Διεθνή

Λονδίνο – Parsons Green: Τρομοκρατική επίθεση το “χτύπημα”, λέει η αστυνομία – Δείτε live εικόνα

Λονδίνο – Parsons Green: Τρομοκρατική επίθεση το “χτύπημα”, λέει η αστυνομία – Δείτε live εικόνα
Ως «τρομοκρατική ενέργεια» αντιμετωπίζει την έκρηξη που σημειώθηκε στο Parsons Green στο Λονδίνο η Μητροπολιτική Αστυνομία της βρετανικής πρωτεύουσας. Τουλάχιστον 20 τραυματίες από την έκρηξη. Έκτακτο συμβούλιο συγκάλεσε η Τερέζα Μέι. Δείτε live εικόνα από το σημείο.

Ως «τρομοκρατική ενέργεια» αντιμετωπίζει την έκρηξη που σημειώθηκε εντός συρμού του μετρό στο Λονδίνο και συγκεκριμένα στο Parsons Green η Μητροπολιτική Αστυνομία της βρετανικής πρωτεύουσας.

Στην πρώτη επίσημη ανακοίνωσή της η αστυνομία υπογραμμίζει ότι «είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε την πηγή της φωτιάς που ξέσπασε» και προσθέτει ότι βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες απο την αντιτρομοκρατική.

Δείτε live εικόνα από το σημείο:

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της Μητροπολιτικής Αστυνομίας ερευνούν περιστατικό το οποίο συνέβη στον υπόγειο σιδηρόδρομο του Λονδίνου το πρωί. Η αστυνομία κλήθηκε στις 8.20 το πρωί της Παρασκευής 15 Σεπτεμβρίου στο σταθμό Parsons Green του υπογείου σιδηροδρόμου έπειτα από αναφορές για φωτιά σε συρμό. Ο βοηθός αναπληρωτής Επίτροπος Νιλ Μπάζου, ανώτερος εθνικός συντονιστής της Αντιτρομοκρατικής, κήρυξε το περιστατικό “τρομοκρατική ενέργεια”.

Άνδρες της Μητροπολιτικής Αστυνομίας και της Βρετανικής Αστυνομίας των Μεταφορών βρέθηκαν άμεσα στο σημείο, μαζί με συναδέλφους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λονδίνου και της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων Λονδίνου. Προς το παρόν γνωρίζουμε ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε την πηγή της φωτιάς, κάτι το οποίο αποτελεί ήδη αντικείμενο έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Η περιοχή του σταθμού παραμένει αποκλεισμένη με προστατευτικές ταινίες και συμβουλεύουμε τους πολίτες να αποφεύγουν το σημείο».

Τουλάχιστον 20 τραυματίες

Η έκρηξη συνέβη στον σταθμό Parsons Green και υπάρχουν τουλάχιστον 20 τραυματίες, καθώς προήλθε πιθανώς από κάποια ουσία, που προκάλεσε εγκαύματα στους επιβάτες που βρίσκονταν κοντά. Φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο Twitter από το περιστατικό δείχνουν μια τσάντα που φαίνεται να περιέχει ένα δοχείο να έχει αρπάξει φωτιά, χωρίς πάντως να διακρίνονται ζημιές γύρω στο βαγόνι.

Πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως έντρομοι οι επιβάτες πετάχτηκαν έξω από τον συρμό αμέσως μετά το περιστατικό.

Τα δρομολόγια των τρένων έχουν προς το παρόν τροποποιηθεί, ενώ ο συγκεκριμένος σταθμός που βρίσκεται στο Δυτικό Λονδίνο έχει κλείσει. Εκεί από την πρώτη στιγμή βρίσκονται δυνάμεις της αστυνομίας και ασθενοφόρα.

Επιβάτες του συγκεκριμένου τρένου έγραψαν στους λογαριασμούς τους στο Twitter πως επικράτησε πανικός και πως «χρειάστηκε να τρέξουν για την ζωή τους». Άλλοι ανέφεραν πως υπήρξαν «πολλοί τραυματίες», κάποιοι με εγκαύματα, καθώς βρίσκονταν κοντά στο σημείο που εξερράγη το μπιτόνι και άλλοι επειδή ποδοπατήθηκαν κατά την προσπάθεια όλων να βγουν από το τρένο και τον σταθμό όσο γρηγορότερα μπορούσαν ώστε να σωθούν.

Όπως μετέδωσε το BBC, μία γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα.

Ουρλιαχτά παντού

Πολλοί ούρλιαζαν, ενώ άλλοι ανέφεραν πως εντελώς ξαφνικά είδαν κόσμο να τρέχει πανικόβλητος να σωθεί και άμεσα ο φόβος εξαπλώθηκε σε όλο το σταθμό: «Ακουγα ουρλιαχτά παντού, δεν μπορούσα να καταλάβω τι είχε γίνει», δήλωσε ένας από τους επιβάτες του τρένου στην Telegraph.

Η αστυνομία τελικά ανακοίνωσε πως το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως «τρομοκρατική επίθεση» και τις έρευνες έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική. Η βρετανική κοινωνία παρακολουθεί ανάστατη, καθώς ήδη μέσα στο 2017 έχουν καταγραφεί τέσσερις τρομοκρατικές επιθέσεις στη χώρα. Επισήμως, το επίπεδο ασφαλείας στην Βρετανία είναι «σοβαρό», που σημαίνει πως μια τέτοια τρομοκρατική επίθεση θεωρείται «πολύ πιθανή».

Ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης είναι πως η βρετανική αστυνομία αμέσως μετά την έκρηξη διέταξε την εκκένωση όλων των κτιρίων και των κατοικιών σε απόσταση 100 μέτρων περιμετρικά του σταθμού, ενώ ένα σχολείο που βρίσκεται στην περιοχή, τέθηκε σε lockdown.

Πληροφορίες που διαψεύδονται όμως από την αστυνομία, ανέφεραν πως έγινε έρευνα και για δεύτερη βόμβα. Υπήρξαν αναφορές και για άντρα που εθεάθη να κρατά μαχαίρι, όμως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν σχετίζεται με την επίθεση.

Κυβερνητικό συμβούλιο συγκάλεσε η Μέι

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον απηύθυνε έκκληση για ηρεμία.

«Φοβούμαι ότι οι πληροφορίες μου είναι περιορισμένες και είναι σημαντικό να μην προβαίνουμε σε εικασίες αυτή τη στιγμή. Προφανώς όλοι θα πρέπει να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να συνεχίσουν φυσιολογικά τις ζωές τους, όσο φυσιολογικά μπορούν», δήλωσε στο Skynews.

Το απόγευμα έχει συγκαλέσει το κυβερνητικό συμβούλιο Cobra για επείγουσες καταστάσεις για να συζητήσουν για την τρομοκρατική επίθεση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments