Πολιτική

ΜέΡΑ 25 Πολυτεχνείο: Προσφεύγει στο ΣτΕ ζητώντας την ακύρωση της απαγόρευσης της πορείας

ΜέΡΑ 25 Πολυτεχνείο: Προσφεύγει στο ΣτΕ ζητώντας την ακύρωση της απαγόρευσης της πορείας
ΜέΡΑ 25 Πολυτεχνείο: Το κόμμα της αντιπολίτευσης γνωστοποίησε ότι θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την ακύρωση της απαγόρευσης της πορείας.

Μια μέρα πριν τη 17η Νοεμβρίου η συζήτηση για το αν θα γίνει πορεία καλά κρατεί. Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή ότι δεν θα επιτρέψει να γίνει καμία πορεία όπως δεν έγιναν και εκδηλώσεις για άλλες επετείους. Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση των αριστερών κομμάτων της αντιπολίτευσης. Από το βήμα της Βουλής ο Γιάνης Βαρουφάκης του ΜέΡΑ 25 και ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας ξεκαθάρισαν ότι θα κατέβουν κανονικά στην πορεία όπως κάθε χρόνο. Ακόμα και αν γίνει με συμβολική παρουσία λίγων βουλευτών.

Τα ξημερόματα της Κυριακής η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι απαγορεύεται οποιαδήποτε συνάθροιση άνω των τεσσάρων ατόμων μέχρι και τις 9 το βράδυ της Τετάρτης 18 Νοεμβρίου. Αυτό έκανε για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ταυτιστούν για ένα θέμα. Το ΚΚΕ, το ΜέΡΑ 25 και στη συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψαν μια κοινή δήλωση για αυτή την απόφαση τονίζοντας ότι μια τέτοια απόφαση είναι αντισυνταγματική.

Το ΜέΡΑ 25 πάει στο ΣτΕ

Το ΜέΡΑ 25 αποφάσισε να προχωρήσει ένα βήμα παρακάτω και με νεότερη ανακοίνωση του ενημέρωσε ότι θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση για την απαγόρευση της πορείας του Πολυτεχνείου. Αναλυτικά η ανακοίνωση του κόμματος του Γιάνη Βαρουδάκη αναφέρει:

“Το ΜέΡΑ25 προχωρά σε κατάθεση αίτησης ακύρωσης και αίτησης αναστολής (“ασφαλιστικά μέτρα”) κατά της απόφασης απαγόρευσης της πορείας του Πολυτεχνείου. Οι σχετικές αιτήσεις κατατίθενται νωρίς το πρωί της Δευτέρας στο Συμβούλιο της Επικρατείας από τους δικηγόρους του κόμματος και υπογράφονται από τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη και το Κόμμα.

Οι λόγοι ακύρωσης της σχετικής κατάπτυστης απόφασης του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. αφορούν την παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας (βασιζόμενοι και στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά και την σχετική απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου του Αμβούργου τον Απρίλιο) και την έλλειψη ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας του περιορισμού του δικαιώματος του συνέρχεσθαι.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων έχει ήδη τοποθετηθεί σχετικά με την κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος και την ουσιαστική αναστολή του άρθρου 11, καθώς περιορίζεται καθολικά ο ίδιος ο πυρήνας του σχετικού δικαιώματος των πολιτών. Ελπίζουμε και το ΣτΕ να κάνει δεκτές τις σχετικές αιτήσεις μας και να ακυρώσει αυτή την αντιδημοκρατική και αυταρχική απόφαση της Κυβέρνησης”, ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments