Αθλητισμός

Αργύρης Πεδουλάκης: Το νέο ρόστερ απαιτεί γρήγορες επιθέσεις

Αργύρης Πεδουλάκης: Το νέο ρόστερ απαιτεί γρήγορες επιθέσεις
Αργύρης Πεδουλάκης: Ο έμπειρος κόουτς αλλάζει τον τρόπο παιχνιδιού, ώστε να αξιοποιήσει στο μάξιμουμ τα διαθέσιμα όπλα του.

Αργύρης Πεδουλάκης: Μπορεί να έχει χτίσει τη φήμη ενός “σκληροτράχηλου” κόουτς, ο οποίος δίνει έμφαση στην άμυνα και προτιμά το σετ παιχνίδι, όμως για αρχή, στην τρίτη του θητεία στον Παναθηναϊκό, έχει κατανοήσει ότι οι εν λόγω αρχές δεν θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν στο έπακρο το φετινό ρόστερ της ομάδας. Για ακόμη μια χρονιά, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έκανε την υπέρβαση, φέρνοντας μεταξύ άλλων όχι έναν, άλλα δύο έμπειρους NBAers, τους Τζίμερ Φριντέτ και Ουέσλι Τζόνσον.

Οι δύο παίκτες έχουν αθροιστικά πάνω από 1000 ματς στον “μαγικό κόσμο”, γνωρίζοντας πως να ανοίγουν το παιχνίδι και να παίζουν σε υψηλούς ρυθμούς. Κι αυτό είναι που θέλει να εκμεταλλευτεί ο Πεδουλάκης, ο οποίος πλην των Φριντέτ και Τζόνσον έχει στα χέρια του ένα σύνολο παικτών με αθλητικότητα, όπως ο Τζέικομπ Ουάιλι, ο Ρίον Μπράουν αλλά και ο Ταϊρίς Ράις.

Το “σήμα” για τον Παναθηναϊκό της νέας σεζόν δόθηκε από την πρώτη προπόνηση, τα φιλικά στην Πορταριά αλλά και τις δηλώσεις Πεδουλάκη στην παρουσίαση των νέων μεταγραφικών αποκτημάτων πριν από λίγες ημέρες. Στόχος είναι η εκδήλωση γρήγορων επιθέσεων, κάτω από τα δέκα δευτερόλεπτα (ο Πεδουλάκης μίλησε για οκτώ), ούτως ώστε να αυξάνεται η παραγωγικότητα της ομάδας, να βγαίνουν περισσότερες καταστάσεις στο ανοιχτό γήπεδο και να “πιάνονται στον ύπνο” οι άμυνες των αντιπάλων.

Ένα δείγμα αυτής της δουλειάς, με γρήγορες μεταβάσεις στον αιφνιδιασμό και εξίσου γρήγορες εκτελέσεις, φάνηκε και στο χθεσινό φιλικό του Παναθηναϊκού με την Ούνικς Καζάν, στο πλαίσιο του ημιτελικού του φιλικού τουρνουά “Orange Cup” το οποίο διοργανώνει ο Προμηθέας. Σε αυτό το ματς, έλαμψε ο Τζίμερ Φριντέτ, που σημείωσε 31 πόντους με 5 τρίποντα, αλλά και ο Ουέσλι Τζόνσον με τον Ντεσόν Τόμας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments