Δημήτρης Κουτσούμπας

Δημήτρης Κουτσούμπας
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας είναι ο γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας από το 2013 και είναι μέλος της Βουλής των Ελλήνων από το 2015.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας είναι Έλληνας πολιτικός που έχει αναλάβει τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας από το 2013. Γεννήθηκε στις 10 Αυγούστου του 1955 στη Λαμία και είναι γιος του Αποστόλη Κουτσούμπα, ο οποίος είχε εξοριστεί για την πολιτική του δράση. Σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι παντρεμένος με την Αναστασία Κουτσούμπα και έχει μία κόρη.

Η πολιτική δράση του Δημήτρη Κουτσούμπα

  • Ο Δημήτρης Κουτσούμπας εντάχθηκε στην Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας (ΚΝΕ) από τα φοιτητικά του χρόνια και συμμετείχε στα γεγονότα του Πολυτεχνείου.
  • Υπήρξε αντιπρόσωπος στο 1ο Συνέδριο της ΚΝΕ και στη συνέχεια γραμματέας της Νομαρχιακής Οργάνωσης Βοιωτίας καθώς και γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας.
  • Το 1987 εξελέγη για πρώτη φορά μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, θέση στην οποία επανεξελέγη και στα επόμενα συνέδρια.
  • Το 1996, στο 15ο Συνέδριο, εξελέγη για πρώτη φορά μέλος του Πολιτικού Γραφείου.
  • Το ίδιο έτος, 1996, ανέλαβε τη διεύθυνση του Ριζοσπάστη, θέση στην οποία παρέμεινε για μία δεκαετία.
  • Στο 18ο Συνέδριο ανέλαβε επικεφαλής της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.
  • Στο 19ο Συνέδριο του κόμματος τον Απρίλιο του 2013 εξελέγη Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ.

Κατά τη διάρκεια της κομματικής του σταδιοδρομίας διατέλεσε μεταξύ άλλων επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του κόμματος ενώ στις βουλευτικές εκλογές του 2000 και του 2007 ήταν υποψήφιος βουλευτής στον νομό Βοιωτίας, χωρίς ωστόσο να εκλεγεί. Το όνομά του ακουγόταν αρκετά χρόνια ως το επικρατέστερο για να διαδεχθεί την Αλέκα Παπαρήγα.

Δημήτρης Κουτσούμπας σχετικές ειδήσεις:

ΣΕΛΙΔΑ 5 ΑΠΟ 12