Πολιτική

Παράταση του lockdown αποκάλυψε ο Πέτσας

Παράταση του lockdown αποκάλυψε ο Πέτσας
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η παράταση του lockdown φαντάζει μονόδρομος αυτή τη στιγμή.

Όταν ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε το δεύτερο lockdown είχε ενημερώσει ότι αυτό θα έχει διάρκεια μέχρι τις 30 Νοεμβρίου. Ωστόσο σχεδόν όλοι γνώριζαν ότι η κατάσταση είναι τόσο κρίσιμη και το Εθνικό Σύστημα Υγείας στα όρια του. Κάτι που σημαίνει ότι η παράταση στα περιοριστικά μέτρα είναι μονόδρομος. Βρισκόμαστε δέκα μέρες πριν τη λήξη του lockdown και όπως όλα δείχνουν θα πάρει μια παράταση μερικών εβδομάδων. Αυτό επιβεβαίωσε και ο Στέλιος Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι στην παρούσα φάση η 1η Δεκεμβρίου δεν είναι ρεαλιστικός στόχος για την άρση των μέτρων. «Ποτέ δεν μιλήσαμε για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, μιλούσαμε για φάσεις σταδιακής επανόδου σε μια μορφή κανονικότητας εντός του Δεκεμβρίου», δήλωσε ο κ. Πέτσας μιλώντας στην ΕΡΤ1, προσθέτοντας πως δεν είναι ρεαλιστική η λήξη του lockdown την 1η Δεκεμβρίου. Την επόμενη εβδομάδα θα εξεταστεί ο σχεδιασμός για σταδιακή άρση των μέτρων, «σε αυτή τη φάση πρέπει να δώσουμε όλοι τη μάχη για τον περιορισμό των κρουσμάτων», πρόσθεσε.

Η επίταξη των κλινικών στη Θεσσαλονίκη

Αναφορικά με την επίταξη των δύο κλινικών στη Θεσσαλονίκη, σημείωσε πως αυτό έγινε εξαιτίας της πίεσης στο σύστημα Υγείας. «Όπως είχε πει πολλές φορές ο υπουργός Υγείας, κι εγώ κατά την ενημέρωση των συντακτών, εάν χρειαστεί, εκτός από τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, θα πάμε και σε επίταξη, ανέφερε, προσθέτοντας πως αυτή η συζήτηση υπάρχει εδώ και δέκα ημέρες. Κατά τον ίδιο, υπήρχαν επικοινωνίες όλο το μεσοδιάστημα για να παραχωρήσουν οικειοθελώς απλές κλίνες από τις ιδιωτικές κλινικές αλλά εφόσον δεν το έπραξαν αποφασίστηκε επίταξη δύο κλινικών και «όχι και των εννέα».

Πρόκειται για απλές κλίνες Covid-19 και σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα υπάρχει πλήρης διαχωρισμός των ασθενών. Όπως διευκρίνισε, ασθενείς που νοσηλεύονται σε αυτές τις ιδιωτικές κλινικές οι οποίοι δεν πάσχουν από Covid, θα μεταφερθούν είτε σε άλλες ιδιωτικές κλινικές είτε σε δημόσια νοσοκομεία. Η επίταξη κλινών δεν θα γίνει δωρεάν, υπάρχουν συμφωνημένα νοσήλια που αναλαμβάνει ο ΕΟΠΥΥ. «Όταν βρισκόμαστε σε πόλεμο, αντιμετωπίζουμε όλη τη χώρα ως μία υγειονομική περιφέρεια, δεν είμαι εγώ ο ειδικός για να πω ποιος θα είναι ο επιχειρησιακός σχεδιασμός», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για την τηλεργασία

Αναφορικά με τα μέτρα για την τηλεργασία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε πως η Ελλάδα έχει μια μορφή οικονομίας στην οποία «δεν μπορεί να εφαρμοστεί παντού η τηλεργασία»: «Εκεί που μπορεί να εφαρμοστεί εφαρμόζεται και γίνονται έλεγχοι. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η χαλάρωση στους χώρους εργασίας». Χθες, για πρώτη φορά στην Ιστορία, συνέβη και σε άλλες χώρες, περίπου 47.000 τάξεις α’βάθμιας και 36.000 τάξεις για γυμνάσια και λύκεια συνδέθηκαν για τηλεκπαίδευση, είπε ο κ. Πέτσας, «αυτό είναι μια επανάσταση, φυσικά και θα υπάρχουν προβλήματα τις πρώτες μέρες, σιγά σιγά λύνονται».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments