ISIS

ISIS
Το Ισλαμικό Κράτος , αρχικά γνωστό ως (ΙSIS) Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε (ο όρος «Λεβάντε» αναφέρεται επίσης ως «Ανατολής», «Συρίας» ή «Αλ-Σαμ») και Νταές, το αντίστοιχο ακρώνυμο στα Αραβικά (داعش‎, Daesh) είναι μία ενεργή τζιχαντιστική τρομοκρατική οργάνωση του Ιράκ και της Συρίας. Στις 29 Ιουνίου 2014, το ISIS αλλάζει το όνομα του σε Ισλαμικό κράτος και κηρύττει μονομερώς την ίδρυση χαλιφάτου, σε μια έκταση που περιέχει περιοχές της Συρίας και του Ιράκ, […]

Το Ισλαμικό Κράτος , αρχικά γνωστό ως (ΙSIS) Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε (ο όρος «Λεβάντε» αναφέρεται επίσης ως «Ανατολής», «Συρίας» ή «Αλ-Σαμ») και Νταές, το αντίστοιχο ακρώνυμο στα Αραβικά (داعش‎, Daesh) είναι μία ενεργή τζιχαντιστική τρομοκρατική οργάνωση του Ιράκ και της Συρίας.

Στις 29 Ιουνίου 2014, το ISIS αλλάζει το όνομα του σε Ισλαμικό κράτος και κηρύττει μονομερώς την ίδρυση χαλιφάτου, σε μια έκταση που περιέχει περιοχές της Συρίας και του Ιράκ, ορίζοντας στην θέση του «χαλίφη» και «ηγέτη των απανταχού μουσουλμάνων» τον επικεφαλής της, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι (γνωστό έκτοτε ως «Χαλίφης Ιμπραήμ»).Στους στόχους της οργάνωσης είναι η περαιτέρω εξάπλωση του «χαλιφάτου» μελλοντικά σε περιοχές στον Λίβανο, όπου έχει πραγματοποιήσει στο παρελθόν τρομοκρατική επίθεση, την Ιορδανία, το Ισραήλ, την Παλαιστίνη, το Κουβέιτ, την Τουρκία και την Κύπρο.

Η ίδρυση της οργάνωσης φαίνεται να πραγματοποιήθηκε στα πρώτα χρόνια του πολέμου του Ιράκ, ενώ ανέπτυξε δεσμούς με την Αλ Κάιντα. Αργότερα η οργάνωση ενεπλάκη και στον Συριακό Εμφύλιο Πόλεμο. Η κεντρική διοίκηση της Αλ Κάιντα, τον Φεβρουάριο του 2014, αποκήρυξε την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Ανατολής, εξαιτίας της σύγκρουσης της τελευταίας με την Αλ Νούσρα, παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία. Η σύνθεση των μελών της προέρχεται από πολλές παραστρατιωτικές οργανώσεις, όπως την Αλ Κάιντα του Ιράκ, το Συμβούλιο της Σούρα των Μουτζαχεντίν και άλλες.

ISIS σχετικές ειδήσεις:

 • Παναγιωτόπουλος για τουρκικές προκλήσεις: «Η Ελλάδα δεν εκβιάζεται, θα υποστηρίξει τα σύνορά της»

  Παναγιωτόπουλος για τουρκικές προκλήσεις: «Η Ελλάδα δεν εκβιάζεται, θα υποστηρίξει τα σύνορά της»

  Παναγιωτόπουλος για τουρκικές προκλήσεις: «Η Τουρκία έχει υιοθετήσει το δόγμα της επεκτατικής πολιτικής στην Ανατολική Μεσόγειο αναλαμβάνοντας πολλές μονομερείς δράσεις κι αυτό φαίνεται και από τη παράνομη συμφωνία που υπέγραψε με τη Λιβύη» σημείωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, μιλώντας σε διαδικτυακό σεμινάριο.

  Παναγιωτόπουλος για τουρκικές προκλήσεις: «Η Ελλάδα δεν εκβιάζεται, θα υποστηρίξει τα σύνορά της»
 • «Πρόσφυγας» made in ISIS

  «Πρόσφυγας» made in ISIS

  Ο Λάμπρος Καλαρρύτης στο νέο του blog στο pagenews.gr γράφει για τη σύλληψη του 27χρονου Σύριου τζιχαντιστή στην Αθήνα και αναφέρει πώς θα είναι τραγικά αργά αν περιμένουμε να συμβούν και στην Ελλάδα γεγονότα όπως τα πρόσφατα στη Γαλλία.

  Λάμπρος Kαλαρρύτης
 • Λάμπρος Kαλαρρύτης
 • «Πρόσφυγας» made in ISIS
 • Νίκος Παναγιωτόπουλος: Κανένας διάλογος με Τουρκία όσο το Oruc Reis συνεχίζει τις έρευνες

  Παναγιωτόπουλος για ελληνοτουρκικά: Κανένας διάλογος με Τουρκία όσο το Oruc Reis συνεχίζει τις έρευνες

  Νίκος Παναγιωτόπουλος: Ο υπουργός Άμυνας παρουσίασε τις βασικές στρατηγικές κατευθύνσεις της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη όσον αφορά τη θωράκιση των Ενόπλων Δυνάμεων και ανέλυσε την κατάσταση που έχει προκληθεί στην Ανατολική Μεσόγειο εξαιτίας της τουρκικής παραβατικής συμπεριφοράς.

  Νίκος Παναγιωτόπουλος: Κανένας διάλογος με Τουρκία όσο το Oruc Reis συνεχίζει τις έρευνες
 • Συνελήφθη τζιχαντιστής στην Αθήνα

  Συνελήφθη τζιχαντιστής στην Αθήνα

  Τζιχαντιστές Ελλάδα: Στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής νεαρός που κατηγορείται ότι είναι μέλος του ISIS.

  Συνελήφθη τζιχαντιστής στην Αθήνα
 • Τζιχαντιστής Τρίπολη: 27χρονος από το Τατζικιστάν συνελήφθη τυχαία

  Συνελήφθη 27χρονος τζιχαντιστής στην Τρίπολη

  Τζιχαντιστής Τρίπολη: Κατά τη διάρκεια τυχαίου ελέγχου κοντά στην πόλη, διαπιστώθηκε ότι ο 27χρονος είχε να εκκρεμεί εις βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης.

  Τζιχαντιστής Τρίπολη: 27χρονος από το Τατζικιστάν συνελήφθη τυχαία
 • Ο Covid θα φύγει – Για την τζιχάντ που ξεκίνησε στην Ευρώπη δεν υπάρχει εμβόλιο

  Ο Covid θα φύγει – Για την τζιχάντ που ξεκίνησε στην Ευρώπη δεν υπάρχει εμβόλιο

  Ο Λάμπρος Καλαρρύτης στο νέο του blog στο pagenews.gr, γράφει για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που δέχονται ευρωπαϊκές χώρες και σημειώνει ότι o Ερντογάν πρέπει να θεωρηθεί ηθικός αυτουργός. Επίσης σημειώνει ότι η υποτίμηση του πολιτισμικού χάσματος με την μουσουλμανική θρησκεία δεν βοηθάει στην αντιμετώπιση του προβλήματος της τρομοκρατίας

  Λάμπρος Kαλαρρύτης
 • Λάμπρος Kαλαρρύτης
 • Ο Covid θα φύγει – Για την τζιχάντ που ξεκίνησε στην Ευρώπη δεν υπάρχει εμβόλιο
 • Κατάρ τρομοκρατία: Ισχυρός σύμμαχος των ΗΠΑ στην καταπολέμησή της

  Το Κατάρ ισχυρός σύμμαχος των ΗΠΑ στην καταπολέμησή της τρομοκρατίας

  Κατάρ τρομοκρατία: Είναι ένα σημαντικό μέλος του Παγκόσμιου Συνασπισμού κατά του ISIS, με τις ΗΠΑ να επαινούν τη δέσμευσή του στην καταπολέμησή της τρομοκρατίας.

  Κατάρ τρομοκρατία: Ισχυρός σύμμαχος των ΗΠΑ στην καταπολέμησή της
 • Και μετά ήρθαν οι Ρώσοι

  Και μετά ήρθαν οι Ρώσοι

  Ο Λάμπρος Καλαρρύτης στο νέο του blog στο pagenews.gr γράφει για την αμερικάνικη αποτυχία να ανασχεθεί η επιθετική εξάπλωση της Ρωσίας. Αναλύει πως οι Ρώσοι έχουν «πλασαριστεί» σε μια σειρά από μέτωπα, ενώ σχολιάζει και τον ρόλο της Τουρκίας σε αυτή τη σύγκρουση. Τέλος, ρίχνει τα «καρφιά» του προς την ΕΕ που σε λίγο θα καλεί τη Ρωσία «να διευθετήσει ενδοευρωπαϊκές διαφορές και διαφωνίες στις Συνόδους Κορυφής».

  Λάμπρος Kαλαρρύτης
 • Λάμπρος Kαλαρρύτης
 • Και μετά ήρθαν οι Ρώσοι
 • ISIS ναρκωτικά: Οι ιταλικές αρχές εντόπισαν 84 εκατομμύρια χάπια Captagon του ισλαμικού κράτους

  Ο ISIS προσπάθησε να πουλήσει 84 εκατ. χάπια στην Ευρώπη

  ISIS ναρκωτικά: Οι ιταλικές αρχές εντόπισαν σε φορτηγό πλοίο 84 εκατ, χάπια Captagon που πιστεύουν ότι το ισλαμικό κράτος ήθελε να διοχετεύσουν στην Ευρώπη. Η επιχείρηση έλαβε χώρα στην Κάτω Ιταλία

  ISIS ναρκωτικά: Οι ιταλικές αρχές εντόπισαν 84 εκατομμύρια χάπια Captagon του ισλαμικού κράτους