Αθλητισμός

Τσαρλς Αντετοκούνμπο: Ποιος ήταν ο 53χρονος που έφυγε τόσο ξαφνικά και βύθισε στο πένθος την οικογένειά του (pics)

Τσαρλς Αντετοκούνμπο: Ποιος ήταν ο 53χρονος που έφυγε τόσο ξαφνικά και βύθισε στο πένθος την οικογένειά του (pics)
Στο πένθος βυθίστηκε η οικογένεια Αντετοκούνμπο από τον πρόωρο χαμό του Τσαρλς, πατέρα των διάσημων καλαθοσφαιριστών Γιάννη και Θανάση.

Ο Τσαρλς Αντετοκούνμπο υπέστη -σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες- ανακοπή καρδιάς μέσα στο σπίτι του στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Να σημειωθεί ότι ο Τσαρλς δεν αντιμετώπιζε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, ωστόσο είχε παρουσιάσει στο παρελθόν περιστατικό με την καρδιά του. Τον Σεπτέμβριο του 2015 εισήχθη στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», με έντονους πόνους στο στήθος.

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, που φέτος θα αγωνίζεται με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, πήρε ειδική άδεια από το «τριφύλλι» και πετάει για το Μιλγουόκι.

Ο Τσαρλς Αντετοκούνμπο υπήρξε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής της Νιγηρίας στα νεανικά χρόνια του, ενώ το 1991 εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα μαζί με τη σύζυγό του, Βερόνικα. Εκτός από τον Γιάννη και τον Θανάση, είχε άλλα τρία παιδιά, τον Κώστα, τον Άλεξ και τον Φράνσις.

Ο Τσαρλς Αντετοκούνμπο κατοικούσε μόνιμα στο Μιλγουόκι μετά τη μετακόμιση του Γιάννη στους Μπακς. Στα νιάτα του ήταν ποδοσφαιριστής και έπαιξε για λογαριασμό των Sunshine Stars F.C. που εδρεύουν στην επαρχία Όντο και συμμετέχουν στην πρώτη κατηγορία. Η καριέρα του έληξε άδοξα, λόγω ρήξη χιαστών. 

Μετά τον γάμο του αποφάσισε με την σύζυγό του να αφήσουν τη Νιγηρία. Έτσι, το 1991 μετακόμισαν από το Λάγος στην Αθήνα και κατοικούσαν στα Σεπόλια, όπου τα παιδιά του έκαναν τα πρώτα τους μπασκετικά βήματα. Μάλιστα, πίσω τους άφησαν τον πρωτότοκο γιο τους, Φράνσις μαζί με τους παππούδες των παιδιών.

«Τους πήγαινα στο πάρκο και τους μάθαινα, αφού ως πρώην ποδοσφαιριστής, είχα πολλά κόλπα και δεξιότητες να τους διδάξω! Ήξερα πως σίγουρα τα παιδιά θα στραφούν στον αθλητισμό. Προσωπικά, έπαιξα ποδόσφαιρο γιατί δεν είχα άλλη επιλογή. Μπορεί να ήμουν καλύτερος στο μπάσκετ. Ήμουν πραγματικά καλός στο ποδόσφαιρο, στο βόλεϊ», είχε δηλώσει φανερώνοντας την αγάπη που έτρεφε για τον αθλητισμό.

Η συνέντευξη που είχε δώσει ο Τσαρλς Αντετοκούνμπο στο Eurohoops για τον Γιάννη και το πώς είχε μεγαλώσει πριν φτάσει στο NBA

Διαβάστε επίσης: «Έφυγε» ο πατέρας των Αντετοκούνμπο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments