Πολιτική

Κώστας Σκρέκας: Εξήγγειλε μέτρα στήριξης του αγροτικού κόσμου

Κώστας Σκρέκας: Εξήγγειλε μέτρα στήριξης του αγροτικού κόσμου
Ο Κώστας Σκρέκας ενημέρωσε τους αγρότες για τις πρωτοβουλίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, σε συνεργασία και με άλλα υπουργεία, για τη μείωση του ενεργειακού κόστους.

Κώστας Σκρέκας: Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να λάβει άμεσα μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του αγροτικού τομέα, εξέφρασε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από την Κομοτηνή και τον Ίασμο, όπου βρέθηκε στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησε.

Ο κ. Σκρέκας συμμετείχε σε διαδοχικές συσκέψεις με εκπροσώπους αγροτικών συλλόγων στο Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης. Ο υφυπουργός συζήτησε με παραγωγούς βαμβακιού, καπνών, τεύτλων, καθώς και με κτηνοτρόφους, για τα προβλήματα που απασχολούν τους αγρότες της Ροδόπης και για τις λύσεις που δρομολογεί η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της πολιτικής για τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος, την περιφερειακή ανάπτυξη και την αναγέννηση της υπαίθρου.

Ενημέρωσε τους αγρότες για τις πρωτοβουλίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, σε συνεργασία και με άλλα υπουργεία, όπως το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για τη μείωση του ενεργειακού κόστους. Συγκεκριμένα, μίλησε για ένα ολοκληρωμένο πακέτο ρυθμίσεων, που θα διευκολύνει την κατασκευή μικρών φωτοβολταϊκών συστημάτων, ώστε οι αγρότες να μπορούν μέσα σε ορίζοντα 4-5 ετών να μηδενίσουν το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας.

Επίσης, αναφέρθηκε στην ανάγκη κατάρτισης ενός εθνικού σχεδίου διαχείρισης των επιφανειακών υδάτων, που ειδικά για τη Ροδόπη έχει ιδιαίτερη σημασία λόγω του πλούσιου και αναξιοποίητου μέχρι σήμερα υδατικού δυναμικού της ευρύτερης περιοχής. Με την κατασκευή έξυπνων αρδευτικών συστημάτων, ταμιευτήρων και άλλων έργων υποδομής, θα μειωθεί σημαντικά το κόστος άρδευσης και ταυτόχρονα θα σταματήσει η άντληση υδάτων από τον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα που έχει μεγάλο περιβαλλοντικό κόστος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments