Τεχνολογία

Κάμερα Samsung: Νέες λεπτομέρειες για το Galaxy S21 Ultra

Κάμερα Samsung: Νέες λεπτομέρειες για το Galaxy S21 Ultra
Κάμερα Samsung: Πολλές οι βελτιώσεις στο Galaxy S21 Ultra.

Το Galaxy S21 Ultra αναμένεται να κυκλοφορήσει με τετραπλή κάμερα τη στιγμή που Galaxy S21 και S21+ θα έχουν τριπλή, σύμφωνα με πληροφορίες από τον γνωστό leaker Ice Universe ο οποίος έκανε ακόμα μια αποκάλυψη για το εν λόγω μοντέλο και τα πλήρη χαρακτηριστικά των καμερών του, τα οποία χαρακτήρισε ως μια μικρή μόνο αναβάθμιση του Galaxy S20 Ultra.

Σύμφωνα λοιπόν, με ό,τι αναφέρει, στο Galaxy S21 Ultra, θα υπάρχει ο κύριος αισθητήρας των 108MP, ISOCELL HM3 τεχνολογίας με 0.8μm και Super PD autofocus ενώ ο HM3 θα έχει 12% καλύτερη απορρόφηση φωτός σε σχέση με τον HM1. Επιπλέον, η ανάλυσή του είναι αρκετή για οπτικό zoom 3x.

Θα έχουμε επίσης, 10MP telephoto κάμερα με 3x οπτικό zoom (ISOCELL Fast 3J1) με 1.22μm και Dual Pixel autofocus. Η κάμερα τύπου περισκοπίου θα είναι 10MP, ίδιου τύπου με telephoto και θα προσφέρει 10x οπτικό zoom. Υπάρχει βέβαια, και η 12MP ultra-wide κάμερα (IMX563) με 1.4μm, η οποία θα είναι και ο μόνος Sony αισθητήρας στο τηλέφωνο. Παράλληλα, καταργείται ο ToF αισθητήρας του S20 Ulra και εδώ η Samsung θα προτιμήσει το Laser autofocus του Note 20 Ultra. Η selfie κάμερα θα είναι 40MP.

Η Samsung αναπτύσσει κάμερα 600MP 

Ο αξιόπιστος leaker Ice Universe αποκάλυψε ακόμα, πως η Samsung αναπτύσσει κάμερα 600MP, ενώ προσέφερε και έγγραφο για το οποίο υπάρχει ο ισχυρισμός πως προέρχεται από εσωτερική παρουσίαση της εταιρείας. Ο αισθητήρας αρχικά θα είναι 1/0,57” καταλαμβάνοντας το 12% της πίσω επιφάνειας του τηλεφώνου.

Στα πρώτα στάδια ανάπτυξης, σύμφωνα με το unboxholics, ο τεράστιος αισθητήρας θα είναι 22 χιλιοστά σε πάχος, πάνω από το διπλάσιο του φακού των 108MP της Samsung που βρίσκουμε στο Galaxy S20 δηλαδή, δημιουργώντας πρόβλημα στο πόσο θα εξέχει η κάμερα από το τηλέφωνο. Ένα πρόβλημα που η Samsung θεωρεί πως θα λυθεί με την εξέλιξη του ISOCELL. Το μέγεθος κάθε pixel θα είναι 0.8μm.

Θεωρητικά ο αισθητήρας αυτός θα ξεπερνά τις δυνατότητες του ανθρώπινου ματιού, μιας και η ανάλυση του ανθρώπινου ματιού είναι 576MP. Η Samsung θεωρεί απαραίτητη αυτή την εξέλιξη στην αύξηση των megapixels, λόγω της αύξησης χρήσης του 4Κ και 8K video. Ένας μεγαλύτερος αισθητήρας, θα επιτρέπει zoom χωρίς να θυσιάζεται η ανάλυση του βίντεο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments