Ο πιο αδύναμος κρίκος

Ο πιο αδύναμος κρίκος
Ο πιο αδύναμος κρίκος είναι τηλεπαιχνίδι που έχει προβληθεί σε πολλές χώρες. Τα τελευταία χρόνια προβάλλεται και στην Ελλάδα.

Ο «πιο αδύναμος κρίκος», που ξεκίνησε την πορεία του στο BBC, έχει μεταδοθεί σε περισσότερες από 54 χώρες σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για παιχνίδι γνώσεων και στρατηγικής, όπου οι παίκτες καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις γενικών γνώσεων χωρίς να σπάσουν την «αλυσίδα σωστών απαντήσεων» κάτω από την πίεση του χρόνου αλλά και του παρουσιαστή, ο οποίος έχει έναν αντισυμβατικό ρόλο.

Στην Ελλάδα έχει προβληθεί σε δυο διαφορετικές περιόδους. Η πρώτη φορά που προβλήθηκε στους τηλεοπτικούς μας δέκτες ήταν στο Mega με παρουσιάστρια την γνωστή δημοσιογράφο, Έλενα Ακρίτα. Αρκετά χρόνια μετά ο ΣΚΑΪ πήρε την απόφαση να επαναφέρει το παιχνίδι. Μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιξε η Κυπριακή version του παιχνιδιού. Το παιχνίδι προβλήθηκε στο Ρικ με παρουσιαστή τον Τάσο Τρύφωνος. Τα διαμάντια των Κύπριων παικτών έγιναν viral κάτι που ανάγκασε τον σταθμό του Φαλήρου να αποκτήσει τα δικαιώματά του.

Λίγα λόγια για τη διαδικασία του παιχνιδιού:

  • Οκτώ παίκτες, οι οποίοι δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, διεκδικούν σε κάθε επεισόδιο έως και 10 χιλιάδες ευρώ συνολικά, Ό,τι και να γίνει, ωστόσο, οι 7 από αυτούς θα φύγουν με άδεια χέρια.
  • Στους 7 πρώτους γύρους, και μέσα στα όρια του χρόνου, οι παίκτες μπορούν να διεκδικήσουν μέχρι και 1.300 ευρώ. Για να φτάσουν, όμως, σε κάποιο μεγάλο ποσό, θα πρέπει να συνεργαστούν και να λειτουργήσουν ως ομάδα.
  • Στο τέλος κάθε γύρου αποχωρεί ένας παίκτης, αυτός που οι υπόλοιποι θα έχουν ψηφίσει ως τον “πιο αδύναμο κρίκο”. Σε περίπτωση ισοψηφίας, στο τέλος κάθε γύρου ο πιο “δυνατός κρίκος” αποφασίζει ποιος τελικά θα αποχωρήσει.
  • Στον τελευταίο όγδοο γύρο (τελικός), σε περίπτωση ισοψηφίας μετά από τις 5 ερωτήσεις που θα υποβληθούν σε κάθε παίκτη, περνάμε στη διαδικασία του “ξαφνικού θανάτου”. Κατά τη διαδικασία αυτή, υποβάλλεται από μία ερώτηση στον κάθε παίκτη, εναλλάξ, και αυτός που βρει πρώτος τη σωστή απάντηση και ο άλλος κάνει λάθος, κερδίζει το ποσό που ήδη έχει μαζευτεί στο τέλος του έβδομου γύρου.

Ο πιο αδύναμος κρίκος σχετικές ειδήσεις: