Ματέο Σαλβίνι

Ματέο Σαλβίνι
Ο Ματέο Σαλβίνι είναι Ιταλός πολιτικός, ο οποίος από την 1η Ιουνίου 2018 διατελεί αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης της Ιταλίας και υπουργός Εσωτερικών.

Επιπλέον, είναι ομοσπονδιακός γραμματέας της Λέγκας του Βορρά από τον Δεκέμβριο του 2013 και ο ηγέτης του κόμματος Noi con Salvini (Μαζί με τον Σαλβίνι) από τον Δεκέμβριο του 2014. Είναι γερουσιαστής στην ιταλική Γερουσία από τον Μάρτιο του 2018. Επίσης, διετέλεσε ευρωβουλευτής από το 2004 έως το 2018.

Έχει θεωρηθεί ένας σκληρός ευρωσκεπτικιστής πολιτικός, που έχει έντονη κριτική άποψη για την Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικά για το ευρώ. Ο Σαλβίνι αντιτίθεται στην παράνομη μετανάστευση στην Ιταλία και την ΕΕ, καθώς και στη διαχείριση των αιτούντων άσυλο από την ΕΕ. Θεωρείται, επίσης, ένας από τους κυριότερους ηγέτες του λαϊκιστικού κύματος που συγκλόνισε την Ευρώπη κατά τη δεκαετία του 2010 και μέλος του νεο-εθνικιστικού κινήματος, μίας δεξιάς ιδεολογίας που έδωσε έμφαση στην αντι-παγκοσμιοποίηση, στον εθνικισμό και στον προστατευτισμό.

  • Ο Σαλβίνι αποκαλείται “Ο Αρχηγός” (Il Capitano) από τους υποστηρικτές του. Πολλοί πολιτικοί σχολιαστές και εφημερίδες, όπως ο Guardian, οι New York Times, οι Financial Times, ο The Economist και η Huffington Post, τον χαρακτήρισαν ως τον πιο ισχυρό και επιφανή άνθρωπο στην Ιταλία σήμερα.
  • Οι πολιτικές του απόψεις έχουν χαρακτηριστεί από τις βρετανικές ιστοσελίδες The Guardian και The Independent ως ακροδεξιές.

Ματέο Σαλβίνι σχετικές ειδήσεις: