Μάριος Οικονόμου

Μάριος Οικονόμου
O Μάριος Οικονόμου είναι Έλληνας διεθνής ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίζεται ως αμυντικός.

Ο Μάριος Οικονόμου είναι γεννημένος στις 6 Οκτωβρίου 1992 στα Ιωάννινα και αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στον ΠΑΣ Γιάννινα τη σεζόν 2012-13 και την ολοκλήρωσε έχοντας συμπληρώσει 17 συμμετοχές. Το 2013 υπέγραψε συμβόλαιο στην ιταλική Κάλιαρι, ενώ παράλληλα έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του ΠΑΣ Γιάννινα ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο με ομάδα του εξωτερικού μόλις στην πρώτη του σεζόν.

Το καλοκαίρι του 2014 αποκτήθηκε από την Μπολόνια και αγωνίστηκε για λογαριασμό της έχοντας τρεις γεμάτες χρονιές με 71 συμμετοχές και 4 τέρματα. Πέρυσι το καλοκαίρι δόθηκε ως δανεικός στην ΣΠΑΛ 2013 και τον Ιανουάριο παραχωρήθηκε επίσης ως δανεικός από την Μπολόνια στην Μπάρι.

  • Ο Μάριος Οικονόμου έχει συνολικά 42 συμμετοχές στην πρώτη και 36 στη δεύτερη κατηγορία του καμπιονάτο με τέσσερα γκολ, ενώ είναι έξι φορές διεθνής με την Εθνική Ελλάδας.
  • Η τελευταία του κλήση ήταν τον Σεπτέμβριο για το UEFA Nations League.
  • Τον Ιανουάριο του 2019 η ΑΕΚ αγόρασε τα δικαιώματά του από την Μπολόνια και ο 26χρονος κεντρικός αμυντικός υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας έως τον Ιούνιο του 2022.

Μάριος Οικονόμου σχετικές ειδήσεις: