Νίκος Βέργος

Νίκος Βέργος
Ο Νίκος Βέργος είναι Έλληνας ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίζεται ως επιθετικός.

Πιο μικρός έπαιζε χάντμπολ στην ομάδα της πόλης του (Πόντιοι Κιλκίς), ξεχώριζε από τα παιδιά της ηλικίας του, όμως πολύ γρήγορα τον κέρδισε το ποδόσφαιρο. Αποκτήθηκε από τον Αλέξανδρο Κιλκίς, αλλά στα 14 του χρόνια τον εντόπισαν οι σκάουτερ του Ολυμπιακού και τον πήγαν στου Ρέντη.Νωρίτερα, ταξίδεψε δύο φορές στη Βαρκελώνη για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα.

Την πρώτη για ιατρικές εξετάσεις και προπονήσεις. Τη δεύτερη δοκιμάστηκε για μία εβδομάδα. Θα ακολουθούσε το τελικό τεστ, αλλά ο Ολυμπιακός μπήκε σφήνα και τον απέκτησε εκπληρώνοντας τα κριτήρια τέτοιων ηλικιακών μεταγραφών της FIFA (αναλαμβάνοντας, δηλαδή, μεταξύ άλλων, και τα έξοδα διαβίωσης της οικογένειάς του). Μάλιστα, ένα χρόνο αργότερα, στα 15 του, υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τους «ερυθρόλευκους».

Ολυμπιακός

Με εντυπωσιακή παρουσία στην Κ17 (πρώτος σκόρερ της ομάδας δύο σερί σεζόν) και από το 2013 στην Κ20 του Ολυμπιακού, ο διεθνής με την ομάδα Νέων, Νίκος Βέργος έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού τον Σεπτέμβριο του 2013 στον αγώνα Κυπέλλου κόντρα στον Φωκικό. Πέρασε στο παιχνίδι στο 38ο λεπτό στη θέση του Κάμπελ που αισθάνθηκε κάποιες στομαχικές διαταραχές. Στις 19 Μαρτίου του 2014 έπαιξε ως αλλαγή στο εκτός έδρας ματς με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την φάση των 16 του Champions League όπου ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 3-0.

Έλτσε (δανεισμός)

Στις 20 Αυγούστου του 2015 ο Βέργος παραχωρήθηκε ως δανεικός στην ισπανική Έλτσε που αγωνιζόταν στην Σεγούντα Ντιβισιόν. Με την ισπανική ομάδα κατέγραψε 2 γκολ σε 12 συμμετοχές.

Ρεάλ Μαδρίτης Καστίγια (δανεισμός)

Στις 24 Αυγούστου του 2016 δόθηκε ως δανεικός στη δεύτερη ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης που αγωνιζόταν στην Σεγούντα Ντιβισιόν Β. Με την φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης Καστίγια είχε απολογισμό 5 γκολ σε 25 συμμετοχές.Στις 30 Μαΐου του 2017 ο Βέργος αποχώρησε από την ομάδα αφού η οψιόν αγοράς του από τους Ισπανούς δεν ενεργοποιήθηκε.

Στις 29 Αυγούστου του 2017 η ουγγρική Βάσας ανακοίνωσε την απόκτηση του Έλληνα επιθετικού με την μορφή δανεισμού για έναν χρόνο. Τον Ιανουάριο του 2018 επέστρεψε στον Ολυμπιακό. Κατά τη διάρκεια της σύντομης επιστροφής του στο λιμάνι πραγματοποίησε 2 εμφανίσεις, αγωνιζόμενος μόλις 40 λεπτά και χωρίς να σημειώσει κάποιο τέρμα.

Παναθηναϊκός

  • Στις 22 Αυγούστου του 2018 και αφότου έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας τριετούς διάρκειας με τον Παναθηναϊκό.
  • Στις 19 Δεκεμβρίου του 2018 σκόραρε το νικητήριο τέρμα για τους πράσινους στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Κισσαμικό για το Κύπελλο Ελλάδας που έληξε 1-2, βρίσκοντας τον δρόμο προς τα δίχτυα μετά από 14 μήνες. Αυτό ήταν το πρώτο του γκολ με την φανέλα του Παναθηναϊκού.
  • Στις 13 Ιανουαρίου 2020, ανακοινώθηκε ο δανεισμός του για 6 μήνες στην ισπανική Έρκουλες της Σεγούντα Ντιβισιόν Β.

Νίκος Βέργος σχετικές ειδήσεις: