Ούφε Μπεκ

Ούφε Μπεκ
Ο Ούφε Μάνικ Μπεκ είναι Δανός επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίζεται ως πλάγιος μέσος ή δεύτερος επιθετικός.

Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στη Χέλερουπ ΙK, από την οποία στην ηλικία των 13 ετών μετακόμισε στη Λίγκμπι. Σε όλη τη διάρκεια της νεανικής σταδιοδρομίας του πήρε άφθονο χρόνο στις μικρές εθνικές ομάδες της Δανίας, όπου πολλές φορές ήταν ο κορυφαίος σκόρερ. Ήδη στην ηλικία των 15 ετών, ο Μπεκ υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τη Λίγκμπι. Θεωρήθηκε μεγάλο ταλέντο και πέρασε από δοκιμαστικά, μεταξύ άλλων, στις Μπλάκμπερν Ρόβερςκαι Χερενεφέιν το 2009.Υπέγραψε ένα νέο τριετές συμβόλαιο με τη Λίγκμπι τον Αύγουστο του 2010.

Λίνγκμπι Μπόλντκλουμπ

Έκανε το επίσημο ντεμπούτο του στη Σουπερλίγκα Δανίας την 1η Αυγούστου 2010, σε έναν αγώνα εναντίον της Σίλκεμποργκ, όπου αγωνίστηκε στα τελευταία 5 λεπτά, ερχόμενος από τον πάγκο. Στις 13 Φεβρουαρίου 2011, δημοσιεύθηκε από τη Λίγκμπι ότι θα τον έστελνε στο Αμβούργο, όπου θα του επέτρεπαν να προπονηθεί με το σύλλογο μέχρι την επόμενη Παρασκευή, ώστε να δοκιμαστεί από ένα μεγάλο σύλλογο. Ο Μπεκ πήρε σταδιακά όλο και περισσότερο χρόνο συμμετοχής με την ομάδα. Ειδικά μετά από έναν αγώνα εναντίον της Μίντιλαντ τον Απρίλιο του 2011, όπου ο Μπεκ αντικατέστησε τον David Boysen στο 70ο λεπτό και λίγα λεπτά αργότερα σκόραρε για την τελική νίκη με 1-0. Ο Μπεκ κέρδισε το βραβείο «Ταλέντο U19 της χρονιάς στη Δανία» το 2011, που απονεμήθηκε από τη Δανική Ποδοσφαιρική Ένωση.

Προήχθη επίσημα στην πρώτη ομάδα το καλοκαίρι του 2012. Μόλις έξι μήνες αργότερα, προέκτεινε το συμβόλαιο του μέχρι το 2014. Ο ταλαντούχος επιθετικός παίκτης εντυπωσίασε όλους στην τελευταία του σεζόν. Μετά από μια φανταστική μισή σεζόν στη σεζόν 2012/13, με 17 αγώνες πρωταθλήματος και 5 γκολ, ο Μπεκ είχε προσελκύσει πολλούς συλλόγους. Αγωνίστηκε με τη Λίγκμπι μέχρι τον Ιανουάριο του 2013, όταν μετακινήθηκε στη Νόρτζελαντ.

Νόρντζελαντ

Στις 22 Ιανουαρίου 2013, μετακινήθηκε στη Νόρτζελαντ με συμβόλαιο 3,5 ετών. Μετά την άφιξή του, έπαιξε σε 5 αγώνες στο πρώτο μισό της σεζόν, προτού τραυματιστεί επ’ αόριστον.  Οι τραυματισμοί συνεχίστηκαν για το νεαρό παίκτη και χειρουργήθηκε στο μηνίσκο του τον Αύγουστο του 2013. Ωστόσο, κατάφερε να επιστρέψει στις προπονήσεις μόλις ένα μήνα αργότερα και έκανε την επιστροφή του τον Οκτώβριο. Αλλά μία εβδομάδα μετά την επιστροφή του, τραυματίστηκε και πάλι στο γόνατό του. Είχε μια κακή αρχή στο νέο του σύλλογο, καθώς έπαιξε σε 11 αγώνες, σημειώνοντας 2 γκολ τη σεζόν 2013-14.

Παρά όλους αυτούς τους τραυματισμούς, η γερμανική Μάιντς ήταν έτοιμη να υπογράψει τον Μπεκ το καλοκαίρι του 2014,  ωστόσο η προσφορά της ήταν χαμηλή για τη Νόρτζελαντ, η οποία την απέρριψε. Ο Μπεκ είχε καλή απόδοση τη σεζόν 2013-14. Έπαιξε σε 27 αγώνες πρωταθλήματος και σημείωσε 10 γκολ. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Δανίας, η Μίντιλαντ προσπάθησε να υπογράψει τον Μπεκ το Φεβρουάριο του 2015. Στο τέλος της σεζόν, ο Μπεκ υπέφερε πάλι με προβλήματα στο γόνατο. Αποκάλυψε ότι ήρθε η ώρα για μια αλλαγή και ήθελε να κάνει ένα βήμα προς τα εμπρός με κάποιες νέες προκλήσεις.

Αννόβερο 96

Στις 8 Ιουλίου 2015, υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με το Αννόβερο 96 της Μπουντεσλίγκα. Στις 28 Νοεμβρίου 2015, σημείωσε το πρώτο γκολ του στη Μπουντεσλίγκα, στην εντός έδρας νίκη με 4-0 επί της προσφάτως προβιβασμένης Ίνγκολστατ 04. Η πρώτη σεζόν του Μπεκ στο Αννόβερο σηματοδοτήθηκε από τραυματισμούς και τον Απρίλιο του 2016 έσχισε έναν τένοντα στο γόνατο του, αποκλείοντας τον για «μεγαλύτερο χρονικό διάστημα». Κατέληξε να είναι εκτός δράσης μέχρι το Δεκέμβριο του 2016. Η σεζόν 2016-17 ήταν γεμάτη με τραυματισμούς για τον Μπεκ, όπου δεν βρήκε πολύ χρόνο συμμετοχής, καθώς αγωνίστηκε μόνο σε 7 αγώνες.

  • Στις 31 Ιανουαρίου 2018, μετακινήθηκε με δανεισμό στη Γκρόιτερ Φιρτ της 2. Μπουντεσλίγκα, μέχρι το τέλος της σεζόν 2017-18.[25]
  • Στις 31 Αυγούστου, εντάχθηκε με δανεισμό στη δανική Μπρόντμπυ μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2018, με τη δυνατότητα μόνιμης μετακίνησης στο τέλος του πρώτου μισού της σεζόν.
  • Αφού υπέστη έναν τραυματισμό στα πρώτα λεπτά ενός αγώνα πρωταθλήματος εναντίον της Κοπεγχάγης και ακολούθως δεν αγωνίστηκε για περισσότερο από ένα μήνα, η Μπρόντμπυ αποφάσισε να μην ενεργοποιήσει την επιλογή αγοράς και ο Μπεκ επέστρεψε στο Αννόβερο.
  • Στις 13 Αυγούστου 2019, υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό.

Ούφε Μπεκ σχετικές ειδήσεις: