Ουέσλι Τζόνσον

Ουέσλι Τζόνσον
Ο Ουέσλι Τζόνσον είναι Αμερικανός επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής,

Ο Τζόνσον επιλέχθηκε από τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς στην 4η επιλογή στο NBA Ντραφτ του 2010. Στις 18 Μαρτίου 2011, σημείωσε 29 πόντους με 11 στα 21 σουτ στην ήττα εναντίον των Λος Άντζελες Λέικερς. Στις 27 Ιουλίου 2012, ανταλλάχθηκε στους Φοίνιξ Σανς σε μια συμφωνία τριών ομάδων. Στον πρώτο του αγώνα με τους Σανς, ο Τζόνσον σκόραρε ένα τρίποντο σε μία νίκη εναντίον των Ντιτρόιτ Πίστονς. Ο Τζόνσον δεν θα κέρδιζε σημαντικό χρόνο παιχνιδιού με τους Σανς μέχρις ότου ο Λίντσεϊ Χάντερ ανέλαβε ως προπονητής της ομάδας.

Στις 26 Φεβρουαρίου 2013, σημείωσε 14 πόντους, έχοντας μαζί 9 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα σε μια νίκη με 84-83 εναντίον της πρώην ομάδας του, Μινεσότα Τίμπεργουλβς. Μια μέρα αργότερα, σκόραρε ένα τρίποντο ισοφάρισης ύστερα από μία μακρινή πάσα από τον Τζερμέιν Ο’Νιλ, που βοήθησε τους Σανς να κερδίσουν, στην παράταση, με 105-101 τους Σαν Αντόνιο Σπερς. Την 1η Μαρτίου 2013, σημείωσε 15 πόντους (ρεκόρ σεζόν) και πρόσθεσε 6 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα σε μια νίκη με 92-87 εναντίον των Ατλάντα Χοκς.

Η μεταπήδηση στο Λος Άντζελες

Στις 15 Ιουλίου 2013, υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με τους Λος Άντζελες Λέικερς. Στην πρώτη του σεζόν με τους Λέικερς, ο Τζόνσον είχε κορυφαίους μέσους όρους σταδιοδρομίας σε πόντους, ριμπάουντ, κλεψίματα και τάπες. Ήταν ένας από τους οκτώ παίκτες του πρωταθλήματος με μέσο όρο τουλάχιστον 1 τάπα και 1 κλέψιμο ανά αγώνα και ο μόνος περιφερειακός παίκτης που το πέτυχε. Είχε τέσσερις αγώνες όπου σκόραρε 20 ή περισσότερους πόντους, τους περισσότερους από την rookie σεζόν του. Στις 29 Νοεμβρίου 2013, σημείωσε 27 πόντους, μαζί με 6 ριμπάουντ και 3 τάπες, σε μια νίκη με 106-102 εναντίον των Ντιτρόιτ Πίστονς. Κατά τη διάρκεια της σεζόν, σημείωσε τέσσερα νταμπλ-νταμπλ (ρεκόρ σταδιοδρομίας).

Στις 9 Ιουλίου 2015, ο Τζόνσον υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με τους Λος Άντζελες Κλίπερς. Έκανε το ντεμπούτο του για τους Κλίπερς στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν για την ομάδα εναντίον των Σακραμέντο Κινγκς στις 28 Οκτωβρίου, καταγράφοντας 3 πόντους και 1 κλέψιμο σε μία νίκη με 111-104.  Στις 8 Ιουλίου 2016, ο Τζόνσον υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τους Κλίπερς.

  • Στις 15 Οκτωβρίου 2018, πήρε μεταγραφή στους Νιου Ορλίνς Πέλικανς.
  • Στις 7 Φεβρουαρίου 2019, ανταλλάχθηκε στους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς για τον Μάρκιεφ Μόρις και μία επιλογή δεύτερου γύρου του 2023. Στις 5 Απριλίου 2019, αποδεσμεύτηκε από τους Ουίζαρντς.
  • Στις 22 Ιουλίου 2019, υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό.

Ουέσλι Τζόνσον σχετικές ειδήσεις:

  • Πέντε κορυφαίοι μπασκετμπολίστες μυούν τα παιδιά των Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ στις αξίες του Αθλητισμού

    Πέντε κορυφαίοι μπασκετμπολίστες μυούν τα παιδιά των Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ στις αξίες του Αθλητισμού

    Μυστικά και συμβουλές για το πώς θα φτάσουν στην κορυφή με βάση τις αξίες και τα ιδεώδη του αθλητισμού, που εφαρμόζουν οι Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ, έδωσαν σε μικρούς μπασκετμπολίστες πέντε κορυφαίοι καλαθοσφαιριστές.

    Πέντε κορυφαίοι μπασκετμπολίστες μυούν τα παιδιά των Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ στις αξίες του Αθλητισμού
  • ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Παναθηναϊκός 102-106

    Τρίποντη ανατροπή στο Καλίνινγκραντ o ΠΑΟ

    ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Παναθηναϊκός: Οι "πράσινοι" έκαναν μεγάλο παιχνίδι και τελικά κατάφεραν να πάρουν μεγάλη νίκη μέσα στη Ρωσία με 102-106

    ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Παναθηναϊκός 102-106
  • Παναθηναϊκός: Στρέφεται προς την Euroleague με αφορμή τη διαιτησία στο Κάουνας

    Παναθηναϊκός: Στρέφεται προς την Euroleague με αφορμή τη διαιτησία στο Κάουνας

    Παναθηναϊκός: Οι «πράσινοι» προτίθενται να στραφούν προς την Euroleague, με αφορμή τη διαιτησία κάποιων ρέφερι στο ματς με τη Ζαλγκίρις Κάουνας, έχοντας ως στόχο την προστασία του προϊόντος.

    Παναθηναϊκός: Στρέφεται προς την Euroleague με αφορμή τη διαιτησία στο Κάουνας
  • Χίμκι – Παναθηναϊκός 103-86

    Χίμκι - Παναθηναϊκός 103-86: Προδόθηκε από την άμυνά του (vid)

    Χίμκι - Παναθηναϊκός: Προδομένοι από την άμυνά τους οι Πράσινοι ηττήθηκαν στη Μόσχα από τη Χίμκι.

    Χίμκι – Παναθηναϊκός 103-86
  • Παναθηναϊκός – Ερυθρός Αστέρας 87-82

    Με το δεξί ο Παναθηναϊκός στη Euroleague

    Παναθηναϊκός - Ερυθρός Αστέρας: Οι "Πράσινοι" με τους Ντεσόν Τόμας και Νικ Καλάθη σε εξαιρετική κατάσταση πήραν τη νίκη επί των Σέρβων, μπαίνοντας με το δεξί στη Euroleague.

    Παναθηναϊκός – Ερυθρός Αστέρας 87-82
  • Παναθηναϊκός: Ανέβηκε το Jumbotron (pics)

    Παναθηναϊκός: Ανέβηκε το Jumbotron (pics)

    Παναθηναϊκός: Δείτε φωτογραφίες από το εντυπωσιακό Jumbotron, το οποίο πήρε θέση στον ουρανό του ΟΑΚΑ.

    Παναθηναϊκός: Ανέβηκε το Jumbotron (pics)
  • Παναθηναϊκός: Πρόσω ολοταχώς για νέο ρεκόρ στα διαρκείας

    Παναθηναϊκός: Πρόσω ολοταχώς για νέο ρεκόρ στα διαρκείας

    Παναθηναϊκός: Οι πωλήσεις εισιτηρίων διαρκείας πάνε εξαιρετικά για το «Τριφύλλι», το οποίο ενδέχεται να ξεπεράσει και τον περσινό αριθμό ρεκόρ των 9.702.

    Παναθηναϊκός: Πρόσω ολοταχώς για νέο ρεκόρ στα διαρκείας