Κώστας Σκρέκας

Κώστας Σκρέκας
Ο Κώστας Σκρέκας είναι Έλληνας πολιτικός και βουλευτής εκλεγμένος με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων από τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου του 2012. Διετέλεσε Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας από τον Οκτώβριο του 2014 μέχρι τον Ιανουάριο του 2015.

Ο Κώστας Σκρέκας γεννήθηκε στις 14 Μαρτίου 1973 και κατάγεται από τη Μεγάρχη Τρικάλων. Είναι παντρεμένος με την Ειρήνη Καραγκούνη και είναι πατέρας δύο παιδιών, της Αλεξάνδρας και της Σοφίας. Αποφοίτησε από το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Τη διετία 1997-1999 υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως Έφεδρος Αξιωματικός του Μηχανικού με διάκριση. Το 2000 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Διαχείριση Έργων (MSc in Construction Management, στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών) στο Πανεπιστήμιο του Birmingham της Αγγλίας. Μιλάει Αγγλικά, και Γαλλικά.

Συνέγραψε εργασίες όπως «Ανάκτηση – Ανακύκλωση Πλαστικών Απορριμμάτων» και «The Use of Value Management Methodology for the Development of a Business Plan» καθώς και άρθρα που έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικές και διεθνείς οικονομικές ιστοσελίδες και περιοδικά. Συμμετείχε σε δεκάδες διεθνή συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στις θεματικές ενότητες: Negotiations, Strategic Management, Global Marketing Management.

Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών ετών εκπροσώπησε τους φοιτητές ως μέλος της Συγκλήτου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ως μέλος της Κοσμητείας της Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ. Το 1994 εξελέγη Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ.

Από το 2000 εργάστηκε στον κλάδο των καταναλωτικών προϊόντων (FMCG’S) σε διευθυντικές θέσεις, ενώ υπήρξε συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος για 12 χρόνια σε εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στον εν λόγω χώρο.

Πολιτική σταδιοδρομία

  • 2012: Βουλευτής της Π.Ε. Τρικάλων με τη Νέα Δημοκρατία
  • 2015: Εκλέχθηκε πρώτος σε σταυρούς βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Π.Ε. Τρικάλων και επανεκλέχθηκε στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου 2015
  • Οκτώριος 2014 – Ιανουάριος 2015: Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας
  • Επανεξελέγη βουλευτής Τρικάλων στις εθνικές εκλογές του Ιουλίου 2019 και ανέλαβε καθήκοντα υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αρμόδιου για θέματα Κοινής Αγροτικής Πολιτικής στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κώστας Σκρέκας σχετικές ειδήσεις: