Αλέκος Φλαμπουράρης

Αλέκος Φλαμπουράρης
Ο Αλέξανδρος (Αλέκος) Φλαμπουράρης είναι πολιτικός μηχανικός, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Επικρατείας.

Γεννήθηκε το 1938 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Γκρατς της Αυστρίας και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έχει εργαστεί ως πολιτικός μηχανικός. Στα νεανικά του χρόνια οργανώθηκε στο ΚΚΕ και στη Νεολαία Λαμπράκη και συνελήφθη για την αντιδικτατορική του δράση. Μεταπολιτευτικά, εντάχθηκε στο ΚΚΕ Εσωτερικού, στον Συνασπισμό και κατόπιν στον ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής.

 • Ήταν υπουργός Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου και στις δύο κυβερνήσεις του Αλέξη Τσίπρα και τον Σεπτέμβριο του 2015 εξελέγη βουλευτής στην Α’ Αθηνών.
 • Μετά από τον ανασχηματισμό της 5ης Νοεμβρίου του 2016 διατήρησε τη θέση του στο υπουργείο, με τη διαφορά πως ανέλαβε αρμοδιότητές για την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων των πολιτών και για μεγάλες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες.
 • Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 τοποθετήθηκε στην τέταρτη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και εξελέγη ξανά βουλευτής.

Αλέκος Φλαμπουράρης σχετικές ειδήσεις:

 • ΣΥΡΙΖΑ Folli Follie: Έωλοι και συκοφαντικοί ισχυρισμοί – Προσπάθεια διαφυγής της ΝΔ από τα αδιέξοδα

  ΣΥΡΙΖΑ: Έωλοι και συκοφαντικοί ισχυρισμοί για εμπλοκή στην υπόθεση της Folli Follie - Προσπάθεια διαφυγής της ΝΔ από τα αδιέξοδα

  ΣΥΡΙΖΑ Folli Follie: Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαψεύδει την εμπλοκή στελεχών της Κουμουνδούρου στο υπόθεση της εταιρείας και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με ασυνάρτητους ισχυρισμούς προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα της πανδημίας.

  ΣΥΡΙΖΑ Folli Follie: Έωλοι και συκοφαντικοί ισχυρισμοί – Προσπάθεια διαφυγής της ΝΔ από τα αδιέξοδα
 • Αυτό είναι το απίθανο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για το «Μένουμε Σπίτι»

  Αυτό είναι το απίθανο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για το «Μένουμε Σπίτι»

  Οι βουλευτές του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, υπό το τραγούδι του Λουκιανού Κηλαηδόνη «Θα κάτσω σπίτι», στέλνουν το δικό τους μήνυμα.

  Αυτό είναι το απίθανο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για το «Μένουμε Σπίτι»
 • Ο ΣΥΡΙΖΑ σε πορεία μετάλλαξης

  Ο ΣΥΡΙΖΑ σε πορεία μετάλλαξης

  Ο Σπύρος Γκουτζάνης μέσω του προσωπικού του blog στο pagenews.gr γράφει για τον ΣΥΡΙΖΑ και για το ότι πρέπει να δώσει απαντήσεις στο τι είναι αριστερό και τι ριζοσπαστικό στην σύγχρονη εποχή.

  Σπύρος Γκουτζάνης
 • Σπύρος Γκουτζάνης
 • Ο ΣΥΡΙΖΑ σε πορεία μετάλλαξης
 • Και ξαφνικά συζήτησαν “τυχαία” για μορατόριουμ

  Και ξαφνικά συζήτησαν “τυχαία” για μορατόριουμ

  Ο πολιτικός αναλυτής και υπεύθυνος ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης αρθρογραφεί στο pagenews για τις συναντήσεις παλαιών κομματικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, με κομματικά στελέχη του Σύριζα και τι μπορεί να σημαίνουν αυτές.

   Ζαχαρίας Ζούπης
 • Ζαχαρίας Ζούπης
 • Υπεύθυνος Ερευνών της Opinion Poll και Πολιτικός Αναλυτής
  Και ξαφνικά συζήτησαν “τυχαία” για μορατόριουμ
 • Αλλάζει όνομα ο ΣΥΡΙΖΑ

  Αλλάζει όνομα ο ΣΥΡΙΖΑ

  Πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για νέα ονομασία του κόμματος.

  Αλλάζει όνομα ο ΣΥΡΙΖΑ
 • Εξάρχεια: Έσπασαν το αυτοκίνητο του γιου του Φλαμπουράρη

  Εξάρχεια: Έσπασαν το αυτοκίνητο του γιου του Φλαμπουράρη

  Εξάρχεια: Σε υπόμνημα που στέλνει ο Αλέκος Φλαμπουράρης στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και το αρχηγείο της ΕΛΑΣ επισημαίνει ότι τα μέτρα φύλαξης είναι ελλιπή.

  Εξάρχεια: Έσπασαν το αυτοκίνητο του γιου του Φλαμπουράρη