευτές της Apple προέρχονται ολοένα και περισσότερο από Νότια Κορέα, αντιπροσωπεύοντας το 26.8% όλων των εξαρτημάτων των νέων iPhone. Παρόλο που τα περισσότερα iPhones κατασκευάζονται στην Κίνα, οι Κινέζοι προμηθευτές αντιπροσωπεύουν μόλις το 5% των εξαρτημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τις οικονομικές δυσκολίες της εποχής το iPhone 12 στην Ελλάδα έχει αρκετά μεγάλη ζήτηση. Ειδικότερα αυτό που έχει κερδίσει τους καταναλωτές είναι το το iPhone 12 Pro Max. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Techblog έρχονται μέσω των πωλήσεων μεγάλου e-shop στην Ελλάδα, το οποίο μας αναφέρει πως υπάρχει τρομερή ζήτηση σε θήκες και αξεσουάρ για το μεγαλύτερο μοντέλο της σειράς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments