Δημήτρης Γιαννακόπουλος

Δημήτρης Γιαννακόπουλος
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι Έλληνας επιχειρηματίας, βιομήχανος, αντιπρόεδρος Δ.Σ, αναπληρωτής διευθ.σύμβουλος της ΒΙΑΝΕΞ και μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος γεννήθηκε στις 22 Ιουνίου 1974. Είναι γιος του Παύλου Γιαννακόπουλου και ανιψιός του Θανάση Γιαννακόπουλου, που είναι οι ιδιοκτήτες της ΒΙΑΝΕΞ, της μεγαλύτερης σήμερα ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας. Η οικογενειακή ενασχόληση με τα φαρμακευτικά ξεκίνησε από τον παππού του, Δημήτρη Γιαννακόπουλο από τη Σελλασία Λακωνίας, που το 1924 άνοιξε φαρμακείο στο κέντρο της Αθήνας.

Το 1951, ο Παύλος Γιαννακόπουλος ίδρυσε την ΒΙΑΝΕΞ. Το 2012, παρά την κρίση στην ελληνική οικονομία, η εταιρεία ανακοίνωσε πως έφτασε σε καθαρές πωλήσεις έως και 240.200.000€. Αποτελεί πλέον τον συνεχιστή της δυναστείας που έχτισαν ο πατέρας του και οι θείοι του, τόσο στη «Βιανέξ», όσο και στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός, σηματοδοτώντας την αλλαγή φρουράς σε μια ιδαίτερα δύσκολη εποχή.Το 2004 ανέλαβε χρέη πρώτου αντιπροέδρου στη ΒΙΑΝΕΞ, ενώ από τον Ιανουάριο του 2012 εκτελεί και καθήκοντα Αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου. Ο ίδιος είναι παντρεμένος με την Ιωάννα Μαροσούλη, με την οποία έχει αποκτήσει δύο παιδιά.

Επιχειρηματική δραστηριότητα

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος παρέλαβε τα ηνία της εταιρείας από τον πατέρα του Παύλο και επισήμως τον Ιανουάριο του 2012, όταν ανέλαβε και καθήκοντα αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου, εκτός από αυτά του Αντιπροέδρου Δ.Σ της ΒΙΑΝΕΞ. Η νέα εποχή της εταιρείας υπό την ηγεσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου συνδέθηκε με αύξηση της εξωστρέφειας και τη σύναψη σημαντικών συμφωνιών, είτε νέων είτε επέκτασης παλαιότερων.

«Του παρέδωσα τα ηνία της μεγαλύτερης ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας εντός συνόρων και είμαι βέβαιος ότι κάποια μέρα θα την κάνει τη μεγαλύτερη και εκτός συνόρων» είχε δηλώσει ο Παύλος Γιαννακόπουλος, τον Ιούλιο του 2013, με αφορμή την ανακοίνωση της συνεργασίας ΒΙΑΝΕΞ – Eli Lilly για την παραγωγή του ενέσιμου αντιβιοτικού βανκομυκίνη στις εγκαταστάσεις της ΒΙΑΝΕΞ και εξαγωγή του 100% στην αγορά της Κίνας. Μεταξύ των στόχων της ΒΙΑΝΕΞ είναι επίσης το άνοιγμα και άλλων αγορών, όπως της Κορέας, του Βιετνάμ, της Ιαπωνίας, αλλά και των αραβικών χωρών.

Για τον εξαγωγικό της προσανατολισμό, η ΒΙΑΝΕΞ βραβεύθηκε στα Active Greece Awards2015. Επίσης, στο χαρτοφυλάκιό της διαθέτει και άλλες σημαντικές βραβεύσεις,όπως στα επιχειρηματικά βραβεία Diamonds of the Greek Economy,το 2013 και το 2015, καθώς και στα Salus Index 2014. Μεταξύ αυτών, αξίζει να σημειωθεί η βράβευση στα Health & Safety Awards 2015,για τις καλύτερες πρακτικές στη διαχείριση Υγείας και Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους. Το «Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ποιότητας Υγείας και Ασφάλειας της ΒΙΑΝΕΞ» κέρδισε την ύψιστη διάκριση στον επιχειρηματικό κλάδο «Pharmaceutical Companies».

Όπως έχει δηλώσει αρκετές φορές στον Τύπο ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, η ΒΙΑΝΕΞ δεν προχώρησε σε απολύσεις εργαζομένων ή μειώσεις μισθών, παρά την οικονομική κρίση. Τα οικονομικά μεγέθη της ΒΙΑΝΕΞ υπέστησαν μείωση, όμως οι εργαζόμενοί της «στήριξαν την εταιρεία και συνέβαλαν τα τελευταία χρόνια στην επίτευξη υψηλών κερδών. Έτσι, τώρα κι εμείς, ως διοίκηση,είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίξουμε τον κόσμο μας, ασχέτως οικονομικών επιδόσεων» είχε δηλώσει το 2012 ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Κοινωνική Προσφορά

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει αναλάβει σειρά σημαντικών πρωτοβουλιών προσφοράς στην ελληνική κοινωνία, μέσω της ΒΙΑΝΕΞ, της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και της DPG.

Για την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού στο θέμα του κινδύνου ανάπτυξης καρδιαγγειακών νοσημάτων, η ΒΙΑΝΕΞ προσέφερε 15.000 μετρήσεις κακής χοληστερόλης, στο πλαίσιο του μεγάλου Πανελλήνιου Προγράμματος Υποστήριξης Ασθενών «Εμείς και εσείς μετράμε …την LDL», υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Λιπιδιολογίας, Αθηροσκλήρωσης και Αγγειακής Νόσου (Ε.Ε.ΛΙ.Α.). Επίσης, η ΒΙΑΝΕΞ προσέφερε 300 εμβόλια στο Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο της Ιεράς Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου & Βιάννου και του Δήμου Μινώα Πεδιάδας Κρήτης, με στόχο την προάσπιση της υγείας των παιδιών, καθώς και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Στήριξη στο Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Αττικής «Η ΜΗΤΕΡΑ» προσέφερε η DPG, οι άνθρωποι της οποίας επισκέφθηκαν το βρεφοκομείο και τους κοιτώνες των κτιριακών εγκαταστάσεων για να μοιράσουν δώρα ενόψει των Χριστουγέννων, όπως γλυκά, ρούχα, παπούτσια, κρέμες Sudocrem αλλά και κουβέρτες του Παναθηναϊκού από τα Pao Shop.

Επίσης, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), συμμετέχοντας στο φιλανθρωπικό δείπνο που διοργάνωσε στο Μουσείο Μπενάκη.

Στο ΠΙΚΠΑ Βούλας, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δώρισαν πέντε αμαξίδια τελευταίας τεχνολογίας για την ομάδα του ιδρύματος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα μπάσκετ με Καρότσι. Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών (ΠΑ.Σ.ΠΑ) βράβευσε τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για την κοινωνική του προσφορά.

Εξειδικευμένο εξοπλισμό αξίας 50.000 ευρώ δώρισε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στη Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος. Ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος-Ελληνική Ακτοφυλακή, Αντιναύαρχος Αθανάσιος Αθανασόπουλος και ο Διευθυντής Ειδικών Δυνάμεων Πλοίαρχος, Αλέξιος Καράκουλας βράβευσαν τον Αντιπρόεδρο και αν. Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΒΙΑΝΕΞ με τιμητικό θυρεό για την προσφορά του.

Στην Τροχαία Αττικής Οδού προσέφερε 55 φωσφορούχα αντιανεμικά μπουφάν, για την αναβάθμιση του εξοπλισμού και τη διευκόλυνση του έργου των αστυνομικών, παρουσία του Διευθυντή της Τροχαίας Αττικής, Ταξίαρχου Δ. Παπαναγιώτου, και του Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας της Αττικής Οδού, Αστυνόμου Β΄ Ε. Κουντρομιχάλη. Ο Διευθυντής της Τροχαίας Αττικής ευχαρίστησε τον κ. Γιαννακόπουλο, προσφέροντάς του τιμητική πλακέτα. Στο πλαίσιο της προσφοράς της ΒΙΑΝΕΞ ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δώρισε στην Ελληνική Αστυνομία 10 μοτοσυκλέτες υψηλού κυβισμού.

ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Το 2012, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανέλαβε τον έλεγχο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, μετά από τον πατέρα του, Παύλο, και τον θείο του, Θανάση, που διοικούσαν την ΚΑΕ πριν από εκείνον. Ωστόσο, τον Δεκέμβριο του 2014 παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου και μεταβίβασε τις μετοχές της ΚΑΕ στον φίλο του Μάνο Παπαδόπουλο. Ο ίδιος δήλωσε πως εξαναγκάστηκε να κάνει αυτή την κίνηση επειδή η ΚΑΕ τιμωρούνταν συνεχώς με ποινές και πρόστιμα από την πολιτεία λόγω των ενεργειών του ως προέδρου. Επίσης δήλωσε πως η αποχώρησή του δεν είναι ουσιαστική, αλλά απλά τυπική για να μπορεί η ομάδα να αποφεύγει ποινές και πρόστιμα.

Ενασχόληση με τα ΜΜΕ

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει έναν όμιλο ΜΜΕ με την εταιρεία DPG Digital Media, στην οποία ανήκουν μια σειρά από ιστοσελίδες πολιτικού, αθλητικού, ιατρικού και κοινωνικού περιεχομένου. Μεταξύ άλλων στην DPG Digital Media ανήκουν:

 • onsports.gr
 • leoforos.gr
 • Εφημερίδα “Πράσινη”
 • onmed.gr
 • cnn.gr
 • newsbomb.gr
 • gossip-tv.gr
 • queen.gr
 • astrology.gr
 • motherhsblog.gr
 • iellada.gr
 • ratpack.gr

Δημήτρης Γιαννακόπουλος σχετικές ειδήσεις:

ΣΕΛΙΔΑ 1 ΑΠΟ 21