Κώστας Παπανικολάου

Κώστας Παπανικολάου
Ο Κώστας Παπανικολάου, είναι επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής. 

Ο Παπανικολάου ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ σε μικρή ηλικία στις εφηβικές ομάδες του Πρωτέα Γρεβενών και του Άρη και έκανε το ντεμπούτο του στο Ελληνικό Πρωτάθλημα Α1 με τον Άρη τη σεζόν 2008-09. Το 2009, πήρε τον τίτλο του Πολυτιμότερου Παίκτη κάτω των 22 του Ελληνικού Πρωταθλήματος και επίσης πήρε μετεγγραφή στον Ολυμπιακό.

Τη σεζόν 2011-12, κατέτκησε με τον Ολυμπιακό την Ευρωλίγκα στην Κωνσταντινούπολη, όπου αναδείχθηκε Πολυτιμότερος Παίκτης του τελικού, καθώς και το Πρωτάθλημα Ελλάδας, νικώντας στους τελικούς τον Παναθηναϊκό με συνολικό σκορ νικών 3-2. Την επόμενη χρονιά κατέκτησε με τον Ολυμπιακό την Ευρωλίγκα, για 2η συνεχόμενη φορά.

Ο Παπανικολάου επιλέχθηκε στο νούμερο 48 του NBA Ντραφτ 2012 από τους Νιου Γιορκ Νικς. Ωστόσο, λίγο καιρό αργότερα τα δικαιώματά του παραχωρήθηκαν στους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς. Την 1η Ιουλίου 2013, τα δικαιώματα του Παπανικολάου απέκτησαν οι Χιούστον Ρόκετς, μαζί με 2 μελλοντικά ντραφτ πικ, σε μια ανταλλαγή που έστειλε τον Τόμας Ρόμπινσον στους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς/ Τον Ιούλιο του 2013, πήρε μεταγραφή στην ισπανική Μπαρτσελόνα,ενώ το 2014 μετακινήθηκε στους Χιούστον Ρόκετς. Το 2015, μετακόμισε στους Ντένβερ Νάγκετς όπου αγωνίστηκε μέχρι τις αρχές του 2016. Το καλοκαίρι του 2016, επέστρεψε στον Ολυμπιακό.

Εθνική Ομάδα

Ως μέλος της Εθνικής ομάδας Εφήβων, ο Παπανικολάου κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2007 και το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2009, στη Ρόδο, όπου πήρε και τον τίτλο του Πολυτιμότερου Παίκτη του τουρνουά. Επίσης, κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2009 με την Εθνική Ομάδα Νέων.

  • Τον Αύγουστο του 2009, έκανε το ντεμπούτο του με την Εθνική Ανδρών σε ένα φιλικό αγώνα.
  • Το 2010 κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με την Εθνική Νέων, όπου κατατάχθηκε στην καλύτερη ομάδα του τουρνουά.
  • Το 2011, πήρε θέση στην Εθνική Ανδρών, με την οποία συμμετείχε στο Ευρωμπάσκετ 2011 της Λιθουανίας, στο οποίο η Ελλάδα κατέκτησε την 6η θέση.

Κώστας Παπανικολάου σχετικές ειδήσεις: