Δημήτρης Πέλκας

Δημήτρης Πέλκας
Ο Δημήτρης Πέλκας είναι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και διεθνής με την εθνική ομάδα.

Γεννημένος το 1993, ο Πέλκας έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Αθλητική Ακαδημία Γιαννιτσών, προτού τον εντοπίσει ο ΠΑΟΚ στις ακαδημίες του οποίου ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά. Το δεύτερο μισό της σεζόν 2013-14 δόθηκε δανεικός στον Απόλλωνα Καλαμαριάς όπου σε 18 συμμετοχές σημείωσε επτά γκολ και τη σεζόν 2014-15 ακολούθησε ο δανεισμός του στην πορτογαλική Βιτόρια Σετούμπαλ.

Στην Primeira Liga, ο Πέλκας πήρε ευκαιρίες να ξεδιπλώσει το ταλέντο του και γύρισε πιο δυνατός κι έτοιμος προκειμένου να παλέψει για την καθιέρωσή του στον ΠΑΟΚ με τον οποίο ανανέωσε τη συνεργασία του μέχρι το 2018. Η σεζόν 2015-16 ήταν η πρώτη γεμάτη του σεζόν στον ΠΑΟΚ. Ο Ιγκόρ Τούντορ αρχικά, αλλά και ο Βλάνταν Ίβιτς στην συνέχεια, τον εμπιστεύτηκαν και ο νεαρός μέσος έκλεισε την σεζόν με 48 συμμετοχές, 3.545 αγωνιστικά λεπτά, εννέα τέρματα και οκτώ ασίστ.

Συνέχισε να δουλεύει και τη σεζόν 2017-18 ανταμείφθηκε πλουσιοπάροχα. Απέκτησε αναβαθμισμένο ρόλο, ωρίμασε και πραγματοποίησε εξαιρετική χρονιά με 12 γκολ και 12 ασίστ. Ήταν ο τρίτος αρχηγός του ΠΑΟΚ, μετά τον Στέλιο Μαλεζά και τον Αντρέ Βιεϊρίνια. Επιστέγασμα μιας υπέροχης σεζόν ήταν το γκολ που πέτυχε στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στην ΑΕΚ.

Στις εθνικές ομάδες

  • Υπήρξε διεθνής με τις εθνικές ομάδες Νέων και Ελπίδων την περίοδο μεταξύ 2011-2013.
  • Το 2015 κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική ανδρών, στο εκτός έδρας ματς με την Β. Ιρλανδία για τα προκριματικά του EURO 2016.

Δημήτρης Πέλκας σχετικές ειδήσεις: