Πέτρος Κωστόπουλος

Πέτρος Κωστόπουλος
Ο Πέτρος Κωστόπουλος είναι Έλληνας επιχειρηματίας και εκδότης, και σύμβουλος επιχειρήσεων.

Γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 1954 στο Βόλο, όπου και μεγάλωσε. Μετά το σχολείο, εγκαταστάθηκε στην Αθήνα όπου φοίτησε στην Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς (σημερινό Πανεπιστήμιο Πειραιώς). Έπειτα, εγκαταστάθηκε στη Γαλλία, συνεχίζοντας τις σπουδές του Πανεπιστήμιο του Παρισιού και κάνοντας διδακτορικό στη Πολιτική Οικονομία. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, σταδιοδρόμησε στο Τμήμα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα το 1987, ξεκίνησε την εκδοτική του δραστηριότητα στις εκδόσεις Τερζόπουλος (ιδιοκτησίας του Άρη Τερζόπουλου), με το περιοδικό «ΚΛΙΚ», το οποίο γνώρισε τεράστια απήχηση και έγινε το μεγαλύτερο σε κυκλοφορία ελληνικό περιοδικό. Έπειτα οι εκδόσεις Τερζόπουλος ίδρυσαν τον ραδιοφωνικό σταθμό Κλικ 88 FM (μετέπειτα Village FM 88.3 ή V FM 88.3), ο οποίος από το 2013 έχει τεθεί εκτός λειτουργίας σύμφωνα με απόφαση του ΕΣΡ.

Το 1995, ίδρυσε την Imako Εκδοτική Α.Ε. λανσάροντας τα περιοδικά «Nitro» και «DownTown» αλλά και το ραδιοφωνικό σταθμό Nitro Radio με το προσωπικό του «ΚΛΙΚ». Η εταιρεία εξέδιδε επίσης τα περιοδικά «Esquire», «InStyle», «OK!», «People», «MEN» και «DIVA» ενώ στον ίδιο όμιλο άνηκαν επιπλέον δύο ραδιοφωνικοί σταθμοί (Sfera 102.2 και Derti 98.6). Το 2012 η Imako Εκδοτική Α.Ε. χρεοκόπησε. Στην ιδιοκτησία του υπήρξαν και 3 sites τα Koolnews – Jenny – toratora. Το koolnews.gr υπάρχει ακόμα το Jenny.gr επίσης και ανήκει στην πρώην γυναίκα του, ενώ το Toratora.gr έχει κλείσει.

Η Πολιτική

Ανήκε πολιτικά στο χώρο του ΠΑΣΟΚ και στα φοιτητικά του χρόνια ήταν δυναμικό στέλεχος της φοιτητικής οργάνωσης ΠΑΣΠ, διατελώντας μάλιστα και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Φοιτητών Γαλλίας. Υπήρξε στενός φίλος του πολιτικού Κώστα Λαλιώτη. Όταν ο Λαλιώτης συγκρούστηκε με τον Αντιπρόεδρο Κυβέρνησης, Μένιο Κουτσόγιωργα και αποχώρησε από την Κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου, εργάστηκε για ένα διάστημα στα έντυπα του Κωστόπουλου. Από την Imako έχει περάσει επίσης και ο Θέμος Αναστασιάδης.

Τηλεόραση-Ραδιόφωνο

Υπήρξε ραδιοφωνικός παραγωγός για πολλά χρόνια σε σταθμούς ιδιοκτησίας του.Ήταν επίσης κριτής για δύο χρόνια του μουσικού διαγωνιστικού τηλεοπτικού προγράμματος Greek Idol. Παρουσίαζε την εκπομπή Βράδυ, αρχικά στον Alpha το 2010, κι αργότερα στον ΑΝΤ1 μέχρι το 2013. Παράλληλα ήταν μέλος της επιτροπής στην εκπομπή Dancing On Ice του ίδιου τηλεοπτικού σταθμού. Από τον Οκτώβριο του 2013 μέχρι τον Ιούνιο του 2014 παρουσίαζε την πρωινή εκπομπή του Mega Channel Πρωινό mou μαζί με τη Τζένη Μπαλατσινού. Το 2017 συμμετέχει ως κριτής στο μουσικό talent show «Star Academy of Greece«, μαζί με τον Νίκο Καρβέλα και την Άννα Βίσση, που μεταδίδεται από το κανάλι Έψιλον.

Οικονομικά προβλήματα και πτώχευση

Από το 2011, η Ιmako αδυνατούσε να εξυπηρετήσει κανονικά τη μισθοδοσία των υπαλλήλων της, εργαζόμενοι της οποίας έμειναν για αρκετούς μήνες απλήρωτοι. Το Φεβρουάριο του 2012 η εταιρία Α&G paper, ζήτησε, για πρώτη φορά, από το δικαστήριο την συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας της λόγω μεγάλων ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εν λόγω επιχείρηση της τάξεως των 1.700.000 ευρώ. Στις 21 Φεβρουαρίου 2012 έγινε κατάσχεση στα γραφεία της Ιmako. Τα συνολικά χρέη της εταιρείας ήταν σύμφωνα με την πλευρά του πρώην εκδότη 6,5 εκ. ευρώ και φέρεται να έχουν εξοφληθεί (πλην ποσού 350.000 ευρώ) με χρήματα από την πώληση δύο οικιών και του ραδιοφωνικού σταθμού «Σφαίρα». Ο Κωστόπουλος, δίνοντας τις δικές του εξηγήσεις περί των γεγονότων, απέδωσε τα αίτια τόσο σε δικές του λανθασμένες πολιτικές στην οικονομική διοίκηση της εταιρίας, χαρακτηρίζοντας υπερβολικά σπάταλη τη λειτουργία της τα προηγούμενα χρόνια, όσο και στην κρίση στον χώρο του Τύπου την περίοδο της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.

  • Τον Απρίλιο του 2012, ο Πέτρος Κωστόπουλος ανέλαβε καθήκοντα Chief Creative Officer στην εταιρεία Δάφνη Επικοινωνίες, που αποτελεί τον επικοινωνιακό βραχίονα του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, ενώ ορίστηκε και Ειδικός Σύμβουλος του Alexander Holland, COO του Ομίλου.
  • Στις 11 Σεπτεμβρίου 2013, με απόφαση του Πτωχευτικού Δικαστηρίου Πειραιά σε συνέχεια σχετικής αίτησης που κατέθεσε πιστωτής του, κήρυξε πτώχευση.
  • Στις 26 Νοεμβρίου 2013 ασκήθηκε εναντίον του ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για χρέη ύψους 350.000 ευρώ προς το Ελληνικό Δημόσιο και το ΙΚΑ, καθώς έχει ήδη εξοφλήσει 6,5 εκατομμύρια ευρώ.[

Πέτρος Κωστόπουλος σχετικές ειδήσεις: