ISIS

ISIS
Το Ισλαμικό Κράτος , αρχικά γνωστό ως (ΙSIS) Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε (ο όρος «Λεβάντε» αναφέρεται επίσης ως «Ανατολής», «Συρίας» ή «Αλ-Σαμ») και Νταές, το αντίστοιχο ακρώνυμο στα Αραβικά (داعش‎, Daesh) είναι μία ενεργή τζιχαντιστική τρομοκρατική οργάνωση του Ιράκ και της Συρίας. Στις 29 Ιουνίου 2014, το ISIS αλλάζει το όνομα του σε Ισλαμικό κράτος και κηρύττει μονομερώς την ίδρυση χαλιφάτου, σε μια έκταση που περιέχει περιοχές της Συρίας και του Ιράκ, […]

Το Ισλαμικό Κράτος , αρχικά γνωστό ως (ΙSIS) Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε (ο όρος «Λεβάντε» αναφέρεται επίσης ως «Ανατολής», «Συρίας» ή «Αλ-Σαμ») και Νταές, το αντίστοιχο ακρώνυμο στα Αραβικά (داعش‎, Daesh) είναι μία ενεργή τζιχαντιστική τρομοκρατική οργάνωση του Ιράκ και της Συρίας.

Στις 29 Ιουνίου 2014, το ISIS αλλάζει το όνομα του σε Ισλαμικό κράτος και κηρύττει μονομερώς την ίδρυση χαλιφάτου, σε μια έκταση που περιέχει περιοχές της Συρίας και του Ιράκ, ορίζοντας στην θέση του «χαλίφη» και «ηγέτη των απανταχού μουσουλμάνων» τον επικεφαλής της, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι (γνωστό έκτοτε ως «Χαλίφης Ιμπραήμ»).Στους στόχους της οργάνωσης είναι η περαιτέρω εξάπλωση του «χαλιφάτου» μελλοντικά σε περιοχές στον Λίβανο, όπου έχει πραγματοποιήσει στο παρελθόν τρομοκρατική επίθεση, την Ιορδανία, το Ισραήλ, την Παλαιστίνη, το Κουβέιτ, την Τουρκία και την Κύπρο.

Η ίδρυση της οργάνωσης φαίνεται να πραγματοποιήθηκε στα πρώτα χρόνια του πολέμου του Ιράκ, ενώ ανέπτυξε δεσμούς με την Αλ Κάιντα. Αργότερα η οργάνωση ενεπλάκη και στον Συριακό Εμφύλιο Πόλεμο. Η κεντρική διοίκηση της Αλ Κάιντα, τον Φεβρουάριο του 2014, αποκήρυξε την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Ανατολής, εξαιτίας της σύγκρουσης της τελευταίας με την Αλ Νούσρα, παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία. Η σύνθεση των μελών της προέρχεται από πολλές παραστρατιωτικές οργανώσεις, όπως την Αλ Κάιντα του Ιράκ, το Συμβούλιο της Σούρα των Μουτζαχεντίν και άλλες.

ISIS σχετικές ειδήσεις:

  • Παρίσι εμπορικό κέντρο: Συναγερμός μετά από τηλεφώνημα για ένοπλο άντρα – Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση

    Συναγερμός στο Παρίσι - Εκκενώνεται εμπορικό κέντρο μετά από πληροφορίες για ένοπλο άνδρα (video)

    Παρίσι εμπορικό κέντρο: Συναγερμός στις αστυνομικές αρχές μετά από τηλεφώνημα για ένοπλο άντρα στην περιοχή La Defence. Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας που εκκένωσε το εμπορικό «Les Quatre Temps».

    Παρίσι εμπορικό κέντρο: Συναγερμός μετά από τηλεφώνημα για ένοπλο άντρα – Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση
  • Μια ελληνική υβριδική επικοινωνιακή καμπάνια για την Τουρκία

    Μια ελληνική υβριδική επικοινωνιακή καμπάνια για την Τουρκία

    Ο Λάμπρος Καλαρρύτης στο blog του στο pagenews.gr γράφει για το πως μπορεί να οργανωθεί μια υβριδική επικοινωνιακή καμπάνια για την Τουρκία. Σημειώνει ότι η χώρα μπορεί να ξεκινήσει μία επικοινωνιακή εκστρατεία στοχοποιώντας την Τουρκία βασιζόμενη σε απολύτως αληθινά στοιχεία και γεγονότα. Τονίζει ότι στην ουσία μία καμπάνια ενημέρωσης θα είναι, χωρίς η Ελλάδα να φαίνεται ως ο οργανωτής. «Οι εταιρείες lobbying και οι μυστικές υπηρεσίες γι’ αυτό υπάρχουν», επισημαίνει.

    Λάμπρος Kαλαρρύτης
  • Λάμπρος Kαλαρρύτης
  • Μια ελληνική υβριδική επικοινωνιακή καμπάνια για την Τουρκία
  • Ο «Σουλτάνος» έχει μπελάδες

    Ο «Σουλτάνος» έχει μπελάδες

    Η τουρκική λίρα καταρρέει, η καρέκλα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν "τρίζει" και ο Γιάννης Αντύπας γράφει στο blog του στο pagenews.gr για τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει η γειτονική χώρα.

    Γιάννης Αντύπας
  • Γιάννης Αντύπας
  • Ο «Σουλτάνος» έχει μπελάδες
  • Ο Ερντογάν άνοιξε το φράγμα – Πρελούδιο της κυρίως κρίσης

    Ο Ερντογάν άνοιξε το φράγμα – Πρελούδιο της κυρίως κρίσης

    Ο Λάμπρος Καλαρρύτης σχολιάζει στο blog του στο Pagenews.gr, τις απειλές του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά ΝΑΤΟ και ΕΕ, χρησιμοποιώντας τους μετανάστες.

    Λάμπρος Kαλαρρύτης
  • Λάμπρος Kαλαρρύτης
  • Ο Ερντογάν άνοιξε το φράγμα – Πρελούδιο της κυρίως κρίσης
  • Ντόρα Μπακογιάννη: Χρειαζόμαστε ευρύτερη και καινούργια πολιτική για τη Μεσόγειο

    Ντόρα Μπακογιάννη: Χρειαζόμαστε ευρύτερη και καινούργια πολιτική για τη Μεσόγειο

    Ντόρα Μπακογιάννη: Η βουλευτής Χανίων της ΝΔ και πρώην υπουργός μίλησε σήμερα στην 14η Σύνοδο της Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου.

    Ντόρα Μπακογιάννη: Χρειαζόμαστε ευρύτερη και καινούργια πολιτική για τη Μεσόγειο